Naam : De zwaangans
Wetenschappelijke naam : Cygnopsis cygnoides
Leefplaats : Het hele noordoosten van AziŽ.
Grootte : Opvallend groot
Kenmerken : Deze ganzen worden herkend aan de voorhoofdsknobbel aan de snavelbasis. Ze dragen het typische, grauwbruine verenkleed van de grauwe gans, maar de nek is aan de voorkant roomkleurig, evenals de zijden, en aan de achterkant kastanjebruin.
Broedtijd : ---
Eieren : ---
Kuikens : ---
Opmerking : De vogels worden al ruim 3000 jaar in China als huisdier gehouden.