Met stoom koken

De Verse Voedinggids van BogaersGebr

Home
Terug
Fruit
Groenten
Voeding

Vandaag wordt er in heel wat landen, net zoals vroeger, met stoom gekookt.Zo ver-mijdt men het gebruik van vet en bewaart men de voedingswaarde van het eten.

Minerale zouten, oligo-elementen en bepaalde vitamines zijn immers opiosbaar in water. Door voedsel in water te koken verlies je al de goede elementen, die je met het water weggiet na het koken. Nu iede-reen een gezonde en evenwichtige voeding nastreeft, is koken met stoom dan ook een heel verleidelijk alternatief.

Koken met stoom maakt het mogelijk een groot aantal gerechten te bereiden die in zowel een dieet als een gastronomische maaltijd passen. Het koken gebeurt zachtjes op een constante temperatuur onder 100 graden, zodat al de smaak van het eten bewaard blijft. De producten die je gaat bereiden, moeten bijgevolg vers en van de beste kwaliteit zijn.

Koken met stoom is leuk, snel, gemakkelijk, natuurlijk en nog goed voor de gezondheid ook.

Een met stoom bereide maaltijd heeft enkele niet te versmaden voordelen:

• Je kan meerdere gerechten tegelijk bereiden, van het voorgerecht tot het dessert.

• Een gerecht is makkelijk op te warmen of warm te houden.

• Je kan bepaalde groenten ook even laten stomen om ze daarna gemakkelij-ker te kunnen schillen, enz.

Bij deze nauwkeurige bereidingswijze loop je geen risico om het eten te laten aanbran-den. Je kan zowel groenten als fruit stomen, wit viees of vis, en alles met wat kruiden op smaak brengen. Omdat het voedsel op een lage temperatuur bereid wordt, blijven het aroma en de kracht bewaard.

Door te koken met stoom kan je ook een culinaire wereldreis maken en altijd nieuwe smaken en kleuren ontdekken, want in zowel Europese als exotische keukens wordt er met stoom gekookt.

 
 

horizontal rule

BogaersGebr - Groenten, Fruit en Dranken - Steenweg 128 - 3570 Alken - België

BogaersGebr@wol.be   -   Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina:   Paginabeheerder@wol.be

Fax: 00 32 11 593246

 © Copyright BogaersGebr. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze pagina mag zonder toelating van de auteur gekopieerd of gebruikt worden.

Webdesign QNN