Beste reiziger,

"Reizen laat zijn sporen na", lazen we ooit op een kunstwerkje. Wij kunnen het niet ontkennen.

Op 21 juli 2001 vertrokken we voor een 7 maanden durende fietstocht. Een reisagent noemde het een "onlogische" reis: we kozen voor Mongolie, Tibet, Nepal en Nieuw-Zeeland. De Mongoolse steppe met zijn authentieke nomadenbevolking, het dak van de wereld, de diversiteit van de natuur in Nieuw-Zeeland, ... het sprak al een tijdje tot onze verbeelding. Door de keuze van deze landen waren we uiteraard verplicht ook andere transportmiddelen in te schakelen; het vliegtuig, de trein door China, de bus. Onderweg beslisten we de reis te verlengen tot 1 jaar, en ook naar Zuid-Amerika te trekken, Peru en Bolivië. Maar eerst brachten we nog een bezoek aan Esthers familie in de Caraiben.

Reizigers informeren reizigers, ook wij kregen kostbare informatie van anderen. Vandaar deze website. Wij hopen hiermee een kleine bijdrage te leveren tot de voorbereiding en het welslagen van uw reis.

Wat mag je van deze site verwachten?

Op deze website focussen we voornamelijk op fietsinformatie, aanvullend bij wat vermeld is in een degelijke reisgids. Wij willen niet herkauwen of reproduceren wat reeds gepubliceerd is. Vandaar ook de links naar andere reissites.

Fietsinformatie is relatief en subjectief. De 'zwaarte' van een traject is afhankelijk van diverse veranderende factoren: weeromstandigheden, conditie, staat van de weg, 'vorm' van de dag, ... Fietsinfo is tevens het resultaat van een momentopname. Wegen worden geasfalteerd, wasbord ontstaat, een hagelbui passeert of een fietsvriendelijke busmaatschappij neemt een brute chauffeur in dienst. Een verwittigd fietser is er ... juist.

Pieter en Esther

PS Door tijdsgebrek is het ons alleen gelukt fietsinformatie op te nemen over MongoliŽ, Peru en Bolivia. Zie bestemmingen.