Herinneringen aan Fouga.


 

De minister toont interesse De heer Seegers, Minister van Lands- verdediging, komt zich informeren. We vermoeden trou-wens dat hij wat meer wou weten over de nakende beŽindiging van de Belgisch-Nederlandse vliegopleiding. Tijdens een break in de grondschool Even tijd voor een foto van de groep tijdens een koffiebreak in de grondschool. Noteer even de collega's van de Nederlandse Koninklijke Marine in zwart uniform.
Zara appoach rejoiningOp terugweg van het schietveld van Diane, gelegen in de buurt van Solenzara op Corsica, in de zomer van 1969. De schietperiode, een avontuur op zich , inclusief een overlevingstocht in de maquis. Het doelwit vanuit de cockpitEen kijkje doorheen het schootsvizier tijdens een schietbeurt met de 7,62 mm mitrailleur op het gronddoel, inderdaad, het witte vierkantje.
In formatie boven KnokkeBoven Knokke in formatie: meestal wordt deze discipline beoefend in de vliegsector. Het vraagt heel wat doorzetting om stabiel, in de goede positie en op de juiste veilige afstand te blijven. Even poserenDe Rode Duivels in het algemeen, en hun felrode Fouga in het bijzonder, hadden een motiverende invloed op ons allemaal. Zo'n motivator is echt belangrijk.
Voor het volle progressiebordEven poseren voor het progressiebord in het smaldeel- gebouw. Het bord is goed opgevuld zodat het einde van ons verblijf in Brustem stilaan nadert. Nog een lange winter en dan ... misschien onze wings. Fouga flight 1 in formatieFouga 1, onze groep, tijdens de einddefilť. Geef toe dat de formatie zeer degelijk oogt, misschien wel dank zij de hulp van enige Rode Duivels.