Garnalen in een whiskyroomsaus

 

Prawns in Whiskey Cream

Wat is het?
Garnalen, whisky en room zijn een ideale combinatie voor een voorgerecht.
Dit recept is voldoende voor 6 personen.

Benodigdheden:

  • 30 gram boter

  • 1 kleine fijngesnipperde ajuin

  • 350 gram grote garnalen

  • 2 eetlepels whisky

  • 15 cl volle room

  • zout en peper

  • 60 gram gratineerkaas

  • Fijngesnipperde peterselie om het geheel af te werken

Voorbereiding:
Vet 6 ovenschaaltjes lichtjes in met olijfolie

Bereiding:
Smelt de boter in een pan en bak de ajuin tot ze zacht is.
Voeg er de garnalen bij en bak ze snel op kleur.  Voeg nu de whisky bij en laat enkele minuten sudderen.
Doe er al roerende de room bij en neem alles van het vuur, net voor het kookpunt.
Proef en breng eventueel op smaak.  Verdeel alles nu over de ovenschaaltjes.£
Werk af met  gratineerkaas en laat het geheel bruinen onder de grill.
Dien onmiddellijk op, versierd met gehakte peterselie.