Naam : De rietgans
Wetenschappelijke naam : Anser fabalis
Leefplaats : Nederland en BelgiŽ, afkomstig van Zweden, Oost-Duitsland en de Sovjetunie. In de vrije natuur van BelgiŽ en Nederland komen ze voor als wintergast.
Grootte : 80 cm
Kenmerken : Het verenkleed is grauwbruin. Van borst naar stuit verloopt de kleur van de onderkant geleidelijk van lichtbruin tot wit. De brede, orangegele snavel heeft een zwarte schaduwtekening. Orangegele poten.
Broedtijd : 28 dagen
Eieren : 4-8 eieren / dofwit
Kuikens : ---
Opmerking : Gezellige vogels voor in uw ganzentuin, ze hebben veel gemeen met de gewone grauwe gans.