Nog geen foto gevonden

Naam : De Orinoco-gans
Wetenschappelijke naam : Neochen jubatus
Leefplaats : De gans komt voor in het stroomgebied van de Zuidamerikaanse rivieren Orinoco en Amazone.
Grootte : ---
Kenmerken : Kop, hals, nek en bovenborst zijn gelig grijs. In het verenkleed wisselen roodbruine groenzwarte en donkerbruine kleuren zich af
Broedtijd : 28-30 dagen
Eieren : 6 eieren
Kuikens : zwartwit
Opmerking : De Orinoco-gans is niet tegen onze winters bestand en in het broedseizoen zijn ze erg aggresief tegenover andere vogels ... Als met deze eigenschappen rekening wordt gehouden, is deze soort makkelijk te houden.