Vitamine B8 (biotine)

De Verse Voedinggids van BogaersGebr

Home
Terug
Fruit
Groenten
Voeding
Recepten

Over biotine (vitamine B8) is weinig bekend. Het is een stof die kooldioxidegroepen (CO2) kan verplaatsen tijdens de stofwisseling van de ene stof naar de andere. Dit speelt zowel een rol bij de omzetting van aminozuren (de bouwstenen van eiwit) en vetzuren als bij de vorming van ureum. Ook zorgt het voor het gezond houden van huid en haar.

De bacteriŽn in de dikke darm maken vitamine B8. Verder komt het voor in bepaalde groentes zoals bloemkool, noten, chocolade, eieren, melk en lever.

Als voorbeeld enkele producten met hun gehaltes aan vitamine B8.

 

1 ei (50 g)

8 mg

Lever voor 1 snee brood (15 gram)

7 mg

1 glas halfvolle melk (150 ml)

3 mg

Handje noten (20 gram)

17 mg

De dagelijkse behoefte ligt op 30 tot 100 microgram.

Tekorten ontstaan weinig en alleen onder extreme toestanden. Als men bijvoorbeeld veel rauw kippeŽi eet. Dit bevat een stof die vitamine B8 bindt waardoor vitamine B8 niet opgenomen kan worden.

Tekorten veroorzaken een gebrek aan eetlust.

Bron: Food-Info.net

 

horizontal rule

BogaersGebr - Groenten, Fruit en Dranken - Steenweg 128 - 3570 Alken - BelgiŽ

BogaersGebr@wol.be   -   Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina:   Paginabeheerder@wol.be

Fax: 00 32 11 593246

 © Copyright BogaersGebr. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze pagina mag zonder toelating van de auteur gekopieerd of gebruikt worden.

Webdesign QNN