Nog geen foto gevonden

Naam : De manengans
Wetenschappelijke naam : Chemonetta jubata
Leefplaats : AustraliŽ en TasmaniŽ.
Grootte : ---
Kenmerken : De gent heeft een egaal kastanjebruine kop. Bij de gans zijn aan weerszijden twee smalle witte streepjes zichtbaar. De gent heeft loshangende zwarte veren op de nek. De romp bij het mannetje is overwegend grijs, bij het vrouwtje overwegend lichtbruin.
Broedtijd : 30 dagen
Eieren : 8/10 eieren / crŤmekleurig
Kuikens : ---