NIEUWS

*Kijk uit: 'vinstermik' is geen geldig scrabble-woord !

Einde seizoen 21-22 en vakantieregeling 2022
Tijdens onze laatste partij van het lopende seizoen werden de verdienstelijke leden in de bloemtjes gezet, en bood de club een feestelijk, zomers drankje aan. Een waardig seizoenseinde, helaas 'ontsierd' door minder gunstige lettertrekkingen. Of was het toch de cocktail die ons parten speelde?
Meerdere leden wensten ook tijdens de zomervakantie hun scrabble-fitheid te onderhouden. In combinatie met de mogelijkheden van de uitbaters van het lokaal zullen we tijdens de zomervakantie een partijtje spelen op 20 en 27 juli, en op 24 en 31 augustus. Zoals steeds: iedereen welkom!
Blijft er enkel over iedereen te daanken voor de aanwezigheid en de sportiviteit in het afgelopen seizoen. Voor iedereen: een deugddoende vakantie!
(30 juni 2022)

'Vinstermik' heeft een eigen laptop!
Door het zuinige beheer van onze penningsmeester Marie-France, de mooie huurvoorwaarden, ons aangeboden door zaal Elckerlyc, en de subsidies van de Socioculturele Dienst van de Stad Hasselt, heeft 'Vinstermik' een eigen laptop met toebehoren kunnen aanschaffen. Hij zal worden gebruikt voor de spelleiding op woensdagavond, maar ook voor de verwerking van de wedstrijdresultaten, het bijhouden van onze website, het mailverkeer, enz. Een verantwoorde uitgave dus. En eigenlijk nodig ook: het feit dat enkele leden hun persoonlijke computers meezeulden, gebruikten en onderhielden ten voordele van de club neemt hiermee een einde. We danken hartelijk elk lid dat sedert de oprichting zijn/haar persoonlijk materiaal ter beschikking stelde en/of inzette.
Ook nieuw is dat we vanaf nu gebruik kunnen maken van een eigen mailadres: 'vinstermikh@gmail.com'. Voor de nodige programma's werd een bestaande licentie verlengd; een andere werd aangeschaft. De Vinstermik-laptop zal worden beheerd door Marc. Bedankt daarvoor, Marc!
(29 oktober 2021)

Welkom Ans!
Sinds enkele weken mag Vinstermik een nieuw lid verwelkomen. En niet zomaar iemand, maar Ans Van der Wegen. Ans is zonder enige twijfel de oudste actieve scrabbelaarster van Limburg, heel waarschijnlijk zelfs van heel de Benelux. Van dames verraadt men de leeftijd niet, en al heel zeker niet die van de immer jeugdige en charmante Ans. Maar ze zal het ons niet kwalijk nemen als we verklappen dat Ans de kaap van de 90 al enkele jaren met de nodige zwier rondde. Ze mag dus probleemloos naar elke film 'voor volwassenen'... Welkom Ans, en blijf nog heel veel jaren bij ons!
(6 oktober 2021)

Vinstermik start opnieuw op!
Gisteren woensdag 1 september betekende niet alleen de nieuwe start van het schooljaar. Ook 'Vinstermik' gooide de trossen los. Na een corona-onderbreking van maar liefst 17 maanden (wie had durven denken dat het zo lang zou duren?) deed het deugd ons vertrouwde lokaal en de bekende gezichten terug te zien. De grootste verrassing was dat ons aller Jurgen van de gedwongen sluiting nuttig gebruik heeft gemaakt om zijn gezin uit te breiden. De op 22 september 2020 geboren Kaat stapte ons blij tegemoet, en stelde haar kleine broertje voor. Wat gaat de tijd snel...

Bij het begin van de partij werd stilgestaan bij het overlijden van Nestor, ons ontvallen bijna een jaar geleden, op 1 oktober 2020. De stoel van Nestor bleef onbezet; zijn gebruikelijke tafel werd stemmig opgesmukt door Lieve. Zijn Aquariusglas bleef ongebruikt... Nestor, het ga u goed! Doe ze de groeten daarboven!
(1 september 2021)

Trendy, maar verstandig ? Ik ben werkelijk geflapperkast!
Met het ouder worden zie je de wereld rond u veranderen...
Hoe leger de kerken worden, hoe vaker er 'oh my God' wordt gekeeld. En de nieuwste trend (gelanceerd door de zelfverklaarde 'influencers') is de volgende: om de 10 'oh my God's' moet je er een 'ik ben flabbergasted' tussengooien. Of NOG straffer: 'I'm flabbergasted'. Alternatief maak je er naar eigen inzicht en vermogen een variante op, zoals 'I'm flapperkasjed'. Ze doen maar, het is een ongevaarlijke afwijking waarvoor ook vroeg of laat wel een vaccin gevonden wordt - als het fenomeen tegen dan al niet uitgestorven is.
Kwalijker is (volgens ons althans) dat 'flabbergasted' intussen ...ook een correct Nederlands scrabblewoord is geworden! Quo vadis ?
(1 september 2021)

Afscheid van Nestor Boden
Vanochtend moesten we helaas het overlijden vernemen van ons lid Nestor Boden. Nestor overleed gisteren, zondag 11 oktober.
We herinneren ons Nestor als een gedreven scrabbelaar, maar vooral als de vleesgeworden zachtmoedigheid. Altijd goed gezind, nooit het ene woord luider dan het andere, altijd een vriendelijk woord voor iedereen, dankbaar voor alles wat voor hem gedaan werd... Scrabbleclub Vinstermik biedt aan de ganse familie en al zijn vrienden ons diepgemeend medeleven aan. Door de geldende coronamaatregelen is het ons niet mogelijk dat persoonlijk te doen. Het is daarom niet minder gemeend, integendeel.
Nestor, het was een voorrecht u gekend te hebben. We zullen u missen!
(12 oktober 2020)

Uit voorzorg: Vinstermik wordt on hold gezet!
Na grondig overleg heeft het bestuur besloten onze activiteiten voorlopig niet opnieuw te starten. Het risico is ons te groot; we wachten betere tijden af. En die komen er zeker aan. Intussen aan al onze leden, hun familie en vrienden: volg de adviezen van de overheid, en hou vol. We hopen zo snel mogelijk terug in goede omstandigheden te kunnen opstarten.
(1 september 2020)

Corona slaat toe...
In lijn met de adviezen van de overheid, en uit voorzorg voor onze vrienden/toegewijde spelers heeft het bestuur geen andere keuze dan onze spelavonden voorlopig op te schorten.
We stoppen er mee tot en met woensdag 1 april. Tijdens de paasvakantie is er onze gewone onderbreking, zodat we zonder tegenbericht terug starten de eerste woensdag na de paasvakantie. De regelmatige spelers worden ook via mail op de hoogte gebracht/gehouden. We hopen dat alle vrienden, bekenden en familieleden deze zware crisis goed doorkomen, en dat we op 22 april met frisse moed maar vooral in een virusvrije omgeving terug aan de slag kunnen!
(12 maaart 2020)

Dit was 2019, op naar 2020!
Op woensdag 18 december speelden we onze laatste partij van 2019; volgende woensdag is het immers Kerstmis, en de week nadien 1 januari 2020. De hoofden zullen die avond naar verwachting niet al te fris en helder zijn. We mogen terugblikken op een prima jaar, met als hoogtepunten het etentje eind juli, de Sinterklaastractatie, en de geboorte van Kaat - ook een heel klein beetje onze dochter. Daarnaast mochten we een aantal bezoekers en 'probeerders' verwelkomen: sommigen vonden het maar niks, en bleven weg. Anderen raakten onomkeerbaar besmet door de scrabble-microbe, en werden blijvertjes. Kortom, een vruchtbaar jaar.
Graag wensen we ook langs hier al onze leden en sympathisanten, helpers en vrijwillige medewerkers, samen met de mensen van Elckerlyc een spetterend eindejaar toe, met voor het komende jaar een minimum aan zorgen en een goede gezondheid. We zien mekaar terug op 8 januari!
(19 december 2019)

Nieuwe leden!
Woensdag 13 november was voor onze club alles behalve een ongeluksdag. Hoe vaak gebeurt het dat een scrabbleclub zo maar eventjes drie nieuwe aspirant-leden mag verwelkomen? We wensen Lydia, Birgitte en Viviane hartelijk welkom. We wensen hen veel succes in hun prille scrabble-loopbaan, maar vooral veel plezier in alle vriendschap binnen onze denksportgroep!
(13 november 2019)

Jef Weyts
Op woensdag 9 oktober mochten we bezoek verwelkomen: Jef Weyts vervoegde ons. En sympathieke Jef kwam niet zomaar, hij speelde schitterend. En we mochten van hem WANGBENEN en BEENWANGEN leren. Proficiat Jef, en altijd welkom!
(10 oktober 2019)

Recordweek...
Maandag 30 september zal in de annalen van zusterclub Munster in cursief schrift genoteerd worden: Vic Hendriks slaagde in een topscore, de hoogste score binnen het bestaan van de club ooit gehaald. Vic scoorde zo maar even 248 punten met CODECJES op O1 (de tweede E lag er al). Dikke proficiat aan sympathieke Vic!
Maar ook ons eigen clubje schreef geschiedenis tijdens de partij van 2 oktober: bij de eerste trekking was er de Y als enige klinker, geflankeerd door tweemaal W, een Q, en nog wat oneffen medeklinkers. Onmogelijk een woord te vormen dus... Niet helemaal conform de regels, maar vooral praktisch, zijn we gewoon herbegonnen!
(4 oktober 2019)

Welkom Kaat!
Op zondag 22 september viel er een blijde gebeurtenis te vieren binnen onze Vinstermik-groep: Kaat, het dochterje van onze onvolprezen gastheer Jurgen (en partner natuurlijk) werd geboren. Een dikke proficiat aan de fiere ouders en grootouders! We zijn er zeker van dat Kaat met veel flessen pap en nadien boterhammen met choco zal opgroeien tot een flinke jongedame. Ten gepasten tijde zullen we Kaat wel leren scrabbelen!
(3 oktober 2019)

4 september2019: we zijn weer vertrokken!
Woensdag 4 september 2019: start van het nieuwe seizoen 2019-2020. Iedereen keerde fit en vol energie terug uit de vakantie: dat belooft! En al meteen mochten we een nieuwe belangstellende begroeten. We heten Benny hartelijk welkom, en wensen hem veel succes maar vooral veel plezier binnen onze vriendengroep.
(4 september 2019)

Einde van een prima seizoen!
Op woensdag 3 juli sloten we het seizoen af met een bescheiden maar lekker dineetje bij onze gastheer Jurgen. De sfeer zat er meteen in: we konden heerlijk buiten in het zonnetje eten. Na het voorgerecht werden de verdienstelijke clubleden gepast gehuldigd met een klein presentje. Hun inzet is belangeloos, maar verdient af en toe een tastbare blijk van waardering.
Aansluitend speelden we onze laatste partij van het seizoen. En kon het mooier eindigen: de eindscore was ...1000 punten. En we eindigden met een scrabble: VERZAGEN. Maar veel mooier eigenlijk was de scrabble van Hilde (niet weerhouden wegens 2 puntjes minder): ZAGEVENT... Of dat op de voorzitter of de spelleider sloeg, of een van de andere mannelijke clubleden liet Hilde wijselijk in het midden...
Aan al onze regelmatige spelers: bedankt voor uw sportieve deelname en de aanwezigheid, en tot 4 september!
(4 juli 2019)

Meer dan geslaagd: Voerendag scrabbleclub Munster - Bilzen
Gisteren 19 juni ging de vijfde Voerendag door in hotel-restaurant Cantarel in Sint-Martens-Voeren. Frany en zijn team maakten er weer een topdag van. 's Voormiddags speelden we een partij met ��n blanco blokje; na de middag was er een gewone partij. De dag werd afgesloten met een lekker diner, aangeboden door de club. De voortreffelijke schotels (en de lekkere wijn) accentueerden als dat nog nodig geweest zou zijn nogmaals de gemoedelijke clubsfeer. Een gemeenschappelijke hobby is zeker een prima voedingsbodem voor vriendschap!
In de eindstand ging de beker in categorie A voor de vijfde opeenvolgende maal naar Guy Mangelschots - proficiat Guy ! In categorie D won ...Tony, net als vorig jaar. Meteen het bewijs dat je niet schoon moet zijn om geluk te hebben!
De topprestatie van de dag werd echter geleverd door Marc en Lieve, die onder hun beidjes de wekelijkse partij in Sint Lambrechts-Herk in goede banen leidden voor de zes niet-Voerengangers. Wie de partij bekijkt in ons archief zal moeten toegeven dat het niveau m��r dan goed was. Marc en Lieve, nogmaals bedankt. En een prima vakantie gewenst van de verzamelde Vinstermikken!
(20 juni 2019)

Interclub Bilzen, Kleine Spouwen, 20 april!
Op zaterdag 20 april ging ondanks het schitterende weer de jaarlijkse interclubwedstrijd door, ingericht door Munster Bilzen. 116 moedigen schreven zich in. De wedstrijd werd nipt gewonnen door de voorzitter van onze voorzitter, Bertrand De Bouvere, die de verplaatsing van Knokke-Heist naar Bilzen dus niet voor niets maakte.
Ook onze leden deden het m��r dan behoorlijk. Een overzicht:
Christel Moons, 55ste, 720 punten (op 863) 80,45 %
Odette Schepers, 58ste, 719 punten, 80,34 %
Tony Vandenborn, 66ste, 708 punten, 79,11 %
Maddy Dejardin, 75ste, 697 punten, 77,88 %
Nestor Boden, 94ste, 641 punten, 71,62 %
Deze uitslagen zijn beter dan je op het eerste zicht denkt. Vergeet niet dat het kruim van de spelers uit Vlaanderen en Nederland aan de start verschenen. Merk ook op dat de verschillen miniem zijn, ��n beurt missen kan gigantische gevolgen hebben...
Dank aan 'onze' Hilde, die het bord bediende, en naar de jurykamer pendelde.
Een zeer dikke proficiat ook aan Frany en Josiane, voor de puike inrichting. Het was �f tot in de puntjes !
(21 april 2019)

Het nuttige aan het aangename koppelen met Achouffe !
Zijn we daar niet goed in, het nuttige aan het aangename koppelen ? Wel, er is sinds kort een spaaractie van brouwerij Achouffe: per biertje dat je drinkt, krijg je een spaarkaart. En met 4 spaarkaarten krijg je een ...scrabblespel, gratis en voor niets! OK, het is niet echt een competitieversie, maar hij is gratis, en vooral het verwerven ervan is aangenaam. Ons aller Jurgen wees ons op het bestaan van deze actie, en het Bestuur heeft zich meteen opgeofferd. Hik !
(14 maart 2019)

Interclub wedstrijd Tessenderlo 23 februari 2019
Het was een vreemde wedstrijd, de interclub van Tessenderlo. Door een ongeval op de E313 ter hoogte van Geel was de autosnelweg meer dan een halve dag afgesloten, en geraakten een aantal spelers, waaronder Frany en Josiane, niet tijdig ter plaatse. De leden van onze club, die er w�l geraakten deden het uitstekend. Gaby (58), Maddy (77), Christel (108) en Nestor (131) deden het in deze vreemde partij, vol van nul-zetten, prima. Tony, die slechts na de pauze (na 10 van de uiteindelijk 19 beurten) ter plaatse raakte, werd ...laatste. Zij het eervol: hij behaalde uiteindelijk toch nog 292 punten op een maximum van 404 na de pauze gescoorde punten, of 72,3 %. Maar d� verrassing van de dag was de schitterende 33ste plaats van Hilde. Ze behaalde met 717 punten op een totaal van 926 met 76,60 % de 33ste splaats, en werd tweede in de categorie C-spelers. Schitterend resultaat als je weet dat slechts 10 puntjes m��r zouden hebben volstaan om de C-categorie te winnen. Namens alle Vinstermikkers: proficiat Hilde !
(16 februari 2019)

Welkom Irene!
Het was alweer even geleden, maar gisteren mochten we een nieuw lid verwelkomen. Irene is een aangename en beslist beloftevolle speelster. We wensen haar hartelijk welkom, en kijken er naar uit haar regelmatig te ontmoeten op onze spelavonden !
(13 februari 2019)

Nieuwjaar 2019
Intussen is de eerste partij van 2019 achter de rug. Het deed goed te zien dat iedereen present was, en de eindejaarsfeesten goed doorstond. Met het nieuwe jaar is er ook een nieuw gemeentebestuur. De schepen, vanaf nu verantwoordelijk voor cultuur, is Joost Venken. Het bestuur heeft hem uitgenodigd eens een partij bij te wonen. Verder wordt er verder gewerkt aan onze subsidie-aanvraag. Gezien het aantal activiteiten (we speelden 39 partijen, en waren present op 2 andere toon-momenten) zijn de verwachtingen hoog gespannen... Koken kost nu eenmaal geld, maar mede dank zij de inspanningen van de steeds even vriendelijke mensen van Elckerlyc en natuurlijk van onze penningmeester Marie-France is ons clubje financieel gezond!
(10 januari 2019)

Eindejaar 2018
Tijdens de feestdagen leggen we de riem er even af. We spelen NIET op woensdag 26 december (2de kerstdag), en evenmin op 2 januari 2019. We hopen iedereen in goede gezondheid en vol ambitie terug te vinden op woensdag 9 januari.
Voor zover niet elders gebeurd wensen we al onze webbezoekers en andere sympathisanten gezellige kerstdagen en een excellent maar vooral gezond 2019 !
(12 december 2018)

Limburgs kampioenschap
Op zaterdag 1 december ging het regionaal kampioenschap Limburg door in Tessenderlo. Dat de Looise club al lang bestaat en een ervaren inrichter is, viel meteen op: alles was verzorgd tot in de puntjes; een organisatie tot en met, waarvoor felicitaties!
Over onze deelname gaan we kort zijn: alle, maar dan ook alle prijzen werden gewonnen door Littera. Onze eigen prestaties bedekken we christelijk met de mantel der liefde. Of positief gesteld: we hebben een stevige basis gelegd om volgend jaar beter te doen ! (1 december 2018)

Welkom Isabelle !
Maandag 19 november werd Isabelle, kleindochtertje van Marc en Lieve, geboren. Vinstermik feliciteert de ouders en de grootouders hartelijk. Hopelijk leren we Isabelle over een aantal jaren, en na heel veel boterhammen met choco, kennen als een trouwe en nauwelijks te kloppen speelster.
Marc en Lieve: dikke proficiat ! (21 november 2018)

Onze gastheer: Jurgen
Dat Jurgen, de uitbater van het cafetaria Elckerlyc, de eerste de beste niet is wisten we al lang. Al enkele jaren won hij de kelnerwedloop van de Jeneverfeesten; dit jaar eindigde hij tweede. Het kwam trouwens aan op een meting van de op het dienblad gemorste jenever. Jammer voor Jurgen, en ook voor ons: de prijs zou niet geweest zijn drie dagen Zwarte Woud, maar het gewicht van de winnaar in jenever. En hopelijk zouden wij daar wel mee gevaren zijn. Jurgen, niet aantrekken, voor ons blijf je de beste !
Verder kwam gisteren het nieuws dat de hapjes waarop we steeds vergast werden, de laatste waren. Het zij zo Jurgen, we begrijpen uw beslissing (of was het niet helemaal de uwe alleen?). Hoe dan ook, natuurlijk blijven we ons lokaal en onze sympathieke kastelein trouw! (25 oktober 2018)

20 oktober 2018: interclub-wedstrijd te Koksijde
Voor deze interclub, die doorging te Oostduinkerke/Koksijde, in de prachtig vernieuwde zaal Witte Burg, te midden de duinen, schreven zich 132 moedigen in, waaronder de allerknapste spelers van Vlaanderen en Nederland. Onze club werd vertegenwoordigd door Maddy en Tony. In zo'n sterk deelnemersveld moeten we niet rekenen op ereplaatsen, de tegenstand is t� sterk. Het was vooral aangenaam een aantal bekenden weer eens te zien. Wat de wedstrijd zelf betreft: het ging er stevig aan toe, met maar liefst 9 scrabbles. Na ...16 beurten was de partij afgelopen; wie ook maar ��n scrabble miste kon een plaats binnen de eerste 50 vergeten. Laten we het er op houden dat het een meer dan aangename middag was, en dat onze bescheiden ambitie (een plaats binnen de eerste 100) gehaald werd. Maddy en Tony mochten naar huis (voor de een verder dan voor de ander) met een score van ongeveer 65 %, zeker niet slecht binnen zo'n sterk deelnemersveld. Beste Limburger was de immer bescheiden en rustige Guy Mangelschots, die 5de eindigde. Bij de pauze, na 10 beurten was Guy nog 3de! (21 oktober 2018)

9 september 2018: onze nieuwe website staat online
Het heeft wat geduurd, en er kan nog een en ander afgewerkt en verfijnd worden, maar onze website staat online. De pagina's Contact, Archief, en Leren werden bijgewerkt en/of aangemaakt. We doen ons best om het zaakje � jour te houden! (9 september 2018)

5 september 2018: start van het nieuwe seizoen!
Woensdag 5 september beginnen we er om 19u15 weer aan. Alle spelers, voorzien van scrabblebord, schrijfmateriaal, tweeletterlijst en een stapel goed humeur op post ! Hopelijk heeft iedereen wat gelijnd in de zomer, want Jurgen staat weer klaar om ons te verwennen... Voor allemaal: hartelijk welkom, veel plezier en inspiratie, en een lekker/leerrijk seizoen vol kameraadschap ! (5 september 2018)

Vinstermik neemt deel aan 'Cocktail Cultuur'
Op 1 september werd het werkjaar van de Socioculturele Raad van de Stad Hasselt afgetrapt. Vinstermik werd in het Cutureel Centrum vertegenwoordigd door Lieve en Marc, Marie-France, en Tony. De drankjes en de taart waren lekker, het mandoline-orkest Mando zorgde voor hemelse muziek. We ontmoetten er burgemeester Nadja Vananroye, en cultuurschepen Karolien Mondelaers, terwijl er de nodige al dan niet vloeibare contacten werden gelegd met andere verenigingen. Misschien moeten we, naar analogie met wat in Knokke-Heist gebeurt, maar eens proberen een denksportdag te organiseren. We zouden kunnen samenwerken met schaak- en damclubs, en met de bridgeclubs. Een geschikt lokaal is snel gevonden: het oude stadhuis aan het Groenplein staat voor dit soort activiteiten ter beschikking. We proberen dit uit te werken ! (1 september 2018)

Eindresultaat seizoen 2017-2018 Munster - Bilzen
Op 27 augustus werden in Bilzen de prijzen uitgereikt van het seizoen 2017-2018. Jammer genoeg was Hilde, die verdienstelijk 2de werd, tot afwezigheid gedoemd na een fietsongeval. Categorie C werd gewonnen door ...Tony, die al maanden door omstandigheden niet meer deelnam, maar blijkbaar in de laatste maanden van 2017 een onoverbrugbare voorsprong had uitgebouwd. Het verschil tussen 1ste en 2de bedroeg minder dan 1 %. Een nulscore of al dan niet een scrabble kunnen dus de uitslag bepalen. Hoe relatief dat allemaal is blijkt duidelijk uit het feit dat ons aller nestor Nestor in de categorie 'gastspelers' 7de werd met 66,25 procent: royaal m��r dan Tony en Hilde... (27 augustus 2018)

Vinstermik huldigt de verdienstelijke leden
Op 27 juni, laatste speeldag van het seizoen 2017-2018 nam het bestuur de gelegenheid te baat om de verdienstelijke leden, die zich voor onze cub inzetten, eens in het zonnetje te zetten. Er was een heerlijke fles voor:
Marie-France, onze wakkere schatbewaarder, aan wier oog geen enkele facturatiefout ontsnapt;
Marc en Lieve, die met veel zorg een groot stuk vrije tijd stoppen in de verwerking van de resultaten;
Hilde, die met veel inzet inspringt waar nodig en steeds helpt denken er organiseren; en
Frany, aan wie we - met al zijn ervaring - nooit vruchteloos vragen het spel te leiden.
Maar vooral is er dank voor alle medespelers, die met hun goed humeur en hun vriendschap de club maken tot wat ze is ! (27 juni 2018)

Vinstermik op de Voerendag
Op 20 juni namen we deel aan de Voerendag, ingericht door scrabbleclub 'Munster' uit ...Bilzen. In de voormiddag toonde Hilde zich het sterkst in categorie C, in de namiddag had Tony meer geluk. In de einduitslag werd Tony eerste, Hilde tweede. Proficiat, vooral aan de club van Bilzen voor de alweer schitterende, vlekkeloze organisatie! (20 juni 2018)

Wat een kabeltje kan doen...
Onze spelopstelling was tot nu toe wat ongelukkig: door de plaatsing van de beamer-aansluitingen was de spelleiding genoodzaakt plaats te nemen op een eerder ongelukkige plaats, buiten de deelnemerskring. Mevr. Darcis (Genk) was zo goed ons een geschikte, langere VGA-kabel te laten testen. En dat werd een succes: de spelleiding kan vanaf nu gewoon tussen de andere deelnemers plaatsnemen. Een zoveelste kleine, maar belangrijke stap in onze groei. Dank u Erna! (22 februari 2018)

Vinstermik zendt zijn/haar zoon uit!
Op woensdag 14 februari werd Vinstermik op het seniorenkampioenschap te Tielt vertegenwoordigd door Tony. Tot ieders verbazing, niet in het minst de zijne, stond hij bij de pauze ...2de van de hele zaal. Na de pauze zorgde een nulscore met een te gewaagde scrabble voor een terugval tot de 25ste plaats. Jammer, maar verdienstelijk. Overigens: de woensdagpartij van de club Ypsilon uit Knokke-Heist werd die week uitgesteld tot vrijdagavond. We werden gastvrij ontvangen door voorzitter Bertrand De Bouvere en zijn team, en wisten ons meer dan behoorlijk uit de slag te trekken met een 8ste plaats op 30 deelnemers. (22 februari 2018)

Vinstermik past een weekje!
Op woensdag 14 februari zal de wekelijkse partij scrabble niet doorgaan. Vooreerst nemen drie van onze leden op die dag deel aan een kampioenschap in Tielt, West-Vlaanderen. De club wenst hen daar alle succes! Enkele anderen trekken voor een paar dagen met de familie naar warmere oorden. Bovendien is ons gebruikelijk lokaal die dag niet beschikbaar. We zien jullie allemaal graag terug op 21 februari voor onze wekelijkse partij bij de lekkerste scrabbleclub van het land! (8 februari 2018)

Betoelaging aangevraagd!
De Stedelijke Socioculturele Raad van de Stad Hasselt bevestigde zopas de correcte ontvangst van onze aanvraag tot betoelaging. Inderdaad: uw club voldoet aan alle voorwaarden om te worden betoelaagd met ingang van december 2017. Nog belangrijker dan de stedelijke financi�le steun is de erkenning van onze activiteit als socioculturele bezigheid. En dat is het uiteindelijk ook ! (24 januari 2018)

Les in nederigheid...
Zondag 14 januari trok uw voorzitter, in het zog van een aantal leden van Munster, naar Knokke-Heist voor een intercub-wedstrijd. Op zo'n interclub komen de allerbeste spelers van Vlaanderen en Nederland samen. Omdat Vinstermik nog niet door het NTSV erkend is, kunnen we nog niet onder onze eigen clubnaam deelnemen. Uw voorzitter acteerde dus onder de Munster-vlag. Nu, we hebben daar namens Vinstermik de nodige contacten kunnen leggen met het NTSV, en kennis kunnen maken met het team van Ypsilon Knokke-Heist. Dat laatste was eigenlijk de voornaamste bedoeling. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn: we kregen een pandoering van jewelste. Bijna 67 % (89 van de 132) van de deelnemers mocht een nul noteren voor AANKOPER en GEVOUWDE. Uw voorzitter ontsnapte aan die nullen: hij had de scrabbles in kwestie niet eens gezien. Een nul oogste ik wel met FADER in beurt 2. Terwijl naar het einde van het spel het leggen van een N achter LOUWERE (inderdaad: louwere met OU) ook al op geen genade van de jury kon rekenen. Dat LOUWERE was niet eens het enige vreemde woord. Wat denk je van GEVOGUED, ETTEN, en AFREIDE ? Het werd een trieste namiddag voor veel deelnemers. Voor Munster presteerde Guy Mangelschots (19de) nog het best... Positief was de ontmoeting met zoveel andere scrabbelaars en het NTSV-bestuur. Nu, zo'n slechte uitslag heeft ook voordelen: het kan alleen maar beter gaan. En voor de volledigheid: ik werd 129ste, met de hakken over de sloot (51,47 %). Voor wie de wedstrijd eens wil naspelen en er zelf zijn gebit op breken: zie de website van het NTSV, onder 'Nieuws'. (15 januari 2018)

Erkend !
Op 11 januari l.l. kregen we bericht van de Stedelijke Socioculturele Raad van de Stad Hasselt dat op onze aanvraag tot toetreding tot de Socioculturele Raad kan worden ingegaan. Dit werd beslist op de vergadering van de betreffende raad van maandag 11 december. Vanaf januari 2018 kunnen we aanspraak maken op betoelaging, terwijl we ook nog een aanvraag mogen indienen voor november en december 2017. We zegden het al: Vinstermik heeft wind in de zeilen! (12 januari 2018)

Nieuwjaar
Op zondag 7 januari woonde een stevige delegatie van onze club de schitterende nieuwjaarsreceptie van zaal Elckerlyc bij. Het zal duidelijk zijn: we voelen er ons intussen helemaal thuis ! En er is groot nieuws: ons gebruikelijke lokaal werd intussen te klein, zodat we dienden uit te wijken naar een groter lokaal aan de andere zijde van de gang. Vinstermik heeft wind in de zeilen ! (9 januari 2018)

Gastspelers
Al enkele malen mocht onze jonge club gastspelers verwelkomen. Ze waren zonder uitzondering enthousiast over onze speelwijze en de gastvrijheid van onze gastheer Jurgen. Intussen dienden we al uit te wijken naar een groter lokaal. Onze verste bezoeker tot hier toe was Jef Wuyts (Schilde), die beloofde nog vaker terug te komen. (21 dec 2017)

Een actieve club...
Ons Trooper-tegoed groeit gestaag aan - dank aan wie aan onze club dacht. OK, we moeten eens keertje over de 75 euro-grens, maar eens dat gebeurd is... Intussen is onze aanvraag om lid te worden van de socio-culturele raad van Hasselt verzonden. Eens erkend, zullen we voor het komende jaar subsidies kunnen aanvragen. Vreemd eigenlijk, het statuut van duplicate scrabble. Het is o.i. de enige COLLECTIEVE denksport, waarbij een onbeperkt aantal deelnemers zichzelf enkele uren verstandelijk uitdaagt. Akkoord, er zijn andere denksporten (schaken, dammen, enz.) maar die worden individueel gespeeld. Heeft er iemand weet van een andere denksport, gespeeld in groep ? (30 nov 2017)

Vinstermik schittert op het Limburgse Kampioenschap!
Vorige zaterdag 25 november ging in Bilzen het Limburgs Kampioenschap door. Onze club Vinstermik was vertegenwoordigd met 4 leden: Maddy, Hilde, Nestor en Tony. Hilde won schitterend in groep 4. Door een rekenfout werd ze pas 's maandags gehuldigd tijdens de wedstrijd in Munsterbilzen, waar ze een schitterende prijs in ontvangst mocht nemen. Maddy en een goed herstelde Nestor speelden binnen hun categorie prima. Ook Tony deed het goed; een kleine onachtzaamheid kostte hem de eerste plaats in groep 3. In een verstrooide bui vergat hij een hoog scorend woordje te leggen, dat nochtans al vier beurten op zijn kladblad klaar stond: weg overwinning. Het werd uiteindelijk een 4de plaats. Al bij al niet slecht met een stapel kleppers zoals bijv. de winnaar in groep 1 Stefan Roels als tegenstander... Onze jonge club mag tevreden terugkijken op dit kampioenschap. Het voltallige bestuur feliciteert de deelnemers met hun resultaat, op kop Hilde. Schitterend gedaan! (28 nov 2017)


Terug