Sluitkolen Algemeen

De Verse Voedinggids van BogaersGebr

Home
Terug
Fruit
Groenten
Voeding
Recepten

Sluitkolen: rode kool, witte kool, groene kool en meisavooi.

Bewaring

Witte kool moet bij aankoop gaaf en stevig zijn. Bewaard op een koele plaats is witte kool een tijdje houdbaar.

Rode kool moet bij aankoop ecn glanzende diepe rood-paarse kleur hebben. De krop moet stevig zijn zn dz bladeren knapperig. Kan ook een tijdjc bewaard worden op een koele plaats. Aangesneden kolen hewaren in plastiefolie in de koelkast.

Groene kool moet bij aankoop fris-groene bladeren hebben. Verlepte buitenhladeren wijzen op een minder fris product. Bewaren op een koele plaats of beter nog in de koelkast.

Schoonmaken en bereiden

Voor de bereiding de buitenste bladeren verwijdcren en de kool in vier verdelen. Vervolgens de binnenste stronk verwijderen. Was ieder deel onder stromend water, snij daarna de kool in reepjes.

Gebruikstips

bulletSnipper de kleine middenste blaadjes van de kool zeer fijn. Marineer dit in een vinaigrette en serveer als winterse rauwkost.
bulletMaak een rauwe witte koolsla aan met een snuifje bloemsuiker, een beetje mayonaise en meng er wat zoele fijngehakte nootjes onder.

Voedingswaarde

Koolsoortcn bevatten veel vezels. vitamine A cn C. Deze laalsle zijn vooral terug te vinden in groene kool. Tevens zijn koolsoorten caloriearm.

Kalender

seizoen
hele jaar; hoofdseizoen winterperiode
 
 

horizontal rule

BogaersGebr - Groenten, Fruit en Dranken - Steenweg 128 - 3570 Alken - BelgiŽ

BogaersGebr@wol.be   -   Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina:   Paginabeheerder@wol.be

Fax: 00 32 11 593246

 © Copyright BogaersGebr. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze pagina mag zonder toelating van de auteur gekopieerd of gebruikt worden.

Webdesign QNN