Leven

geboren
grootvader, vader
studies
hobby's
sport
reizen

Loopbaan

leraar
TOP-magazine
de krant Het Volk
UIT-magazine
Wintersportmagazine

Gestorven

18 november 2006
de krant De Morgen
de krant De Standaard
de gezinskrant De Bond

Grootvader Karel woonde in Dendermonde. Hij had gevochten in de Eerste Wereldoorlog, kon zo vertellen dat Karel er nooit genoeg van kreeg. Het leek soms alsof hij helemaal alleen de Duitsers had verslagen. Als iemand later zei dat Karel lekker kon vertellen, dan knipoogde hij in gedachten naar zijn grootvader die het hem, zonder het te weten, had geleerd.

Vader Cyriel was onderwijzer en later inspecteur. Hij schreef kinderboeken, werkte voor de radio, stelde muziekprogramma’s samen, vertaalde boeken. Hij was dus druk bezig, zat altijd in zijn werkkamer. Hij was een lieve, maar strenge vader die zei dat er maar één manier was om je plek in de wereld te veroveren: werken, hard werken.

Dat klonk Karel niet altijd even vrolijk in de oren en hij kon toen echt nog niet inschatten hoe belangrijk dat allemaal was. Karel groeide op in een huis vol boeken, vol muziek, vol kinderen, vol verhalen. Het zou het leven van iedereen bepalen. Broer Frans (Sus) werd hoofdredacteur van Knack. Zussen Misjoe en Trees werkten in de journalistiek