Het smaldeel vliegopleiding in beeld.

 

De cockpit van de SF 260 MDe goed gevulde cockpit van de Marchetti, met alle instrumenten overzichtelijk opgesteld, de schakelaars vlot binnen handbereik en... het scherp oog van de instructeur links van de leerling. De doop na de eerste soloDe doop na de eerste solo is een vaste traditie, die elke leerling piloot zijn leven lang bijblijft. Het is waarschijnlijk het belangrijkste feit op weg naar zijn "wings" en alleszins een unieke motivator.
Dit is JaucheDe vliegsectors van Goetsenhoven liggen werkelijk geprangd tussen militaire en burger vliegvelden, met een druk vliegverkeer tot gevolg. Het is dus steeds uitkijken geblazen. De "Men" vertrekt op pensioenDe verwelkoming na de laatste vlucht voor een welverdiend pensioen, met een uitstapregeling waarvan de grote meerderheid terecht gebruik maakt.
Sneeuw ruimen met borstel en schopDe winter van 1978 is er eentje die kan tellen.De sneeuw wordt met man en macht geruimd. We zijn klaar om te vliegen. We mogen niet omdat we geen vliegveld hebben om uit te wijken. De cadeau'tjes van SinterklaasDe Sint is trouw op post. Voor el- ke instructeur heeft hij een passend vaak pittig cadeau. Zijn woorden geven de relevante maar niet altijd prettigste feiten weer van het jaar.
Reese AFB Texas USADrie leerling piloten kunnen hun opleiding verder zetten in Reese AFB Texas. Zij sturen ons een nieuwjaarskaart en hun indrukken. Wat een contrast,.. met altijd zon! De Swallows boven TienenDe Swallows zijn onze ambassa-deurs tijdens de airshows. Zij dwingen vooral bij kenners bewondering af. Hun subtiel kunstvliegen streelt ieders oog.