Gezonde voeding

De Verse Voedinggids van BogaersGebr

Home
Terug
Fruit
Groenten
Recepten

Gezond leven is de juiste voeding, een goede hygiŽne, zorg voor je lichaam en geest en genoeg bewegen. Met de juiste voeding kunnen we allerlei kwalen vermijden. We noemen deze kwalen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker, welvaartziekten omdat ze komen door een overvloed aan voedsel. 

Een uitstekend hulpmiddel om de basisprincipes van een evenwichtig samengestelde voeding te onthouden is de voedingsdriehoek. Hierin vind je 8 groepen voedingsmiddelen.

VoedingsdriehoekElke voedselgroep levert een specifieke bijdrage aan een evenwichtige en gezonde voeding. Elk voedingsmiddel op zich levert een aantal voedingsstoffen.

Een gezonde voeding bestaat erin iedere dag van ieder blokje iets te eten. Hoe groter het blokje, hoe meer je er van nodig hebt. 

Het topje van de driehoek is de restgroep. Hierin zitten de snoepjes, mayonaise, enzovoort.

Groenten en fruit staan dicht bij de basis van de voedingsdriehoek. Ze zijn een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

niet teveel eten niet alleen de dingen die je heel graag lust zoals chocolade, hamburgers, frieten veel verschillende dingen eten op een dag Niet te weinig eten, zoals mensen doen die heel mager willen zijn
 

Stefan Bogaers

Heb jij reacties voor Stefan of wil je hem wat vragen? Stuur hem eem mailtje.

   

 

horizontal rule

BogaersGebr - Groenten, Fruit en Dranken - Steenweg 128 - 3570 Alken - BelgiŽ

BogaersGebr@wol.be   -   Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina:   Paginabeheerder@wol.be

Fax: 00 32 11 593246

 © Copyright BogaersGebr. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze pagina mag zonder toelating van de auteur gekopieerd of gebruikt worden.

Webdesign QNN