Minsed Tatties

Wat is het?
Een traditioneel Schots aardappelgerecht met typisch Schotse ingrediënten.  O.a. "white pudding" is buiten Schotland zeldzaam verkrijgbaar.  Als alternatief kan je fijn gesnipperde ajuinen vermengen met havermeel en water, dit in worstvorm draaien en bakken in een braadpan.

Benodigdheden:

  • 500 gram runds gemalen vlees

  • 1 kg aardappelen

  • poeder voor 1/2 l bruine saus

  • 500 gram white pudding

Bereiding:
Het runds gemalen bak je korrelig en vermeng je nadien met de bruine saus. De gekookte aardappelen druk je grof plat met een stamper.  Houd de aardappelen en de saus met het vlees warm in de oven.  Bak de white pudding. 

Opdienen:
Zet de drie borden met de aardappelen, de saus met het vlees en de white pudding op tafel.  Op het bord vermeng je alle ingrediënten.  Smakelijk.

Recept van Cathie Cruickshank, Schoolview, Schoolhill te Ellon, Aberdeenshire.