Terug naar hoofdpagina =>

 

Links

FOXES ONLINE : Mooie en interessante site over de vos, naast info over het beestje zelf nog verhaaltjes, tekeningen, foto's,...

ZWG : Of de ZoogdierenWerkGroep, een onderverdeling van de JNM (zie verder). Spreekt het nachtleven jou ook aan en krijg je een kick bij het zien van een vos bij zonsondergang ? Of kruip je graag in de dunste spleten en nissen van grotten, bunkers en forten op zoek naar vleermuizen ? En sluit je bij het krieken van de dag de nacht graag af met een blauwe Chimay aan het kampvuur ? Je had al op hun site moeten zijn... (Site met pop-ups)

JNM : De Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubehoud. Ben je jonger dan 25 en spreekt de natuur jou aan ? Surf dan zeker naar deze site! De JNM is, zoals de naam het zegt, één bende natuurliefhebbers die jaarlijks overal verschillende activiteiten organiseren rond natuur en milieu en elke zomer staan er bovendien een heel pak superinteressante en reuzeleuke kampen op verschillende plaatsen binnen en buiten België op stapel.

NATUURPUNT :  Mede dankzij hen kan je over heel Vlaanderen nog pareltjes van bijzondere natuurlandschappen gaan bewonderen, door lid te worden van Natuurpunt vzw help je mee aan het beschermen en beheren van nog uiterst waardevolle en fragiele natuurlandschappen.

Mijnlievelingsdier : Nederlandse dierenorganisatie, op deze mooie site vind je allerhande informatie over zowel huis- als wilde dieren, deze mensen hebben webvos vereerd met een award, waarvoor dank.

SAVU : Een gewonde vos (of ander dier) gevonden in het Brabantse?!? Deze dierenambulance weet er raad mee (hebben trouwens ervaring met gewonde vossen). Indien niet kan je natuurlijk ook is gewoon kennismaken met deze organisatie die zich 24u/24u inzet voor gewonde dieren, een pluim waard!

Foxwatch : In Engeland reeds sinds de jaren zeventig ingeburgerd, de stadsvos. De bewoners van dit huis maken er een sport van om het leven van een paar vossen die hun tuin als territorium hebben op nauwe voet te volgen. Niet echt veel info, maar wel veel mooie foto's. Engelstalige site.

Foxforest : Zowat de oudste site op het net, onlangs in en nieuw kleedje gestoken, heel mooi, engelstalig.

Zoogdiervereniging VZZ : Nederlandse vereniging die zich bezighoud met onderzoek naar alle zoogdieren in en rond de Benelux, beskist een bezoekje waard!

 

Als je een goede reden hebt om hier ook een link naar jouw webpagina te zetten, stuur dan een mailtje met het adres van jouw site !