logo Vl@s

Welkom op de webstek van de Vlaamse Actieve Senioren Koksijde.

Activiteitenkalender januari 2020

Nieuwjaarsreceptie en Statutaire vergadering
op woensdag 15 januari

Nieuwjaarsreceptie
 
We zullen in ’t kort nog eens terugkijken naar onze activiteiten van het voorbije jaar maar uiteraard gaat de meeste aandacht naar de programmatie voor 2020. Ons programma voor 2020 krijgt hier en daar een feestelijk tintje n.a.v. ons 35-jarig bestaan en zit weer boordevol met veel variatie en mooie initiatieven. De wekelijkse activiteiten, binnen en buiten, blijven boeiend.

Programma

  • Verwelkoming door de voorzitter en toost.
  • Statutair gedeelte met samenstelling bestuur, financieel verslag en het jaaroverzicht 2019 (met fotoreportage).
  • Pauze
  • Planning activiteiten 2020
  • Huldiging jubilarissen en verdienstelijke leden
  • Gezellig samenzijn met lekkere koffie en koekestuuten en dansgelegenheid

We kijken er naar uit jullie talrijk te mogen verwelkomen om samen het feestelijk Vl@sjaar op gang te trekken.

Deelname: Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen ten laatste op 09 januari a.u.b. via het strookje bij de nieuwsbrief of via e-mail.
Inschrijven: Janine (janinejacquemyn@hotmail.be)
Christine ( mulder.bruynooghe@gmail.com)
Luc (luc.buelens@telenet.be)
Info: Janine - 058 51 62 23
  Terug naar boven

CAUSERIE “De geschiedenis van de kus en alle gevolgen van dien…”
op woensdag 29 januari

Geschiedenis van de kus
 
Causerie door Ilse Landuyt.

Even een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk, en wat daar zoal van komt. Geen schuine moppen natuurlijk, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en vreemde tradities.

Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie. Met veel beeldmateriaal en veel vrolijke, soms trieste, maar altijd zedige anekdotes vertelt ze over geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord hebt.

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: zaal Kerkepanne
Deelname: € 5,00 (1 consumptie inbegrepen).
Info: Luc Vanden Berghe - 058 62 34 53
  Terug naar boven

Hommage à BREL
op vrijdag 27 maart 2020

Hommage à Brel
 
Een initiatief van Vl@s Koksijde i.s.m. Vl@s De Panne-Adinkerke

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, trachten zij het publiek te laten proeven van 'l'artiste sur scène’ die Brel was.

Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en werkt zich in het zweet als Brel. Hij wil de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde

De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo: "Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel."

Toegang: in voorverkoop € 25, aan de deur € 30.
Tickets kunnen online, aan de balie of telefonisch besteld worden. Reservatie voor rolstoelgebruikers is mogelijk.

Tickets en info: 058 53 29 99 tijdens openingsuren CC KOKSIJDE
of online www.casinokoksijde.be

Info: Dorine 058 62 40 60 - Christine, tel. 0484 39 95 35
  Terug naar boven

7-daagse REIS naar de DORDOGNE
van maandag 15 juni tot en met zondag 21 juni 2020

Dordogne
 
In vorige edities kon u al kennis maken met het gevarieerd cultuur- en heel speciaal natuurlandschap van de Dordogne, evenals het culinaire festijn dat ons te wachten staat in ons hotel Le Relais de Castelnau.

Al heel wat mensen lieten zich verleiden en schreven zich in… Het eerste deel van de bus zat onmiddellijk vol. Wie er nog bij wil zijn op deze interessante meerdaagse reis kunnen we alleen maar aanraden zo snel mogelijk in te schrijven…

De deelname en de plaats in de bus liggen vast na overschrijving van het voorschot. Op de nieuwjaarsreceptie van 15 januari zal er een klein infostandje zijn voor zij die graag meer info wensen.

Info: Hilde 058 52 32 93 of hilde.peeters@gmail.com
  Terug naar boven