Recepten

De Verse Voedinggids van BogaersGebr

Home
Fruit
Groenten
Voeding
Recepten

Gebruikswijzen van kervel

Koken met stoom

Tomaten drogen

Aarbeiengebakjes

Ingredienten Voor 8 personen: 175 gr aardbeien, 3 eetlepels ahornsiroop, beetje citroensap, 150 gr volkorenmeel, 225 gr bloem, 2 volle eetlepel sojameel, 1 eetlepel bakpoeder, snufje versgemalen, zeezout, 85 gr ongezoute boter, 3 eetlepel honing, 150 ml sojamelk, 285 gr zachte tofu, schil van sinaasappel, 2 eetlepel cognac, 2 eetlepel vanille essence
duur: voorbereiding: circa 45 min. plus 2 uur weken, bereiding 10-12 min.

Cocktail van asperge en krab

voor 4 personen: 170gr krab, 4 eetlepels verse peterselie, 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels zure room, 2 eetlepels witte droge wijn, 1 theelepel kerrie (poeder), 1 pak witte asperges, 1 halve theelepel honing

Andijvie uit de oven gevuld mat gehakt

voor 4 persoenen:

duur: voorbereiding 45 min, bereiding 45 min

Aubergine met tomaten en kaas

voor 4 personen: 400 gram tomaat, 250 gram mozzarella kaas, 100 gram suiker, 6 eetlepel bloem, 4 stuks aubergine, 2 eetlepel parmezaanse kaas, 2 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/5 eetlepel verse basilicum, zout en peper

duur: voorbereiding 35 min, bereiding 45 min 

Frambozen-chocolade parfait

voor 4 personen: 2 geel van ei, 65 gr poedersuiker, halve citroen, 400 gr frambozen, 1 pakje vanillesuiker, 200 ml slagroom, 32 blaadjes After Eight, 1 eetlepel sinaasappellikeur, poedersuiker voor bestrooien, muntblaadjes voor garnering

Groententaart

Voor het gistdeeg: 250 gr. bloem, 1theelepel zout, l0 gr. gist, 1/8 1 lauwe melk, 20 gr. boter, 1 klein ei.
voor de groenten: 1 prei, 250 gr. champignons, l/2 brocolie, 2 tomaten, 1 ajuin, 1 rode paprika. 
voor de saus: 400 ml. room, 200 gr. geraspte kaas, zout, peper, muskaatnoot.

Krulandijvie met ananas en kip

voor 2 personen: 150 gram krulandijvie, 125 gram kipfilet, 2 stuks ananas, 2 eetlepel zure room, 1.50 theelepel ananassap, 1 theelepel gemberpoeder, naar smaak worcestershiresaus, naar smaak bakboter, zout

duur: voorbereiding 10 min, bereiding 20 min

Pompoensoep

voor 4 personen: soeplepel boter, soeplepel olie(plantaardig), 2 grote ajuinen, 5 worteltjes, 5 tomaten, pompoen liefst de oranje ( als je graag dikke soep hebt zorg dan dat het vruchtvlees amper onder staat), 1 liter groentbouillon, 3 teentjes look geperst, peper uit de molen en snuifje zout, snuifje suiker, koriander, peterselie, nu afgewerkt met indische preischeuten, een beetje culinair(debic) dus geen echte room

Lichte meloensoep

voor 4 personen: 2 meloenen, 250 gr Griekse youghourt,1 glas witte wijn, 1 citroen, bieslook, zout en peper, eventueel: paprika of geraspte gemberwortel

duur: 20 min

Witte vis met kruiden

voor 4 personen: 600 g filets van witte vissoorten (zeeduivel, kabeljauw, enz.), 12 scampi's, 1 rode paprika, 200 g boontjes, I mango, 2 met al te rijpe kleine bananen, 1 appel (geschild en geraspt), 1 limoen, 4 jonge uien, 8 aardappelen, 2 teentjes look, 20 cl visfumet, 20 cl kokosnootmelk, 10 cl room, 20 g boter, 1 lepel curry, 1 lepel venkelzaadjes, olijfolie, peper en zout

duur: 40 min

 

Gegratineerde asperges

voor 4 personen: 500gr witte asperges, 50gr (room)boter, 30gr kaas, 45gr parmezaankaas, nootmuskaat en peper

duur: 55 min

Gestoomde zalm met venkel en komkommer

voor 4 personen: 4 zalmhaasjes van 150 g, 2 venkelknollen, 3 in stukken gesneden, tomaten, 2 komkommers, 2 lepels olijfolie, 3 teentjes look, 1 koffielepel grof zout, enkele takjes dragon, kruiden: bieslook, dille, enz., zout en peper

duur: 40 min

 

Kabeljauw met limoen en groenten

voor 2 personen: 1 sjalotje, 1/2 gele paprika, 1 kleine courgette, 100 gram champignons, 1/2 eetlepel boter, zout/peper, 2 kabeljauw filets, 1 limoen, 1 takje dragon, 2 stukken aluminiumfolie

duur: 40/45 minuten

 

Mousse van mango

nagerecht

750 g vruchtvlees van rijpe mango's (ca, 4 mango's),

duur: bereiding 15 min - rusttijd 4 uur

 

Omelet met asperges, zalm, garnalen en meloen

voorgerecht

16 groene aspergepunten,

duur: 30 min

Preipannekoekjes

2 prei, 75 gr boter, 3 eetlepels bloem, melk, 1 ei, pezo, 1 theelepel komijnzaad

Slaatje van avocado en tomaat

voor 4 personen: 2 rijpe avocado's,

duur: 15 min

Vegetarische schotel

voor 4 personen:

duur: 60 min

Zomerse soep

voor 8 personen: 1 kg aardappelen, 2 preien, 500 g ontvelde tomaten, 1 ui, 50 g boter, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepelsl gehakte tijmblaadjes, 1 eetlepels gehakte lavasblaadjes, 2 eetlepels gehakte pimpernelblaadjes, 1,5 l vleesbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagelen, zout, peper en nootmuskaat

duur: 60 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

horizontal rule

BogaersGebr - Groenten, Fruit en Dranken - Steenweg 128 - 3570 Alken - BelgiŽ

BogaersGebr@wol.be   -   Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina:   Paginabeheerder@wol.be

Fax: 00 32 11 593246

 © Copyright BogaersGebr. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze pagina mag zonder toelating van de auteur gekopieerd of gebruikt worden.

Webdesign QNN