Home
Inleiding
Route
Foto's
Informatie
Contact

Juli 2006... onze fietsen waren er klaar voor, en wij hadden er zin in: niets of niemand kon ons nog tegenhouden om van Firenze naar Rome te fietsen! Voor sommigen onder ons (Els, Wouter & Joris) was er niets nieuws onder de zon - we hadden immers al meerdere fietstochten naar het Zuiden achter de rug - maar voor de anderen (Nele & Koen) was het de eerste keer... En er was nůg een nieuwkomer bij: Jonas... al kon deze comfortabel meefietsen in de buik van Els, die op dat ogenblik 5 maanden zwanger was. Voor iedereen avontuur en nieuwe ervaringen gegarandeerd!

Het begon al goed, in VenetiŽ... wist je dat het station van VenetiŽ zelfs niet per fiets bereikbaar is? En dat je dus 3 van die trappenbruggetjes over moet om er te geraken? Leuk te voet misschien, maar niet met zwaar bepakte fietsen! Wist je bovendien dat het mogelijk is om je voet bij het opstappen zodanig zwaar te verstuiken dat je 3 weken de plaaster in moet? Nele kan erover meespreken... die moest onherroepelijk naar huis, na 2 dagen fietsen. En verder hadden we de moeilijkheidsgraad toch een beetje onderschat... een fietsvakantie door de heuvels van ItaliŽ is echt geen lachertje, zeker niet bij de hoge temperaturen (lees: hittegolf) die wij te verduren kregen. De beklimmingen zijn meestal maar enkele honderden meters lang, maar dikwijls zodanig steil dat het zweet ons na 10 minuten rusten nog in stroompjes van het lijf liep! En fietsen in Rome - waar de auto's over vijfbaanswegen langs je heen razen - is een avontuur op zich.

Maar het was niet allemaal 'kommer en kwel'... natuurlijk niet! Zo kregen we op ons kampeerplekje aan de rand van een bos in de buurt van Trequanda 's nachts gezelschap van everzwijnen, die ons knorrend en snuivend in slaap zongen. En een avondmaal heeft zelden beter gesmaakt dan in Ronciglione, in de eettent van een natuurcamping vlakbij het kratermeer, waar we onze overheerlijke spaghetti met steak naar binnen schrokten, temidden van een vrolijke bende jongeren, terwijl buiten de wind en de regen met het tentzeil tekeerging. Een andere keer fietsten we door 'the middle of nowhere', toen plotseling een hel van bliksem, donder en stortregen losbarstte... nog net op tijd vonden we een bushokje (waar kwam dat opeens vandaan?) om te schuilen... 2 uren hebben we daar staan bibberen van de kou (nou ja) voor het enigszins menselijk werd om er weer door te rijden. Zulke ervaringen blijven wel bij! En dan spreken we nog niet over de mooie landschappen en dorpjes, de cultuur die je overal ten velde wel ergens kan opsnuiven in ItaliŽ, het genot om met de fiets tegen een hoge snelheid van een helling naar beneden te suizen, ... Reden genoeg om met de fiets op vakantie te gaan!

De volgende pagina's van deze website proberen ťťn en ander verder te illustreren, maar zijn vooral bedoeld om de praktische aspecten van een fietsvakantie (en fietsen tijdens een zwangerschap in het bijzonder) toe te lichten. Met behulp van de contact-pagina kan je ervaringen ter zake met ons delen, een vraag stellen of een link naar jouw fietsvakantiewebsite doorsturen. Neem gerust een kijkje, en laat ons weten hoe je het vond!