betogingHalle

verderterugDe zuurtegraadmeter


Na zijn ontdekking van de psychische zuurtegraad nam Vlaamse Minister van Beweeglijkheid St.Stevaert het initiatief een wetenschappelijk methode tot ontwikkeling te brengen die toelaat op een economisch verantwoorde wijze snel en foutloos menselijke verzuring vast te stellen.

Zuurtegraadmeting betaversie 1.01 .


Benodigdheden:
1 geneverglas met 1,5 cl plat water
1 wijnglas met 10 cl afgekookt water
1 koffielepel kleurloze azijn
1 televisietoestel waarvoor kijk- en luistergeld betaald is
1 schone neusdoek
1 rode kool
1 prei
knoflookpers
1 soepbord
1 eetbord
1 witte papieren koffiefilterzakje
3 schone blaadjes wit toiletpapier
1 keukenschaar

Voorbereidende werk.
Vermeng de azijn met het water in het geneverglas.
Drenk een tip van de neusdoek in het geneverglas.
Reinig het scherm van de Tv waarvan het kijk - en luistergeld betaald is, met de natte tip van de schone neusdoek. Herhaal dit tot het geneverglas leeg is.

Terwijl het Tv-scherm opdroogt de bladeren van de rode kool voorzichtig losmaken, in de knoflookpers persen en persen. Het blauwe koolvocht opvangen in het soepbord.

Terwijl het blauwe sap uit de rode kool ontwijkt, met de keukenschaar het wit papier van de koffiefilter in strookjes knippen. De strookjes filterpapier even door het blauwe koolsap halen. De natte strookjes in het eetbord laten drogen.

Terwijl de natte strookjes drogen het televisietoestel waarvoor kijk- en luistergeld werd betaald aanzetten en wachten .

Uitvoering van de proef.
Steek de properste wijsvinger in het wijnglas.
Als een Belangrijke Belg of een normale mens op het scherm te zien is, de natte vinger uit het wijnglas halen . Met de natte vinger een blauw teststrookje tegen het beeldscherm houden . Met het teststrookje droogwrijven over het scherm, op de plaats waar het beeld van de te testen persoon verschijnt.

Mogelijke waarnemingen.
1. Het teststrookje kleurt rood.
2. Het strookje blijft blauw.
3. Het teststrookje kleurt bruin.

Mogelijke conclusies.
1. De pH van de onderzochte persoon ligt tussen 0 en 7. Hoe roder het strookje hoe hoger de zuurtegraad van het onderzochte subject.
2. Het subject verkeert in euforische toestand.
3. Uw handen zijn niet gewassen.

VGV's (Veel Gestelde Vragen).

1. Waarom verkleurt het strookje ook bij lachende personen ?
Het strookje verkleurt ook bij lachende personen als ze professioneel lachen. Het professioneel lachen is gemakkelijk te herkennen :
a. aan de metalliek witte kleur van het vertoonde gebit. Presentatoren (m/v), oude politici (i/a) en tandartsfamilies zijn ermee uitgerust.
b. aan de ontstentenis van lachimpulsen, zoals humor of kittelen.

2. Lukt de proef ook bij rode koolsap uit bokalen ?
De proef lukt ook bij verwending van rode koolsap uit bokalen als het rode koolsap uit bokalen blauw is.

3. Mag men ook gebruik maken van rode bietensap ?
Men mag ook gebruik maken van rode bietensap op voorwaarde dat het rode bietensap blauw is .

4. Kan het teststrookje ook bij propere handen bruin worden ?
Het teststrookje kan ook bij propere handen bruin worden als bij het reinigen van het beeldscherm balsamico-azijn werd verwend.

5. Bestaat er voor het zuurtegraadmeterteststrookje reeds een update ?
Reeds bestaat er voor het zuurtegraadmeterteststrookje een update , deze is voor geregistreerde users te verkrijgen bij de betere drogist of apotheker.

6. Mag het experiment uitgevoerd worden op een scherm van een Tv-toestel waarvoor geen kijk- en luistergeld betaald werd ?
Vanaf 1.1.2002 mag het experiment in Vlaanderen uitgevoerd worden op een scherm van een Tv-toestel waarvoor geen kijk- en luistergeld betaald werd . Vanaf 2.2.2001 mag het voor de Vlamingen in het Brussels gewest. En slechts vanaf 3.3.2001 mag het voor alle Belgen, gelijk voor de wet. Dit alles als het Lambermontakkoord wordt goedgekeurd.

7. Waartoe dient de prei ?
De prei dient om de vliegen van het scherm weg te jagen .

8. Kan de azijn van het merk De blauwe Hand tot verkeerde resultaten leiden ?
De azijn van het merk De blauwe Hand leidt tot verkeerde resultaten als er onverdund van gedronken wordt.

9.Waarom wordt er onverdund gedronken van De blauwe Hand ?
Er wordt onverdund gedronken van De blauwe Hand om de toekomst van het land niet in gevaar te brengen.

10. Kan het teststrookje ook dienen om het welzijn van de Vlaamse bevolking te meten ?.
Het teststrookje kan ook dienen om het welzijn van de Vlaamse bevolking te meten als men over 6 000 000 teststrookjes beschikt en iedere Vlaming langs het beeldscherm passeert.

11. Is er geen eenvoudig middel om ook het welzijn te meten?
Binnen de Vlaamse regering zoekt men naar een eenvoudig middel om ook het welzijn te meten.

12. Is dit middel weldra te verkrijgen ?
Voor geregistreerde joezers is het middel weldra te verkrijgen . In samenwerking met dame Maria Vogels van het Vlaams Ministerie van Welzijn en een gekend reclamebureau ontwikkelen we de welzijnsBAROMETER.

13. Staan er nog andere projecten klaar in de pipe ?
In de paiplain bevinden zich nog talrijke sociaal-wetenschappelijke bijdragen. De klemtoon ligt op het zelf ineenknutselen van maatschappo-psycho-politicotoestellen , zoals de windthermometer, de sympathiemultiplicator, een eenvoudige tennissuccesophanger, de airodynamische misdaaddoofpot, de lachzak, de hydraulische partijkaart, de vrijlopende drugverdeler, de federale nevelkamer met gericht mestverdelingsdifferentiaal, de anticyclische potentio/potentia-meter, etcetero/etcetera.

14. Waarvoor dient het toiletpapier ?
Het toiletpapier dient om het properheidsgehalte hoog te houden.

15. Zijn er ook FAQ ?
Een veel gestelde vraag .

© 13.6.2001

Mevrouw Vissers

"Mevrouw Vissers mag ik uw dochter mee uitnemen om te gaan vissen?" vraagt de jongeman . Maar allee, repliceert de moeder, weet gij dan nie zoals iedereen da iek Vogels heet? "Toch wel, Mevrouw Vogels " , antwoordde de jongen, "maar ik durfde niet zomaar met de deur in huis vallen!"

Een oude mop waarmee minister Mieke van Antwerpen/t'Stad zeker kan lachen. Men heeft immers kunnen merken hoe ze in de wolken was met de schunnige slagzinnen, die een reclamebureau haar bezorgde, om de scholieren in het beroeps en technisch onderwijs aan te zetten tot veilig vrijen.

" 't Is al kut wat die lul vertelt." Minister Marleen Vanderpoorten zal haar vermoeide leraars secundair onderwijs, in hun strijd tegen de bierkaai, nog iets meer moeten vergoeden.

Een jonge lerares werd door een van haar leerlingen aangerand. De leerling wordt gedagvaard. Rechter:" Uw lerares heeft steeds veel begrip gehad voor de problemen van de leerlingen. Je hebt niets ter verdediging aan te brengen!" Welles, welles, roept de delinquent, zij is begonnen, zij eerst blabla dus ik boemboem !

Het vorige is natuurlijk louter verzonnen. Maar het was zeker een leerling uit het beroeps of uit het technisch onderwijs. Misschien was het zelfs een technisch ingenieur. In geen geval iemand uit het algemeen of kunstonderwijs. Daar klapt men niet schunnig, daar spreekt men deftig.

Voor verdere uitleg: Mieke mailen!
MAGDA?

Mag dat, als de minister van volksgezondheid het hennepverbruik stimuleert ? Heeft het zin de Rijkswacht te laten uitrukken als leraars of ouders of lastige buren en een oude tante melden dat een ( bijna ) volwassene hennep gebruikt ? Dit is een vraag voor Binnenlandse Zaken.

Kunnen de rechters het werk niet meer aan en is een gevangenis geen plaats voor druggebruikers? Wil men drugdealers hun stiel bederven ? Dit zijn vragen voor Justitie en Economische Zaken. Allerlei ministers kunnen zich met hennep moeien, van Landbouw tot Buitenlandse Handel.

Volksgezondheid bekommert zich met hart en nieren, met de levers en de zenuwtoestand van het volk. En als onnoemelijke pijnen kunnen verlicht worden, dan hoeft de staat de geneesheren niet het handwerk te leggen. Maar als minister Aelvoet begint met cannabis te vergoelijken, door het even nefast te vinden als sigaretten en alcohol, dan slaat ze de bal mis. Oké, iedere sigaret schaadt de gezondheid, nicotine is erg verslavend, maar het heeft geen drogerende (roesverwekkende) werking. De roker verpest de ademlucht, kost de ziekenkas een bom geld, sterft jaren te vroeg en ontlast de pensioenkas.
Het verschil tussen een alcoholist en een drugverslaafde is inderdaad gering. Het lot van beiden is hetzelfde. Maar daarom is alcohol en hennep nog niet gelijk te schakelen . Zeer geringe hoeveelheden alcohol worden door een gezond lichaam zonder nevenverschijnselen tot suiker verwerkt. Iets grotere hoeveelheden zijn licht drogerend, maar bevorderen de gezondheid. Ook al zijn tussen onze regeerders alcoholici. Het heeft lang geduurd voor ze het geworden zijn, en wonder boven wonder ze functioneren nog.
Functioneert de heer Senator Vanquickelborn terwijl hij zijn joints rookt ? Is het hele gedoe niet vooral bedoeld om bij de volgende verkiezing stemmen van druggebruikers te vergaren ?
Brengt de nieuwe wetgeving een verbetering van de volksgezondheid ? De wet biedt, ook aan diegenen die geen alcohol drinken, de mogelijkheid zich een roes te verschaffen. Waar het spul vandaan komt is onze bestuurders voorlopig worst. De smokkel vanuit Nederlandse koffieshops en de woekerwinsten van maffiosi worden geen haarbreed geschaad.

De pit van de kers

Met Animo roept kameraad Caroline Gennez de liefhebbers van goede muziek en TV, op om zich in te zetten voor de Palestijnse zaak.
Ten strijde met de GSM! Televoting tegen IsraŽl !

De Hebreeuwse Sarit Hadad mag dan in Estland nog zo mooi met bloemetjes en borstjes, kwelen en kwispelen,Jong-Socialistjes zijn er niet mee te vangen.
Niet één stem is die Joodse gegund !

These are the votes from Belgium :
Zero points for IsraŽl. Zero point pour IsraŽl.
Bonzwaar and bye bye Estonia.


Palestijnen aller landen richten dankbaar hun schotelantenne van het spektakel op het Eurosongfestival naar het slagveld aan de Jordaan.

Sharon wankelt. Hij ligt er. 25 mei 2002 . Hij heeft er gelegen.

Wat zeven maal zevenenzeventig zelfmoordcommandoīs niet vermochten, vermocht Caroline. De rijzend rode kers uit Sint-Truiden.
Ooit schittert ze nog aan Brussels' firmament .


In het vliegtuig van Tallinn naar Haifa weent het Hebreeuwse wicht veel bittere tranen. Haar lichtende kandelaar is uitgedoofd.
Onterecht. Onrecht.
Een blitse zangcarriere abrupt beeindigd.
Een slecht gekozen filmfigurante in een andersracistische remake.
Die ewige Judin. Dr. Fritz Hippler läßt grüßen.


Al Jazeira en CNN brengen een veelzeggend interview met Kaol ibn Gen Nez van Reanima van de Jong-Talibanisten.
Alle muziekminnaars worden aangemaand niet te televoten voor de sisters van Sergio Quisquater.
Schandalig !

© 20.4.2002

Noahs' Lot.


Bijbelse Pulp kon je voor TV1 beleven. Nadat God een halve schrijnwerkerij voor hem bijeen toverde, ontsnapt Noah aan de zondvloed. Even voordien ontkwam hij samen met Lot aan de verwoesting van Sodom en Gomorra. Maar in de Bijbel is Lot een afstammeling van Noah in de elfde generatie, Abraham was zijn oom. Lot was de rechtvaardige man die de brandende stad Sodom kon ontvluchten, maar dit dan minstens drie eeuwen na de zondvloed. In de film wordt Lot na zijn redding uit Sodom, landrover en nadien zeerover. Hij overvalt Noah, de ark wordt geŽnterd. Er daagt zelfs een leurder op, op een houten waterfiets. Zelfs de hoofdacteur van het verzinsel kreeg het ervan op de heupen, af en toe zag je hem op een kauwgom knagen. En dit alles was spijtig genoeg niet bedoeld om te lachen.

Als bij de VRT zich niemand geroepen voelt om dergelijke zwakzin van het scherm te bannen, dan mochten ze er de kijker toch wel op wijzen dat enige overeenkomst met personen uit de bijbelse geschiedenis louter toevallig was. Dit kan toch niet; stel je voor: Leopold II bezoekt een verdacht salon in Parijs, hij loopt er Pinochet tegen het lijf. Samen redden ze 12 miljoenen Kongolezen uit de handen van Maria van BoergondiŽ.

Geschiedenis mag niet teveel herschreven worden, evenmin de heilige schrift van Joden, Christenen en Mohammedanen !


Grief uit Limburg.

Vincent van Quickenborn

Geachte mijnheer Senateur van de Quinkelborg,

Omdat wij de antenkabel aan ons portabel televieske gesloten hebben ontvangen we nu goed beeld en ook Marcel van Til met zijn schouw van manneke pissen die hij cado schenk aan de bekende Belgen wat vroeger nog bekende Vlamingen waren maar goed ik dach ineens zien ich nich meer goed mijne senateur die ich verkozen heb omda ich hem graag zien en dat waart de gij ik dach bij mijn eigen seffens zetten ze mijne senateur nog in zijne blote maar ik moes toch bewonderen hoeda gij uw wrong in aldi kleren en bochten om een schoon figuur te kunnen slaan wat voor te lachen was om uzelf nich meer te kunnen houwen maar dat was natuurlijk de verstopte camara die dat allemaal fillemde wat gij nit wis want anders zouw alleen een zotte loelel zowiets doen om zich belachelijk te maken maar ich dach ne serieuze senateur is toch ooch nie altijd verzuur zowals onze minister Steve dat zeg. Ik heb nu maar een punt gezet want toen kroop de kat op de koor en ne properen heer die deed of hem den directeur van de fillemstudio waar vroeg of gij hem kende en Marcel van Til vroeg aan ons watda gij zouw zeggen, ik dach zekers de heerlijke waarheid want das ne valsen acteur vanne verborgen camara maar gij dach nen hoge piet en foei mijnheer van Quinkelborgs ich schaamde mich in uw plaats toen alsda gij zei van jazekers ik ken uw goed wat heel dik gelogen was omdat gij hem nog nooit gezien had en omdat hem zelfs nit bestond en voor zoon geraffineerde leugenaar als gij in de politiek verworden zijt zult gij mij nit meer zien stemmen als gij nog eens opkom op de kieslijs. Jaja zeg ons ma die schrappen we ooch al uit ons analen. Voorgoed. Das finaal en digitaal roep mij broer vanuit de keuken maar die is hoog geleerd en dubbel zo eerlijkheidshalve als gij mijnheer de senateur die nu ooch van hoog naar heel laag in mijn ogen vervallen is. En ik dach nog eens ich bak voor die jong nog eens ne boekweitkoek maar daar zult gij nu ooch moeten naas pakke. Ik doen nu alleen een goedendag uit Bokrijk spijtig gezeg in mijn envelop en weg met de pos zonder timber.

Uw Maaike (gewees)!© 4.6.2001Das Diktat.

Op de zevende dag mocht weer een journalist (ditmaal van De Standaard,) zijn opstel komen voorlezen. De man betreurt dat de zendingen voor derden niet snel genoeg van de VRT zullen verdwijnen. Volgens hem kosten die de zender alleen maar geld. Waarschijnlijk vergist hij zich hierin; ook journalisten worden normaal geboren.
BelgiŽ beschikt, anders dan Nederland, niet over een Omroepsysteem met verschillende zuilen. De uitzendingen voor derden zijn de enige plek waarvan iedereen weet, uit welke hoek de wind waait. Voorwaar is die wind niet altijd echt genietbaar. De door de politieke partijen e.d. gemaakte (en gefinancierde?) zendingen blinken zelden uit door hun professionaliteit. Toch leveren ze de politiek geÔnteresseerde waarnemer een kijk op werking en doelstellingen van verschillende partijen.

Sinds wanneer springt een journalist van de vrije pers in de bres om het informatiespectrum te beperken ? Acht hij de kijker te beperkt van geest om zich een eigen oordeel te vormen. Zal Hij wel bepalen wat goed is voor de mensen.
De lijst met de kranten die je als goed katholiek mocht lezen zonder te zondigen, hangt al lang niet meer tegen de kerkmuur. De Europese dictaturen zijn achter hun gordijn grotendeels in de mist verdwenen. Heeft Stalin er nog ergens een standbeeld staan ? Und das große Reich ist schon über 55 Jahre total erledigt.
Toch blijven onverlaten linkervuisten ballen en rechterarmen strekken. Toch worden meningen weer gelijk gericht.
Ein Führer. Eine Stimme. Eine Gedanke. Eén zaligmaker.
Men dacht, de Standaard werd een progressieve krant .
Bruno's Show

Wat lijkt een rechtstreekse uitzending te zijn, wordt in werkelijkheid om 19.30 uur opgenomen, op maat geknipt en ingeblikt. De vragen en antwoorden worden op voorhand met de studiogasten afgesproken. Het applaus van het publiek wordt gedirigeerd . Gemanipuleerd handgeklap. Een show dus.

Brave Bruno kon gisteren (5.2.1) rekenen op de wereldkampioen veldrijden en op de kleurrijke Jan de Wilde, nog een beetje vaal, met herwonnen moed terug uit een diep dal, een artiest. Komt er in deze zending toch ook iemand die zich de opvolger van Meester Vermassen laat noemen. De shooting star van de advocatuur schokt met de uitspraak dat in ieder van ons een potentiŽle moordenaar schuilt . En dat iedereen recht op verdediging heeft , zei hij ook, wat we al wisten. En of dat hij ook Dutroux zou verdedigen? Ja natuurlijk, want ook die heeft recht op de rechten van de mens, en zeker als het tussen mij en hem zou klikken. En ook extreem rechts ? Nee dat niet. Einde van de show.

Hebben 300 000 lieden bij de Witte Mars zich vergist. Hadden zij niet beter gedaan, op te stappen achter de vaandels van het 8 Mei Collectief, hand in hand in de strijd tegen het fascisme?

Wat veroorlooft zich de openbare omroep ? Zonder uitzondering wordt een rechts gerichte Vlaamsnationale partij, steeds extreem rechts genoemd.
Extreem rechts is de Oostduitse skinhead die Vietnamezen aftuigt en de gekleurde mens doodslaat, dat is de Russische maffia, dat waren Mussolini, de Kristallnacht, boekenverbranding, censuur, onderdrukking, mediapropaganda, Einmachung en Ausradierung.

Als hij geen moeilijke legerdienst meemaakte, op geen slechte rijkswachters botste, niet in een of ander internaat aan machtswellust was overgeleverd, dan kent de advocaat in spe waarschijnlijk alleen die uiterst rechtse methodes, waaraan hij zelf meewerkt. Ongegronde verdachtmakingen die Barabas de vrijspraak verlenen. De dienaar van vrouw Justitia brengt smaad toe aan een groot deel van de Vlaamse onafhankelijksbeweging. Hoelang blijven Vlaamsnationalisten het slikken, zich als nationaal-socialisten te laten stigmatiseren ?

Een goede late show wekt geen woede op, geen nieuwe angsten, geen hernieuwd medeleven en lijden met de trieste rouw van Vader Marchal en zijn lotgenoten.

Wat zou Mijnheer Advocaat doen als Marc Dutroux eens extreem-rechts zou zijn? Volgens bepaalde logica zit het gespuis toch in die hoek . Bij de advocaten zijn er, die goed kunnen babbelen en daarvoor ook flink door rekenen.
Maar toch was het niet daarom dat men brave Bruno geen verdere vragen meer liet stellen .
De Peveraars

Een staaltje van op voorhand gemanipuleerde opiniepeiling, U aangeboden door P-magazine .com. :

Deze week in P-magazine
Week 14 op de P-site 2001? Euh ja, week 14 op de P-site 2001...

Vraag van de week
Volgens onze collega Tom Vandyck is de modale Vlaming tegen Vlaamse onafhankelijkheid. In een referenda zouden nationalisten lelijk op hun bek gaan. Volgens Matthias Storme ligt dat een tikje anders. Lees het interview op pagina 30 en oordeel zelf in het exclusieve P-referendum. In Laken wordt met spanning op de uitslag gewacht.
Stem nu.

De vragen op het stemformulier onder http://www.p-magazine.com/content/stem.htm zagen er zo uit:

Breng uw stem uit.

"Wat Wals is, vals is". Vlaanderen vrij
"Eendracht maakt macht". Leve het Belgische vaderland

Waarom de keuze voor Vlaanderen combineren met een vijandige leuze ? Die vragen kan men ook zo stellen :

"Goede vrienden blijven, voor een zelfstandig Vlaanderen "
"Walen blijven buren.Het Belgische verband is niet meer nodig."
"Vlomsche crapuul. Vive la Belgiek"
 


Opgepast, door op te klikken vertrekt uw stem naar Michael@p-magazine.com en wie weet wat P-magazine.com daar mee aanvangt.
Wat als Vlaamse volksnationalisten niet op hun bek (smoel, bakkes, tronie) gaan? Bezéren dan Belgische staatspatriotten hun aanschijn (gelaat, voorkomen, aangezicht) ? Neemt het P-media dan notum van "het referenda"? Van hun enkelvoudig Nederlands valt er alleszins geen Latijn te leren.Vlaams links en rechts

Links heet in Vlaanderen groen, of een beetje rood, bleekblauw ....
Allerlei links, maar alleen uiterst links heet er terecht links. Rechts bestaat niet, in Vlaanderen niet. Tenminste, men hoort er weinig van. Aan rechts plakt op de VRT en in vele Belgische kranten, het epitheton extreem. Alle rechts heet er steevast extreemrechts. Behalve op weg naar Brussel, daar is rechts meestal extreemlinks, toch op de autostrade en dan zolang mogelijk . ;-)

Maar , o wonder, de VRT noemt Ariel Scharon niet extreemrechts. Wie Libanon bombardeerde en Jeruzalem voor zich wil houden is rechts. Uiterst rechts dat is Alexandra Colen . Ja wadde !
verderterug

Terug naar tof.at.tf

betogingHalle