betogingHalle

verderterugEigen volk eerst.


Uit hun winterslaap ontwaakt, werpen de Liga ter verdediging van de Mensenrechten zich, samen met een staatsinstelling en een plichtsgetrouwe onderzoeksrechter, in de strijd tegen " eigen volk eerst!".
Reeds jaren trapt uiterst rechts extremistisch geboefte, ons met deze fascistische slogan, in onze mondiale linkerboezem, op het Belgisch kloppend hart .

De wetgever had beter reeds jaren geleden de lijst van strafbare spreuken en gezegden in het staatsblad moniteur belge laten opnemen. Het had onze rechters veel werk bespaart. Nu lijkt het erop, alsof de Belgische justitie wordt ingespannen, om een deel van de Vlaamse volkswil het zwijgen op te leggen.

Neen, vele malen neen!
De wet tegen discriminatie en racisme zal zonder pardon, en als het moet, met terugwerkende kracht, toegepast worden op alle ongeoorloofde oproepen en mensonterende uitdrukkingen.

Neen, aan de reclamemakers,
die reeds jaren tilt slaan, door het aanprijzen van onze Vlaamse hesp, onze Brabantse biefstuk, ons Limburgs fruit en onze Flandria groenten ! Hun inkomsten, kwalijk verworven op de rug van alle boeren ter wereld, horen terug in de schatkist.

Neen, aan Herman Brusselmans.
Slechts gehinderd door tralies, zal hij, aan zijn niet meer te publiceren oeuvre, verder mogen schrijven. Heel wat journaille en voorstanders van zogezegde vrije meningsuiting, mogen met hem gaan ochtend wandelen.

Neen, aan nepotisme en vriendjespolitiek.
Arbeiders , bedienden en beambten die hun post verkregen, op basis van het bezit van een partijkaart of lidmaatschap van een syndicaat, krijgen hun lidgeld terug. Alle competente werkzoekers die werden afgewezen voor een betrekking, omdat ze niet op tijd de correct gekleurde kaart konden voorleggen, krijgen recht op een staatspensioen. Politiek getouwtrek verdwijnt uit alle bedrijven. Bij staats- en parastatale instellingen komen plaatsen vrij. Morgen doet ander volk de treinen rollen. De kaart van de postbode heet nu briefkaart. Geen enkele marionet met lange arm, maar wel PAL of Secam, zal uw TV-dag kleuren.

Nogmaals neen!
Het hardst gezuiverd van iedere smet van discriminatie worden toekomstige verkiezingslijsten. Als de eigen vaders of eigen nonkels er nog een plaatsje vrij hebben, dan zal voor eigen kind en eigen vriendje, het achteraan-aanschuiven beginnen. Vanvelthoven, Vandenbossche, Tobback zien eigen zoon of eigen dochter al beven. Gelukkig zal men alfabetisch, met Anciaux, Coens en vooral Dillen, beginnen.

Met het bestraffen van eigen volk eerst, wordt aan eigen onrecht de nekslag gegeven. Een ontluisd BelgiŽ zal uit het slagveld oprijzen.
In dankbare memorie de verkozenen aan wier geest ze ontsproot:
Lang leve de wet! Ejovivat!Slangen.


Naar de woordkeuze van Luc Van der Kelen neemt NoŽl Slangen, officieel spreekorgaan van onze Premier, aan dat voor 20% van de ambtenaren de overheid fungeert als een beschuttende werkplaats voor onbekwamen. In een column in Bonanza van begin maart, scheidt hij de werkende bevolking in prutsers en goeden. Als in een bedrijf wat scheef loopt is dat volgens hem de schuld van prutsende managers. Als ambtenaren niets zitten doen is het de fout van de directeur. En als die niet weet wat doen is zijn directeur-generaal verantwoordelijk. En als die niet weet wat van hem verwacht wordt is de minister verantwoordelijk.

Als ondergeschikten falen, wijt Slangen dat aan de overheid. Zet Slangen het "systeem paraplu " op zijn kop ? Toch niet, want hij besluit: als de minister niet weet waarmee hij bezig is, zijn we helaas allemaal verantwoordelijk. Something rotten in the state of Belgium, ligt uiteindelijk bij de kiezer. Stootte mijnheer Slangen daarnet 2500 jaar geleden, zijn hoofd tegen een pilaar van de Akropolis, of waant hij Brussel in de Zwitserse Alpen ? Waar is de burger die gevraagd werd om een minister rechtstreeks te verkiezen ? Is Jean-Luc Dehaene premier gebleven en zit Bert Anciaux veilig uit de wind, op de oppositiebank in het Europarlement ?

Als voormalig manager van een reclamebureau moet mijnheer Slangen toch weet hebben van aangewende praktijken,waarbij informatie georganiseerd wordt alvorens media ze vervolgens sloganesk op het publiek loslaten.
Passen zijn persoonlijke wit-zwart deducties bij een (weliswaar ingekocht en nergens verkozen) lid van de regering?
Naar zijn eigen woorden, kunnen managers beter dan wie ook verbergen dat ze prutsers zijn. Ingewikkelde theorieŽn, een goedzittend pak, de eerste grijze haren, op het juiste moment verstandig kijken en niemand merkt iets.
NoŽl Slangen verkondigt simpele theorieŽn , bij hem merkt men geen grijze haren.
Geenszins een prutser!
Klik hieronder voor

Slangen op TV op 25.11.2001

Belgische Taliban


Pijnlijk voor de minnaars van kunst, cultuur en geschiedenis. Duizendjarige boeddhabeelden verliezen hun gezicht. Wij hebben geen begrip voor de kanonnades van de Afghaanse fundamentalisten.

Voor ons zijn/waren de beelden deel van het wereldcultuurgoed. Voor de Talibanstrijders waren het beelden. De heilige koran verwerpt het maken van afbeeldingen. De Taliban leest wat er staat, de afgoden worden uit de rotsen gevuurd. Er is slechts een Allah. Dat wisten ook de zonen van Calvijn. De meeste evangelische kerken staan er nog leeg van, 500 jaar later. Hun beeldenstorm raasde door half Europa. Het neerhalen van stenen engelen gebeurde omwille van hun symboliek. Cultuurgoed wordt afgebroken, als het de heersende ideeŽn in de weg staat.

Op de Ijzervlakte is ook ooit een toren tot puin herleid en werden soldatengrafstenen tot grint gestampt. Stalin en Lenin zijn met voorhamers aan diggelen geslagen. Gepeupel houdt van de heksenjacht. Bij gebrek aan heksen vergrijpt het zich aan de verkeerde symbolen. De nieuwe machthebbers, ze stonden erbij en keken ernaar.

Hier en nu gaat het anders. Een ministerieel rondschrijven volstaat. In de gerechtshoven wordt het crucifix van zijn nageltje gelicht. Het christelijk symbool hoort niet in de rechtszaal. Het kruis komt bij het vuilnis.
En dat zonder de Afghanen.


Luguber.


Geraardsbergen vierde op de eerste zondag van de vasten het feest van het kralingenwerpen en de tonnekensbrand. Het gemeentebestuur en de pastoor dronken een glas wijn met een heel klein visje erin. Langer dan BelgiŽ bestaat herhaalde zich dit ritueel, jaar na jaar. Barbaars .

Dank zij de Belgische gerechtigheid is er, in dit nieuwe millennium, een eind gesteld aan deze vis-onterende praktijk. Door onze jurisprudentie ontzwemmen tientallen visjes een vis-onwaardige dood. Natuurgetrouw vinden ze voortaan hun eind in magen van snoek of brasem, liever dan in het gemeentebestuur.

De beschaafde Belg eet geen levende dieren. Tenzij, een slakje bij de biologisch geteelde sla, per ongeluk, of een oester bij de vernissage, per geluk. Maar hola, toch geen dieren met centraal zenuwstelsel. Als het gemeentebestuur toch levende gewervelden in de wijn wil, loopt het best eens langs enige klinieken. Misschien slaagt het erin daar enige verse foetussen los te weken. Gaia zal er geen visgraat tussen steken, helaas zal mijnheer pastoor niet meer mee toasten.


Het beginnend en het eindigend mensenleven kan haast van achter de keukentafel bedisseld. Honderdduizenden stuks vee worden afgeslacht om de prijzen stabiel te houden. Het gerecht neemt zich het lot der aquariumvisjes ter harte. Dura lex,sed lex. En zot zijn doet geen zeer.


VRT-discriminatie ?


Na te nauwe bloedvaten is de wildgroei van kankercellen, de levensgevaarlijkste kwaal van de welvaartsmaatschappij. Kanker is een ouderdomsziekte, dikwijls eigen schuld - dikke bult , soms een snelle woekering die als een vuur een jong leven verteert. Leukemie en hersentumoren zijn bekende, niet aan te bevelen voorbeelden . Wie aan kanker sterft heeft meestal een lijdensweg af te leggen , samen met zijn geliefden. Maar de gevreesde ziekte geeft tegenwoordig een behoorlijke genezingskans.

De VRT heeft zich een gestileerde margriet op de boezem geplakt. De aidslintjes werden ingeruild. Iedereen volgzaam. Dirk Tieleman presenteert een jonge vrouw, die als voorzorgsmaatregel tegen verkankering , haar borsten dapper laat verwijderen.
Ergens in de familie iemand ten gronde gegaan aan zijn prostaat , en nog iemand aan het dodend teelbalcarcinoom ? Genetisch benadeelde man! Als U zich onder het mes begeeft, spreekt uw lieve vrouw achteraf een toon lager ! Tenzij ook zij haar stembanden laat verkorten.

Maar als je geen hout kunt vast nemen, lacht je best niet, niet met kanker. Maar een kankershow, dat wordt wel wat. Gezellig voor TV, met een lied, en een lach, en een traan; naast de asbak het overschrijvingsformulier, de pen in aanslag. Het bedrag voor Ecuador wordt geschrapt. Een broekzak - vestzak operatie. Politiekers worden opdringerig. De mooie presentatrice verwacht een verkiesbare plaats. Kijkcijfers. Applaus.

Farmaciebedrijven stoppen miljarden in onderzoek naar geneesmiddelen ter bestrijding van onze welvaartsziekten. Het onderzoek naar genmanipulatie en de ontcijfering van het menselijk genoom , kaderen in investeringen die uitzicht bieden op een gezondere mensheid en op een te realiseren winst. Ook dit laatste is niet verwerpelijk. Zonder overheidssteun is de bestrijding van de zeldzame ziektes evenals deze van de (w)arme landen, geen prioriteit voor de geneesmiddelenindustrie. Voor allerlei vertoon en evenement hebben overheden aller landen veel geld, al mag het proletariaat nog dikwijls de klere (=cholera) krijgen.

Maar waarom de VRT-kijker dagelijks hersenspoelen met promotie voor een komoptegenkankershow? Als men die kaart wil verder spelen, dan zijn er dagen in een jaar tekort. In eender welk woordenboek treft men honderden ziektes. Elk zijn show, het malarialied, de lepradans, het teringspel, de gele koortsquiz en het slaapziektekoor. Wormziektes zoeken een sponsor. Dysenterie, pest en tyfus staan in de startblokken.
De komoptegencholerashow is reeds geprogrammeerd op 29 februari 2023. De tune ligt al klaar, zoals bij w're the champions, van C'holee,c'holécholécholée... .Maar op een gezellige avond brengt de VRT eerst een show rond kanker. Eigen ziektes eerst!


Collaboratitis praecox.

Van een vermoorde Amerikaan is de temperatuur nog niet 1į Fahrenheit gezonken of onnozel Europa schreeuwt om begrip voor de vermoedelijke moordenaars.

Het eerste wat de bevooroordeelde VRT-kijker verneemt, uit de mond van de Gentse professor voor internationale betrekkingen, Rik Coolsaet, is een wijsheid als een walrus. De aanslag op de WTC-torens zou ook werk kunnen zijn van extreemrechts. Hoe groot zijn gelijk is, zal nog blijken.

In Duitsland laat een groene dame uit haar mond vallen dat ze sowieso niet veel voelde voor die torens, die als uitdagende fallussen het kapitalisme symboliseerden. Geen 24 uur na de moord op duizenden medeburgers stromen morbide grappen en grollen over het geslagen New York met speelse lichtheid in de mailbox. Geen Joodse humor, maar extase van bekrompenheid.
Beter dan het plebs verwoordt Jan Blommaert - doctor en professor ?! - het antiamerikaanse medevoelen:
" Toen ik de eerste beelden zag van de aanslag op de WTC-torens in New York was mijn reactie: man, wat is dit mooi. We kregen zowat de meest spectaculaire beelden uit de geschiedenis van de massamedia te zien - dingen die men enkel via uiterst geavanceerde special effects in films te zien krijgt kwamen nu als reality door, nog groter, nog scherper, nog duidelijker, nog schokkender. Toen ik zag hoe die jet zich in de toren boorde en ontplofte dacht ik: zo'n beelden krijg je maar enkele keren in je leven te zien."

Mooi, te kunnen denken. Wat jammer voor Jan Blommaert, als hij zo'n beelden maar enkele keren in zijn leven te zien krijgt. De schuld van eigen dwaasheid, wie door zulke beelden met verstomming wordt geslagen ; maar bij de drager van het intellect houdt het denken niet halt, hij denkt en hij geniet . Of niet ??

De heer Jan Blommaert is geen sadist, hij is humanist. Het vervolg van zijn betoog is een pleidooi voor eerlijke berichtgeving. Beelden van vreugdevolle Palestijnen combineren met het instorten van het World Trade Center is manipulatie. "Beeldenmakers die zich met nieuws bezig houden moeten ook weten dat bepaalde beelden enkel irrationele reacties kunnen genereren, .... "

Inderdaad , ze moeten het ook weten . Vooral moeten ze het weten als de verdomde massa haar weinig correcte inzichten bewaarheid ziet. Zelfs al was er hier en daar gegrinnik, de staatszender hoort geen nieuws te brengen. Hij hoort de kijker in het gareel te houden ! Wel hoeft de censuur niet te streng zijn . Wat links wordt weggeknipt, kan rechts weer bijgelapt. Aan beelden waarbij de VRT herhaaldelijk de Vlaamse ijzertoren ongepast met de holocaust laat copuleren, hoeft zich geen correcte Belg meer te storen .

Jan Blommaert stoort zich aan de terroristen. Vooral aan de benaming.
" Wanneer we het hebben over terroristen ontkennen we elke legitieme politieke drijfveer, ...
Terrorisme wordt in de regel gecounterd met terrorisme .... "

... een massa uitleg die toepasselijk is, in dictatoriale regimes, maar die zeker in vredestijd, weinig kant of wal raakt in onze westerse democratie.
Groter wordt de prietpraat als de daders worden bijgesproken :
" Men ontzegt alle ernstige doelstellingen aan de daders van de aanslagen. Hun daden ... zijn telkens weer irrationeel, fanatiek en immoreel. Als we dit doen dan houden we maar één versie van de feiten meer over: die waarin een rechtvaardige, democratische en vrijheidslievende samenleving op gruwelijke wijze wordt aangevallen door een bende gekke bandieten, zo gewiekst en zo immoreel dat ze zich in de eerste plaats richten op onschuldige burgers.... "

Geen zinnig mens ontzegt de daders ernstige doelstellingen. Aantonen dat hun daden niet irrationeel, niet fanatiek en niet immoreel zouden zijn, wordt echter eerder pervers en een onmogelijke aangelegenheid.

Maar door alle tekortkomingen van de wereld, AIDS inbegrepen (!) op een hoopje te gooien, en die dan in de schoenen van de Westerse democratie te schuiven, lukt het toch al aardig. Hoog tijd om de onschuldige slachtoffers van ongegronde Amerikaanse bombardementen erbij te sleuren, mensen die zo gelukkig gebukt gingen onder despoten in Irak en ServiŽ, een fanaat in LibiŽ of een volkerenmoordenaar in Soedan.
Als we daar nog de slachtoffers van de geallieerde bombardementen in WO II aan toe voegen, moet het haast verwonderen dat New York pas nu werd bestormd !

Operatie arrogant en schuldig Westen is geslaagd. Strooi het rond !

Wat een professor al heeft voorgekauwd, wordt gemakkelijk geslikt .
Het samenwerkings-verband van de jongerenafdelingen van een aantal Antwerpse partijen.(Agalev, CVP, SP, VLD en VU-ID) stelt :
" De enige manier waarop dit soort terrorisme preventief bestreden kan worden, is door de oorzaak weg te nemen, hun drijfveer. Maar door nu bijvoorbeeld Afghanistan aan te gaan vallen om Osama Bin Laden te gaan halen, veroorzaken we alleen nog meer ellende. Bovendien genieten dat land en die man enorm veel respect in de Arabische wereld." Dan orakelen ze verder door bestaansredenen voor de zelfmoordcommando's te zoeken in de trieste Palestijnse kwestie en eveneens in de onrechtvaardige armoede.

De ramp boven New York doet sommigen weer in een rode droom geloven.Indien het Vlaamse antiwesterse potentieel vandaag consequent in stemgedrag wordt omgezet, dan lacht voor de PvdA de toekomst. Maar het communistisch model ontzenuwt geen Ben Ladin.
Ben Ladin en kornuiten. Zijn dat niet de Mohammedaanse volgelingen van Jehova, of het Opus Dei van de Islam ? Deze ijveraars strijden niet voor herverdeling van de rijkdom. De familie van Ben Ladin beschikt over een economisch imperium van honderden miljarden. Men strijd niet tegen prinsen in Brunei, geen gelovige oliesjeik zit te beven. Maar wee diegenen die Gelovigen tot ongelovigen maken. Wee de verderfelijke vruchten van de westerse permissiviteit. Wee de Joden bij de Heilige Moskee. Wee Amerika dat heidense troepen op heilige grond stationeert. De zelfmoordpiloten doden niet omwille van de armoe. Kamikazes sterven voor een betere zaak.

Was professor Rik Coolsaet verkeerd als hij achter de WTC-aanslagen extreemrechtse drijfveren veronderstelde? Met Bin Ladin als aanstichter, geenszins. De supporters van Mein Kampf reiken amper aan de enkels van de mannen van Bin Ladin.

Het is een raadsel waarom de vrijzinnige voorvechters van de ontkerstening de oorzaken van de zelfmoordacties niet zoeken bij een fanatiek geloof; sinds wanneer is godsdienst voor hen geen opium meer voor het volk ?
Het verdoezelen van het bestaan van een fascistische islamisme naast of binnen de normale Islam, werkt uiteindelijk de goede verstandhouding tussen gewone Moslims en gewone niet-moslims, tegen.

Vredelievende Moslims hebben in het verleden onvoldoende hun stem verheft tegen de militaire zelfmoord. Yasser Arafat heeft de zelfdestructiepraktijken niet voldoende willen of kunnen bestrijden.

Maar sinds Bush ermee heeft gedreigd om de misdadigers, hun helpers en helpers helpers, in hun holen uit te roken, sindsdien wordt de politie overstelpt met telefoontjes van vredelievende Moslims, om de Bin Ladinsympathysanten te diffameren. Of toch niet ? In Europa komen wel geen honderdduizenden moslims op straat om vreedzaam te protesteren tegen alle vormen van onrecht. Over de zelfmoordkandidaten wordt geen fatwa uitgesproken.

Met het verbloemen van de voornaamste oorzaken en gevolgen van de plaats gegrepen Jihad, leveren allochtone politici achterhoede gevechten. Hierdoor verkijken ze, voor een deel van de bevolking, een gerechtvaardigde rehabilitatie van de bedrongen Moslimgemeenschap. Mankeren ze de moed om zich in klare taal, zonder maren, te keren tegen de kwalijke gevolgen van het Koran absolutisme ? Of laten ze zich liever leiden door de vage ideeŽn van wereldverbeteraars, en worden er reeds T-shirts met Mohammed Atta bedrukt ?

Het verbond tussen marxisme en fascisme heeft Europa al een tijdje geleden gehad, het hield niet stand.
Willen we het opnieuw proberen ?

© 26.9.2001


Het Blauwe FabriekjeToen de Minister tegen zwarte sneeuw in Oostenrijk onbezonnen ageerde moest men de linkse signatuur niet ver gaan zoeken.Voor tolerantie wordt, tegen intolerantie. Rode Michel.

De Minister laat Waalse wapens naar Turkije sturen. De Turkse staat verdedigt zijn eenheid. De wapens kunnen ingezet worden tegen de Koerden . De vrijheidsstrijd der Koerden draagt Marxistische trekken. Maar de Minister is Liberaal;wel nog niet ultrareactionair, want hij zal wel eens horen wat de Fransen en de Duitsers over zijn wapenleveringen zoal denken. Blauwe Michel.

Minister Bert Anciaux geeft lachend handje aan Minister José Happart. De deelregeringen maken zich interessanter dan zij zijn. Het stoort de Belgische Minister . Straffe toebak. Groene Michel.

Een kameleon past zijn kleur aan. Een paljas dient regelmatig gedraaid. Michel brengt de gezondheid ernstige schade toe. Aldus staat het toch op de pakjes . Drietalig perfect.

Postscriptum:
Belgisch Parlement 13 maart 2001.
Na zijn openbare aanval op de leider van de Liga Nord, verdedigt onze Minister van Buitenlandse Zaken zijn houding. Volgens hem mag hij zijn mening kwijt .
Juist . Als Louis Michel mag hij beleefd zeggen wat hij denkt en wat hij niet denkt. Maar als verkozene des volks spreekt hij voor dat volk. Als regeringslid spreekt hij zelfs voor heel zijn land. Omdat hem dit blijkbaar ontgaat, is het niet juist bij Louis, aan Michel te denken , maar wel aan Doize. Dat een Louis Doize uit een PRL-FDF verpakking ongevraagd goed wordt bevonden door VU-kamerlid Willems is nog doizer. Blijft de VU nog vlaamsnationaal of rookt ze voortaan Willems Dwazer ?       

(Uitleg voor jonge rookvrije lezer : Michel is een sigarettenmerk, met rode of groene verpakking. Louis Doize is de naam van een sigarettenproducent. Rood geldt internationaal als kleur van het socialisme, een ideologie die opteert progressief te zijn. Blauw is de kleur, in BelgiŽ, voor het liberalisme; aan de liberale partij kleeft nog steeds, eerder ten onrechte, het odium voorstander te zijn van ongecontroleerd kapitalisme. Groen is de kleur van het gras in de lente. Groen is de internationale kleur voor de ecologiepartijen. Maar groen kijken doet iemand, als hij pisnijdig is, ook al heet hij Louis.)

(Uitleg voor wie de Franse cultuur vreemd is: Franstalige autochtonen kunnen geen W uitspreken . 't Is waar spreken ze uit als ties oe-aar. Met le soe-aar bedoelen ze le swaar . Daarmee bedoelen ze niet dat het waar is. Ze hebben het dan over een krant, niet over le Morgen, wel over de Soir. Zelfs vol leugens blijft de Le Soir dus swaar, wat niet van elke krant kan gezegd worden. Terzake: Dwaze Louis lezen ze in Luik als Louis Doize.
Des explications doizes, dwaze uitleg.
Zoals die van Louis.
Dwoize.


Winderig


Graag meegenomen door onze regeerders . Meedoen aan spelletjes . Optreden in een TV- programma, om spelletjes af te keuren. De laureaat huldigen, beesten kussen, op de fiets doortrappen, het bal openen, lintjes knippen, opdagen als ramptoerist. De laarzen klaar voor de volgende overstroming. Een spadesteek. Alles, voor het oog van de camera, zonder zweten werkzaam . MinisteriŽle namen, in brons gegoten, vast gebetonneerd in vaderlands gebouwen , getuigen van vooruitziend staatsmanschap, dragen de politieke boodschap uit.

Hoger dan de Tadtz Mahal, maar niet met eigen centen, mikt mobile Minister Stevaert. Een koperen plaatje tegen de muur volstaat niet. Zoals de minister zich noemt, heet ook zijn jongste windmolen. Steve. Haar naam luidt Steve. Steve wacht op wind in 't land.

Om de Vlaamse huishoudens van elektriciteit te voorzien, volstaan twintigduizend windmolens zoals de drie molens in Hasselt. In elke Vlaamse gemeente 65 molens, mits ze draaien en wind hebben zoals boven Hasselt.
Van windmolens, zoals er één staat te Middelkerke, zijn er slechts 4300 nodig, als ze aan zee geplaatst worden en het niet te hard waait. Om de dertien meter één !

In elk geval, meer windmolens dan ministers. Ook een staatssecretaris en kleiner grut kan zich ermee vereeuwigen. Herman, Patrick, Louis, Karel, Johan, Bert, Renaat, Steve 4, Steve 5,... of hoe ze allemaal (gaan) heten.
Als ze maar in de wind staan !


Het   z EU vende   gel EU ter.


Het schooljaar op zijn einde, de pretparken lopen vol met kinderen, met onderwijzers, één verstrooide professor maakt zijn huiswerk, opnieuw.
De zevende dag presenteert een Europadebat.

Drie vredelievende demonstranten verzinnen hun gevecht tegen globalisatie en voor vrede. Politieke hooligans zijn het niet, aan het straatgeweld in Götenborg deden zij en 10000 anderen niet mee. Een paar tientallen (dus iets meer dan twintig) waren wel wat uitbundig. Voor het hogere doel mag een bushokje wel sneuvelen. Schuld aan het geweld van de gewetensvolle betogers zijn de ouders, hun school, de politie, hun dopgeld, de glazen ruiten, hun kasseien, het mediageweld.
Vragen worden niet opgeworpen, de kijker is al kritisch genoeg.Drie Belgische zwaargewichten, ex en would-be, spreken over Europa.
Karel van Miert steekt niet, maar schiet van wal. Monoloog, monoloog, allemaal juist, monoloog, laat me nog even, monoloog, die drie van daarjuist hebben geen gelijk, monoloog, laat mij nog even, nog even monoloog
Jean-Luc de Haene krijgt zijn zeg. Ah ja, enerzijds, en dat, wat toen voorzover als dat effectief waar we begonnen en anderzijds mogen we ten eerste niet vergeten dat we wat ook daar iedereen ter plekke en ten twiede mag ik er wijzen dat als ge zo begint te klappen wat ten derde den indruk verschaft dat enerzijds de luisteraars van mij nog veel kunnen leren en anderzijds dat ze er niks van begrijpen omdat ik ne slimme ben, hihi, gniffel, gniffel, heb dem.
Karel van Gucht breekt geen potten wat niet altijd van hem gezegd kan worden. Het kan niet altijd van hem gezegd worden dat hij geen potten breekt. Het niet breken van potten kan niet altijd van hem gezegd worden.
Bedankt voor het interessante debat.

Carla Galle zucht opgelucht, haar beddegenoot werd niet gepijnigd met lastige vragen over de mogelijke verjaring van de Agustazwendel.
Half Vilvoorde zucht opgelucht. Geen gemeentegekraai op het scherm.
Guy Verhofstadt zucht opgelucht. Over Europa is nog niet alles gezegd.

Annemie Neyts, moe met veel plezier en hard werk maar moe het loont zich, beantwoordt keurig gekeurde vragen. Ook de armen van Mevrouw Neyts komen overal, ze molenwieken zich door de show, maar een Eurosongfestival laat er zich niet meer mee winnen.

Het zit erop beste kijkers. Tot in september. Dag. Zonneke lach.

Maar ....
Wordt volgende donderdag niet ultiem over Lambermont beslist ?
Hoe houdt de Belgische premier vanaf 1 juli het Europese roer in handen ?

Neen beste kijker. Het zonneke lacht. TV1 ziet 's zomers geen dingen.

Niet in de Zevende Dag maar wel, op de zevende dag begaf onze Belgische premier zich op het gestoelte in een barokke abdij in Oostenrijk. Hij bad er bij de Herr Schüssel om kwijtschelding van Louis Michels zonden. Zijn Engelse innovatietoespraak voor het verenigde Europa beŽindigde hij met de gevleugelde woorden: " There can be a country without currency, but there is no currency without country."
Het klinkt naar Shakespeare, wellicht een ietsje anders. Niemand vroeg om uitleg .
Stom verbaast, dacht Guy, stomverbaasd.

© 24.6.2001verderterug

Terug naar tof.at.tf

betogingHalle