4 dagen               Baai van de Somme           maart 2000
 
zondag
05/03

Vertrek om 19.30u. Na 5 minuten zijn we aan de oprit van de A17 en rijden via Calais over Boulogne naar Le Crotoy (1) waar we om 23 u aankomen, 200 km van het thuisfront.

 We staan moederziel alleen op een brede dijk langs de haven.

 


klik op de kaart voor een vergrote
weergave van de routekaart

 

maandag
06/03
Tijd voor een wandeling langs de dijk. De haven ligt droog. Bootjes liggen schuin op hun zij, te wachten op betere tij(den). En dit komt er vlugger aan dan verwacht: in een mum van tijd vult de haven zich met het zeewater. Verschil tussen eb en vloed is hier groot. Gevaarlijk voor wie een wandeling maakt op het strand. . .
In de namiddag rijden we naar Valérie-sur-Somme, aan de andere kant van de baai. We vinden er geen overnachtingplaats. Het is er trouwens verlaten: grote drukte is iets, maar alleen rondlopen is ook maar niks. We besluiten door te rijden naar Le Tréport,(2) waar we ons installeren op de nieuwe aangelegde aire de Camping-Car, naast de camping municipale.

 


op de dijk van Le Crotoy

dinsdag
07/03
Een aanpalende recyclagefabriek die dag en nacht op volle toeren draait, maakt de ganse nacht een eentonig en vervelend lawaai en braakt daarbovenop niet geringe hoeveelheden vuile rook.
In de voormiddag maken we een fikse wandeling langs de vissershaven naar de kleine pier, en komen door de binnenstad terug.
's Namiddags fietsen we, met een felle tegenwind, naar het naburige Mers-les-Bains. De falaisekust maakt een diepe indruk: recht afgesneden rotswanden met bovenop, soms 100 m hoger, huisjes die angstvallig dicht bij de rand staan.
Terug in Le Tréport, besluiten we om de fietsen aan de voet van  een krijtrots te stallen, en de 411 trappen te trotseren om boven op de top een wandeling te maken en het kuststadje vanuit de hoogte te bekijken. De wind maakt het moeilijk om rechtop te blijven. Terug aan de camper overnachten we voor de tweede keer op dezelfde plaats.

 


De haven van Le Tréport

woensdag
08/03
We rijden terug met Berck-Plage als tussenstation. De wind is zo fel toegenomen, dat ik, rijdend rond de baai, niet harder dan 60km/uur kan, en voortdurend moet tegensturen, want de camper vat zoveel zijwind, dat we constant overhellen. In Berck is rechtlopen op de dijk onmogelijk wegens de storm.  We besluiten dan ook maar veiligheidshalve naar Gistel terug te keren. 
Een vroege opener van het seizoen, die waarschijnlijk meer te bieden heeft wat verderop in het jaar


Le Tréport