Wandelgebieden
Home Inhoud Wandelgebieden Natuurgidsen Schilde Natuurlinks Kalender Focus

 

Inhoud
Wandelgebieden
Natuurgidsen Schilde
Natuurlinks
Kalender
Focus
 

Natuurgidsen Schilde richt gedurende de zomermaanden geleide wandelingen in op het grondgebied van Schilde.  Vijf plaatsen kunnen aldus bezocht worden

De Bloemen- en Insectentuin 
De bloemen- en insectentuin, gelegen aan De Pont 45 in Schilde. In deze tuin, die feitelijk beter insecten- en bloementuin zou heten, wordt op aanschouwelijke wijze de wisselwerking uitgelegd tussen de insecten, zoals bijen, hommels, wespen, zweefvliegen, vliegen, vlinders en kevers, en de bloemen. Beide partijen slaan hun voordeel uit deze samenwerking, de ene voor hun voedsel en de andere voor de bestuiving. Een natuurgids leidt u rond in deze nog weinig gekende wereld van de insecten.

De Dodoenstuin
De Dodoenstuin, eveneens gelegen aan De Pont 45 in Schilde: een kruidentuin genoemd naar de gekende 16-eeuwse kruidenspecialist Dodoens. In deze tuin worden al de kruiden gekweekt die Dodoens in zijn Kruidenboek beschreven heeft. Een gespecialiseerd natuurgids geeft u de nodige uitleg.

Schildehof
Schildehof: een door een natuurgids geleide wandeling door het heempark Schildehof, gelegen aan het einde van de Bellevuedreef in Schilde.

Dryhoeksbos
Het Dryhoeksbos (Anti-tankkanaal): een door een natuurgids geleide wandeling langs het Anti-tankkanaal, met een zeer speciale flora en fauna. Dit wandelgebied kwam reeds meermaals in de actualiteit nl voor de aanleg van een spoorverbinding, genaamd de "IJzeren Rijn".

De Kastelen van 's Gravenwezel
De kastelen van 's Gravenwezel: een door een natuurgids geleide wandeling rond en in de omgeving van het kasteel van 's Gravenwezel.