Het knusse vakantiehuis 'de Morgenstond' ligt juist over de Belgisch-Nederlandse grens in het enclavedorp Baarle-Hertog. De woning staat op Belgisch grondgebied, de tuin ligt in Nederland. Baarle-Hertog en Baarle-Nassau vormen samen één gezellig dorp met vele winkel- en eetgelegenheden en een wekelijkse markt, bekend tot een eind in de omstreken. Bovendien zijn elke zondag alle winkels open. Nieuwsgierige toeristen kunnen er hun hartje ophalen: er zijn een aantal typische enclave-karakteristieken en lokale curiositeiten te vinden, die meer vertellen over de eigenaardige geschiedenis van dit tweelingendorp.

In de directe omgeving vind je tal van ontspanningsmogelijkheden. Je kan er wandelen (bv. de mooie wandeling het laarzenpad), fietsen, huifkartochten maken, ... in de uitgestrekte natuur van bossen, weilanden, zandgronden, vijvers en poelen. Vakantiegangers kunnen een heel aantal aantrekkelijke fietstochten met vaak fraaie historische namen uitproberen in de directe omstreken (de Smokkelaarsroute, de Poolse route, de Enclaveroute, de Baronieroute, de Binkenroute, het Bels Lijntje en het bekende knooppuntennetwerk). Op deze website vind je een aantal directe links.

In de wijdere omgeving kan je zowel uitstapjes maken naar België als naar Nederland. In België liggen Turnhout, hoofdstad van de Kempen, maar ook Hoogstraten, de Kalmthoutse Heide, en het meer pittoreske Wortel op een boogscheut afstand. Aan Nederlandse kant is er Breda, Tilburg, Eindhoven en ook Hilvarenbeek. Een aantal bekende pretparken, bevinden zich ook niet zo ver; denk maar aan de Efteling, Bobbejaanland en het fabelachtige 'Land van Ooit'. Bovendien is 'De Morgenstond' gelegen op wandelafstand van het dorp en van de groene omgeving errond. Tevens ligt er een visvijver en een sportcomplex met zwembad, sauna en andere sportfaciliteiten op enkele stappen van de vakantiewoning.