Bloemkoolsoep

Cream of cauliflower soup

Benodigdheden:

  • 50 gram boter

  • 1 gesnipperde bloemkool

  • Gesnipperde peterselie

  • 1 gesnipperde grote ajuin

  • Zout en peper

  • 2 bladen foelie

  • 600 ml kippebouillon

  • 1 laurierblad of -poeder

  • 15 cl room

Bereiding:
Smelt de boter in een kookpan en bak er de ajuin in tot ze zacht is.  Voeg de bloemkool toe en bak zachtjes gedurende 5 minuten.  Voeg de kippenfond toe en breng het mengsel aan de kook.  Voeg naar smaak de foelie en de laurier toe.  Dek de pan af en laat een 30-40 minuten zacht doorkoken tot de bloemkool gaar is.  Verwijder de foelie en de laurier aan het einde van de kooktijd.  Zeef of mix de soep en doe ze terug in de pan.  Proef en breng op smaak indien nodig.  Voeg er de room bij.  Verwarm opnieuw zonder de soep terug aan de kook te brengen.  Versier met peterselie.

Opdienen:
Dien op met geroosterd brood.

Recept van Susan Crawford uit Ellon, Aberdeenshire, Schotland.
(Januari 1999)