logo Vl@s

Welkom op de webstek van de Vlaamse Actieve Senioren Koksijde.

Activiteitenkalender februari 2020

CAUSERIE “De geschiedenis van de kus en alle gevolgen van dien…”
op woensdag 29 januari

Geschiedenis van de kus
 
Causerie door Ilse Landuyt.

Even een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk, en wat daar zoal van komt. Geen schuine moppen natuurlijk, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en vreemde tradities.

Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie. Met veel beeldmateriaal en veel vrolijke, soms trieste, maar altijd zedige anekdotes vertelt ze over geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord hebt.

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: zaal Kerkepanne
Deelname: € 5,00 (1 consumptie inbegrepen).
Info: Luc Vanden Berghe - 058 62 34 53
  Terug naar boven

Feestelijk Sint-VALENTIJN
op vrijdag 14 februari

Geschiedenis van de kus
 
Cava met Duo van hapjes
******
Uitgebreid koud buffet van vis, vlees, groentjes en pasta…

Gekookte zalm - tomaat garnaal - gerookte heilbot
gerookte zalm - vispastei – scampi’s – koningsgarnalen

Carpaccio van rund - vitello tonnato - paté
gekookte beenham - Parmaham met meloen - kip
rundsgebraad - gespoten ei - mozzarella met tomaat
******
Koffie met versnapering
******
Passende wijnen en water

 

Aanvang: 12.00 uur (deuren open om 11.30 uur)
Locatie: Restaurant De Normandie
Deelname: € 46 p.p (leden en gastleden), € 52 p.p. (niet-leden)
Inschrijven: door overschrijving op rek.nr. BE05 4748 1867 4175 van Vl@s Koksijde met vermelding van de namen van de deelnemers, ten laatste op 10 februari 2020
Info: Jeanine - 058 51 62 23
  Terug naar boven

Gegidste wandeling door De SENEGALESE WIJK met Da's TOF
op maandag 17 februari

Senegalese wijk
 
Deze wijk werd vanaf 1908 aangelegd. Hier zijn ruime cottages te bewonderen, die plaats boden aan grote, overwegend Brusselse gezinnen en hun dienstmeiden.

Deze pittoreske cottages vormden het ideale decor om de gezonde zeelucht op te nemen. Veel van deze cottages zijn van de hand van architect Gaston Lejeune. De aanleg van deze wijk houdt het midden tussen eenheid en vrijheid.

Afspraak: om 14.30 uur aan de Dienst Toerisme Koksijde, Zeelaan 303
Inschrijven: door overschrijving van € 4,00 op rek. BE05 4748 1867 4175 van Vl@s-Koksijde met de vermelding “Senegalese Wijk”, ten laatste op maandag 10 februari
Info: Jeanine - 058 51 62 23 of janinejacquemyn@hotmail.be
  Terug naar boven

Hommage à BREL
op vrijdag 27 maart 2020

Hommage à Brel
 
Een initiatief van Vl@s Koksijde i.s.m. Vl@s De Panne-Adinkerke

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, trachten zij het publiek te laten proeven van 'l'artiste sur scène’ die Brel was.

Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en werkt zich in het zweet als Brel. Hij wil de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde

De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo: "Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel."

Toegang: in voorverkoop € 25, aan de deur € 30.
Tickets kunnen online, aan de balie of telefonisch besteld worden. Reservatie voor rolstoelgebruikers is mogelijk.

Tickets en info: 058 53 29 99 tijdens openingsuren CC KOKSIJDE
of online www.casinokoksijde.be

Info: Dorine 058 62 40 60 - Christine, tel. 0484 39 95 35
  Terug naar boven

Daens, de musical
op zaterdag 13 juni 2020

Daens, de musical
 
Na het overdonderend succes van de musical 40-45, komt Studio 100 nu met een nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens.

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical waarbij er elke voorstelling meer dan 80 mensen op het podium zullen staan. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Deelname: Leden van Vl@s worden aan gereduceerd tarief uitgenodigd, net als hun gezinsleden.
Zitplaats cat. 1 + bus: € 77,00
Zitplaats cat. 2 + bus: € 69,00
Zitplaats cat. 3 + bus: € 59,00
Vervoer: Vanaf 10 personen - opstapplaats parking O.L.V.-ter-Duinenkerk (de vertrekuren worden later meegedeeld)
Inschrijven: door overschrijving op rekening BE05 4748 1867 4175 van Vl@s Koksijde, met vermelding “Daens + naam en cat.”, vóór 1 februari 2020
  Terug naar boven

7-daagse REIS naar de DORDOGNE
van maandag 15 juni tot en met zondag 21 juni 2020

Dordogne
 
In vorige edities kon u al kennis maken met het gevarieerd cultuur- en heel speciaal natuurlandschap van de Dordogne, evenals het culinaire festijn dat ons te wachten staat in ons hotel Le Relais de Castelnau.

Al heel wat mensen lieten zich verleiden en schreven zich in… Het eerste deel van de bus zat onmiddellijk vol. Wie er nog bij wil zijn op deze interessante meerdaagse reis kunnen we alleen maar aanraden zo snel mogelijk in te schrijven…

De deelname en de plaats in de bus liggen vast na overschrijving van het voorschot. Op de nieuwjaarsreceptie van 15 januari zal er een klein infostandje zijn voor zij die graag meer info wensen.

Info: Hilde 058 52 32 93 of hilde.peeters@gmail.com
  Terug naar boven