auteur

schrijven
puur toevalligDit filmpje is een fragment uit 'zomertendens FAN FATALE 2002' van de regionale televisie WTV.

Het werd opgenomen in het natuurreservaat het Zwin.

De Vlaamse jeugdauteur Karel Verleyen (1938-2006) schreef meer dan honderd boeken, maar ook gedichten, theater- en liedteksten. Hij vertaalde ook boeken uit het Engels, Frans en Duits. Zijn boeken werden trouwens ook in verschillende talen vertaald.

De meeste boeken schreef hij voor kinderen en jongeren. Die kende hij het best. In de eerste plaats als papa en opa, maar ook als leraar. Hij ontmoette veel jongeren bij lezingen en op boekenbeurzen.

In zijn boeken voor jongere lezers zitten avontuur en spanning, maar ook heel vaak detective- en griezelelementen, altijd met veel humor beschreven. Voor oudere tieners schreef hij vooral maatschappijkritische romans waarin jongeren worstelen met problemen en emoties.

Hij bracht vaak actuele thema’s aan de orde zoals incest, euthanasie, onmogelijke verliefdheid of machtsmisbruik. In die boeken verwerkte hij meer psychologische spanning.

Zijn belangstelling voor geschiedenis heeft hij ook uitgewerkt in enkele boeken waarin hij verhalen en informatie samen brengt. Zijn historische verhalen zijn beeldrijk.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player