Babymassage

en info over de diensten van

de gezinsbond

842589-large1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 25 oktober 2008

15 u 30 Gildenhuis St. Kristoffel Gildenstraat Londerzeel

 

Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen omdat vrijwel elke baby ervan houdt om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid voor ouder en kind om elkaar beter te leren kennen. Babymassage is woordloos communiceren. Wat voelt u onder uw handen? Hoe reageert uw baby erop en wat doet u daar dan weer mee? Al doende ontstaat er een heel gesprek in lichaamstaal waardoor u elkaar steeds beter leert kennen en aanvoelen. Dit geeft een enorme voldoening aan zowel ouder als kind. In principe is babymassage voor iedereen: papa of mama met de baby of één van de grootouders met hun kleinkind dat ze geregeld verzorgen. Het beste is te starten als uw kindje tussen twee en zes maanden oud is, dan kan het er nog lang van genieten. Tijdens deze vorming leert u uw kindje de uit India afkomstige massage te geven. Door niet alleen deze gemakkelijk aan te leren massagetechniek toe te passen maar ook in te spelen op de reacties van uw kindje ontstaat er een heel eigen samenspel. De techniek babymassage wordt gegeven door Annick Weyers, kinesitherapeut die veel ervaring heeft met babymassage en duurt ongeveer 1 uur.

Bij een tas koffie met versnapering vertelt een bestuurslid van de gezinsbond welke voordelen er voor u weggelegd zijn als jong gezin en lid van de gezinsbond.

Tenslotte kunt u alle vragen stellen die u nog heeft aan de kinesiste of de vertegenwoordiger van de gezinsbond of gewoon keuvelen met de andere ouders.

 

Vooraf inschrijven (=betalen) is verplicht voor 18 oktober. We vormen bewust een klein groepje van 12 baby’s. Breng zeker mee: luierkussen, sponshanddoek, propere pamper, massageolie en indien nodig papje voor de baby.

 

Deelname in de onkosten koffie inbegrepen voor mama en/of papa met baby: leden gezinsbond Londerzeel-centrum 2 euro; andere leden 3 euro, niet-leden 4 euro.

 

Info en inschrijven

 

Maria Moerenhout

Kasteelstraat,90 Londerzeel

 tel. 052/ 30.03.77

rek. gezinsbond Londerzeel-centrum :

086-068 2030-18

bond3