Toeristische Website Oud-Heverlee

FAQ

> FAQ Wat is de Toeristische Website Oud-Heverlee?

De Toeristische Website Oud-Heverlee is een persoonlijke website. Het is dus NIET de officiële website van de Toeristische Dienst van Oud-Heverlee. Het doel van de website, is de toerist informatie te bieden over wat er in Oud-Heverlee te bekijken en te doen is. De website probeert hierbij niet-commerciëel te zijn. Daarenboven wordt er geprobeerd om zo onafhankelijk mogelijk te zijn. De website beoogt hierbij dan ook geen politieke doelstellingen.

Waar kan ik de officiële website van de gemeente Oud-Heverlee vinden?

De gemeente heeft zelf ook een, zij het evenwel beperkte, website opgezet: http://www.vlaanderen.be/oud-heverlee. Links naar andere websites in verband met Oud-Heverlee kan je vinden onder adressen en links onder de sectie Algemene info.

Waar kan ik een overzicht krijgen van de overnachtingsmogelijkheden in Oud-Heverlee?

Een overzicht van hotels, bed en breakfasts en campings in Oud-Heverlee vind je onder logies onder de sectie Algemene info.

Kan u mij een stratenplan van Oud-Heverlee opsturen?

Aangezien de Toeristische Website Oud-Heverlee een persoonlijke website is, kan ik geen stratenplannen opsturen. Je kan echter altijd een stratenplan aanvragen bij de gemeente Oud-Heverlee zelf: secretariaat@oud-heverlee.vera.be

Waar kan ik een plannetje van Heverleebos, Meerdaalwoud en Egenhovenbos vinden?

Je kan de gebruikerskaart van Heverleebos, Meerdaalwoud en Egenhovenbos, met aanduiding van alle wandel-, fiets- en ruiterpaden verkrijgen bij de Houtvesterij Leuven, afdeling Bos en Groen van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap: bos.groen.vbr@lin.vlaanderen.be

Waar kan ik een natuurgids vinden voor een begeleide wandeling in het Dijleland?

De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw verhuren opgeleide natuurgidsen die je kan inhuren voor het uitstippelen van een begeleide wandeling door de streek. Meer informatie hierover, kan je vinden op de website van De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw.

Waar kan ik meer informatie vinden over Oud-Heverlee?

Indien je meer wil weten over Oud-Heverlee, kan je eens op zoek gaan naar de volgende boeken die geholpen hebben bij de opbouw van deze website.

  • De Coster, Marc en Herremans, Jean-Paul, 1999. Natuur in België: Vijvers en Moerassen. Artis-Historia, Brussel, 144p.

  • De Smedt, Paul, 1992. 15 Wandelingen in het Dijleland. Toeristische Federatie van Brabant, 160p.

  • De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, 1984. Oude dorpsgezichten en landschappen in het natuurpark Dijleland. De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Leuven, 136p.

  • Dienst voor geschiedkundige en folkloristische opzoekingen van de provincie Brabant, 1961. De molens in Brabant. De Smedt, Brussel, 325p.

  • Diriken, Pierre, 1989. Geogids Huldenberg en Oud-Heverlee. Carlier, Sint-Truiden, 128p.

  • Lemaire, Raymond M., 1971. Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen Architectuur deel 1 Provincie Brabant Arrondissement Leuven. Soledi, Liège.

  • Martens, Erik, 1981. Uit het verleden van de gemeente Oud-Heverlee. Gemeentebestuur Oud-Heverlee, Oud-Heverlee, 253p.

  • Vandeputte, Omer red., 1995. Gids voor Vlaanderen: Toeristische en culturele gids van de Vlaamse gemeenten. Lannoo, Tielt, 1315p.

  • Verbond voor Heemkunde - Gouw Vlaams-Brabant, 1987. Kuierend door Midden-Brabant: De witloof- en druivenstreek. Boek & Vorm, Winksele, 240p.

Volgende tijdschriften publiceren info over Oud-Heverlee.

Ik wil graag iets kopiëren van de website, kan dit?

Alle teksten en foto's zijn zelfgemaakt. Indien je iets wil kopiëren van de Toeristische Website Oud-Heverlee, gelieve eerst contact op te nemen met de webmaster.

Waar kan ik opmerkingen, verbeteringen of vragen kwijt?

Alle suggesties en vragen zijn natuurlijk van harte welkom! Stuur een mailtje naar de webmaster.

Mijn vraag staat hier niet tussen?

Mail gerust naar de webmaster. Er zal in de mate van het mogelijke op uw vraag geantwoord worden.

Valid HTML 4.01!