We blikken terug op onze voorbije activiteiten...

opsommingsteken

6 MAART 2020: BOWLING
Veel volk was erbij op vrijdag, 6 maart, om te strijden voor de bowlingtrofees 2020 in Bowling Stones Wommelgem: liefst 35 spelers en nog een zestal supporters! Er werd stevig richting kegels gegooid, de ene keer met al wat meer succes dan de andere. Vooral de aanwezigheid van veel jongeren viel op, waaronder één jarige (Hanne werd 12 waar dan ook de nodige aandacht aan besteed werd), en ook heel tof was dat Rina en Walter langskwamen. Er werden drie rondes gespeeld, en hoe het afliep wil je weten? Bij de heren bleek Wim dit jaar de strafste te zijn, bij de dames Anne, en bij de jongeren Seppe. Speciaal te vermelden is dat Anne (en haar echtgenoot Luc) die avond nog geen KWB-lid waren, zij waren gewoon meegekomen met Frank en Nin, maar ze vonden het zo plezant bij KWB Sint-Rochus dat zij ondertussen wel lid zijn! Tof hé! Veel dank aan Luc Van Mierlo en Margo Van der Avort voor de vlekkeloze organisatie van deze zeer geslaagde activiteit!
De foto's kan je bekijken in twee reeksen.
Om de foto's van deel 1 te bekijken: klik HIER .
Om de foto's van deel 2 te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

20 FEBRUARI 2020: DONDERDAG TROEF!
Op donderdag, 20 februari, daagden een dozijn liefhebbers op om - verdeeld over twee tafels - te kaarten aan de ene, en een tof spel (ook met kaarten maar dan speciale) te spelen aan de andere. Een hele gezellige avond werd het in elk geval, het was zelfs al vrijdag toen de laatsten naar huis vertrokken...

opsommingsteken

14 FEBRUARI 2020: PETANQUE
Veel mensen vieren Valentijn op 14 februari, maar KWB Sint-Rochus trok die avond naar petanqueclub De Evers om een balletje te werpen. Eddy had het allemaal prima voorbereid en het werd een hele gezellige avond. De ploegjes wisselden voortdurend van samenstelling, heel plezant. Er werd wat gewonnen, wat verloren, maar vooral veel plezier gemaakt. Op het eind werd berekend wie de eindwinnaar was, en dat was dit jaar... niemand minder dan Eddy zelf! Driemaal applaus voor hem: voor de organisatie, voor de overwinning, en... voor de lekkere broodpudding die hij gemaakt had van de overschot van het brood van de vorige activiteit en deze avond had meegebracht! Alweer een zeer geslaagde activiteit erbij.
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

8 FEBRUARI 2020: KAAS EN WIJNAVOND
Wijd en zijd bekend: de KWB kaas en wijnavond in het voorjaar. Negentig lekkerbekken waren erbij op zaterdag 8 februari, het was dus een gezellig gevulde zaal (die zaal was zelfs net geschilderd en wij hadden dus de eer ze als eerste opnieuw te mogen gebruiken). Op de centrale tafels lagen 24 kg heerlijke kazen, keuze genoeg, en voor wie niet zo kaasminded was, had Diana een aantal prachtige vleesschotels samengesteld. De wijn was prima, ook keuze genoeg, en een koffietje met cake als toetje kon er bij de meesten ook nog wel in. Heel veel dank aan alle helpers die mee aan de voorbereiding en 't klaarzetten werkten, en ook aan alle spontane helpers die op 't einde mee de afwas en de opruim voor hun rekening namen. Het ging weer bijzonder vlot, op en top KWB Sint-Rochus!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

2 FEBRUARI 2020: BEZOEK AAN SPEELKAARTENMUSEUM EN BEGIJNHOF IN TURNHOUT
Twintig liefhebbers waren erbij op zondag, 2 februari, voor een dagje Turnhout. Om elf uur stond een eerste gids klaar om ons mee te nemen door de wondere wereld van de speelkaart. Dat was best boeiend en we kwamen veel te weten zoals hoe speelkaarten gemaakt werden en worden vroeger en nu, de positieve en negatieve invloeden van het kaartspel op het dagelijks leven, enz. We hadden ook geluk want er liep net een tentoonstelling met kunstwerken rond het kaartspel. Na een lunch in het centrum van de stad, trokken we naar het begijnhof waar een andere enthousiaste gids ons heel wat leerde over het leven van de begijnen en over het begijnhof zelf: eerst buiten, dan binnen in het bijhorende museum. Deze geslaagde dag sloten we af met een goeie pint, met dank aan Walter en Rudi voor de perfecte organisatie! Aan wie er niet bij was: je hebt iets gemist!
Om de foto's van het speelkaartenmuseum te bekijken: klik HIER .
Om de foto's van het begijnhof te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

31JANUARI 2020: QUIZ BIJ KWB RANST
Met twee ploegen waren we erbij op vrijdag, 31 januari, om mee te doen met de quiz van KWB Ranst. Traditiegetrouw is dat een quiz met heel veel ploegen. De top tien hebben we helaas niet gehaald, we werden verdienstelijk 50ste en 63ste, maar dat het een goeie quiz was en dus een toffe avond, dat is uiteindelijk het voornaamste!

opsommingsteken

16 JANUARI 2020: DONDERDAG TROEF!
Voor de eerste 'Donderdag Troef!' van 2020 daagden een dozijn KWB'ers op, die zich verdeelden over een tafel kaarters en een (grotere) tafel kletsjers. Heel gezellig werd het, zoals altijd overigens, en het moeten niet altijd enkel spellekes zijn om plezant te zijn...

opsommingsteken

3 JANUARI 2020: WINTERBORREL
Op vrijdag, 3 januari werd het KWB-startschot gegeven voor 2020 met -hoe kan het anders - de winterborrel! Zo'n vijftig liefhebbers waren erbij en het werd een supergezellige avond. De verschillende soorten jeneverkes, de glühwein, de warme chocomelk, de heerlijke erwtensoep... gingen vlot van de hand. Veel dank aan iedereen die mee zorgde voor de voorbereiding, de aankopen, klaarzetten en opruimen, en vooral ook de bemanning aan de toog!  We zijn vertrokken voor een opnieuw een KWB-jaar vol toffe activiteiten!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

29 DECEMBER 2019: UITZWAAIEN PASTOOR FONS
Een bomvolle kerk op zondag, 29 december, om Fons uit te zwaaien, voor hij op 1 januari 'officieel' met pensioen ging. Tof dat er veel KWB'ers op post waren! Ook de receptie, die bijzonder fijn werd verzorgd door Familia, was knap, met een aantal toespraken en veel gelukwensen voor Fons, die duidelijk van deze dag genoot. Gaat Fons dan weg? Nee, Fons gaat niet weg. Hij is nu een van de vele vrijwilligers in onze parochie, meteen ook de belangrijkste natuurlijk. En bij KWB... is hij nu de eerste en enige met een erelidkaart voor het leven!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

19 DECEMBER 2019:DONDERDAG TROEF!
Een tiental liefhebbers verzamelden op donderdag, 19 december, voor de laatste 'Donderdag Troef!' van 't jaar. Verdeeld over twee tafels werd er gekaart en gekletsjt. Was 't plezant? Zeker weten!

opsommingsteken

14 DECEMBER 2019: GEGIDST BEZOEK AAN 'TURNINUM'
Op een frisse zaterdagochtend, 14 december, verzamelden een veertiental KWB'ers in het heemkundig museum Turninum. Eén van die KWB'ers, Frank Voet, is hier gids. Na een inleiding door de andere gids van het museum die heel wat wist te vertellen over de geschiedenis van Deurne, verdeelden we ons in twee groepjes. Elk groepje trok met een gids op verkenning. Het werd een ontdekking, ook voor mensen die hier lang geleden al wel eens waren geweest, want het was niet meer te herkennen... Een aangename en leerzame voormiddag werd het, met dank aan Frank voor het initiatief! 
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

24 NOVEMBER 2019: 'WARMSTE ZONDAG'
Na bijna twee maanden actie voeren door heel wat mensen en verenigingen in onze Sint-Rochusparochie, was er op 24 november de 'Warmste Zondag': een hoogtepunt in ons Warmste Week-project ten voordele van Els-smiley vzw. Het werd een gezellige dag waar in de grote zaal van Familia heel wat volk op de afspraak was. Vanaf twee uur waren er standjes allerlei van de verschillende verenigingen, honger of dorst dienden we ook absoluut niet te lijden. Rond vier uur kwamen we te weten hoe het afgelopen was met de Warmste Week-wandelzoektocht die onze KWB organiseerde. En de winnaar was... toch wel een KWB'er zeker! Proficiat, Dany, maar ook al de anderen, want niemand had minder dan 80% van de antwoorden juist, dus goed gewandeld en gezocht iedereen! Het hoogtepunt van de namiddag werd het benefietconcert van 'Gentlemen4swing' met basgitarist Frank uiteraard als favoriet van de menigte. Het hele concert viel bij iedereen zeer in de smaak. Heel veel dank aan alle mensen die van die dag een echt feest maakten en aan 'Gentlemen4swing' in het bijzonder, met bovendien mooie resultaten ten voordele van het project!
Helaas lukte het niet de foto's in één album onder te brengen, daarom vind je ze in twee reeksen.
Om de foto's van deel 1 te bekijken: klik HIER . Om de foto's van deel 2 te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

16 NOVEMBER 2019: SAMEN NAAR TONEEL AT VOOR 'TAXI TAXI'
Een schot in de roos was de voorstelling van 'Taxi Taxi', gebracht door AT, waar we op zaterdag, 16 november met een ploegje KWB'ers naartoe trokken. Gelachen hebben we zeker met dit plezante stuk waarbij de rollen op ieder van de acteurs hun lijf geschreven waren. Goed gedaan, AT! Nog van dat!

opsommingsteken

14 NOVEMBER 2019: WARMSTE DONDERDAG TROEF!
Een bijzondere 'Donderdag Troef!' werd het op donderdag, 14 november. Eenmalig spraken we af voor ons Warmste Week-goede doel € 5 in te leggen om mee te doen met 'Donderdag Troef!'  Er daagden twaalf liefhebbers op die er een hele gezellige spelletjesavond van maakten. Dat maakte tevens dat er weer een mooi bedrag kon bijgelegd worden, en wat ook bijzonder was: Annelies (bedenker van 'Donderdag Troef!') kocht die avond een aantal Warmste Week-wandelzoektochten, en daarmee werd de kaap van 100 verkochte zoektochten precies gerond!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

9 NOVEMBER 2019: MOSSELAVOND
Een traditie als een huis is de KWB-mosselavond. Op zaterdag, 9 november, verzamelden zo'n 120 lekkerbekken in de grote zaal van Familia om daar een berg mosselen weg te werken. En voor wie niet zo'n fan van mosselen was, stonden een aantal vlees- en visschotels klaar. Alleman vond het best lekker want op 't laatst was er enkel nog wat brood over, al de rest was foetsie, weg, helemaal op. Heel veel dank aan iedereen die meehielp met de voorbereidingen, het werk in de keuken, de bediening, de toog, en ook aan de spontane helpende handen die er mee voor zorgden dat rond tien uur de meeste sporen gewist waren. Er werd nog door heel veel mensen nagekaart in 't café tot in de vroege uurtjes... Voor wie al uitkijkt naar de volgende mosselavond: noteer alvast zaterdag, 7 november 2020!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

19 OKTOBER 2019: STARTDAG 2019-2020
Heel wat KWB'ers waren erbij op zaterdag, 19 oktober, om de startdag mee te maken. Dat werd een gezellige namiddag die begon met enkele toespraakjes, gevolgd door een ludieke terugblik op het voorbije jaar. De powerpoint was heel tof om naar te kijken en om na te genieten van de vele activiteiten die we het voorbije jaar mochten meemaken. Tenslotte konden alle aanwezigen hun mening geven over de voorstellen voor het komende jaar. Ondertussen is daar een ranking van gemaakt, zodat we weten welke voorstellen veel, matig, of weinig interesse krijgen, en zo kunnen er leuke plannen gemaakt worden naar de toekomst toe!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

17 OKTOBER 2019: DONDERDAG TROEF!
Op donderdag, 17 oktober, verzamelden een twaalftal KWB'ers voor een gezellig avondje kaarten, boggelen, en babbelen. De start was ietwat later, omdat sommigen nog eerst de Herfstfeesten-evaluatievergadering bijwoonden, maar dat kon de pret hoegenaamd niet bederven. 'Donderdag Troef' is duidelijk een vaste waarde geworden bij KWB Sint-Rochus!

opsommingsteken

13 OKTOBER 2019: ALPRO URBAN WALK ANTWERPEN
Op zondag, 13 oktober, kwamen we met 13 KWB'ers samen om 10u15 aan de rand van de Schelde. Dit om deel te nemen aan de eerste Alpro Urban Walk door Antwerpen, het alternatief voor de jaarlijkse Urban Trail: wandelen door historische gebouwen met op sommige plaatsen een proevertje.  Er was veel volk in onze prachtige stad en dat zorgde op bepaalde plaatsen zeker voor de nodige files tijdens het bezoek van gebouwen en aanschuiven bij de proevertjes.  De prachtig vernieuwde Handelsbeurs stond ook op het programma (echt de moeite!) alsook de nostalgische Bourlaschouwburg en de Opera.
Als afsluiter was Café Local het eindpunt, waar onze allerliefste Walter toch enige tijd op ons zat te wachten, met een zakje gevuld met proevers.  Het was een aangenaam weertje voor deze wandeling waarmee we op 't einde toch een goeie 14 km in de benen hadden. De organisatie dient nog aan enkele pijnpunten te werken, maar het was toch een leuke belevenis om de stad nog eens van een andere kant te bekijken. Uiteraard krijg je van al dat wandelen wel wat dorst en nadien toch ook een hongertje.  Enkele thuiszittende partners werden opgetrommeld om deze dag nog met z'n allen samen af te sluiten. En zo belandden we in een gezellig en lekker restaurant Café Modeste op de Vlaamse Kaai met 17 KWB'ers! Weer een gezellige geslaagde zondag onder vrienden!  Meer moet het soms gewoon niet zijn.
Veel dank aan Grete voor het toffe initiatief, en aan Annelies voor het verslag!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

28 SEPTEMBER - 3,4,5,6 OKTOBER 2019: HERFSTFEESTEN
De 50ste editie van de Herfstfeesten zit erop. En daar heeft KWB Sint-Rochus een serieuze steen toe bijgedragen. Eerst was er de kaas en wijnavond op zaterdag, 28 september, waar zo'n vijftigtal liefhebbers een gezellige avond meemaakten.  Op donderdag, 3 oktober, organiseerde de biljartclub een avond met allerlei biljartspelletjes, waar ook verschillende KWB'ers meededen. De eindwinnaar was niet iemand van de biljartclub, maar Jurgen himself!  Voor de 'Quiz voor Alleman' werd dit jaar bijzonder snel ingeschreven, in twee weken tijd waren alle tafels geboekt en dertig ploegen deden mee op vrijdag, 5 oktober. Er werd gequizd dat de stukken eraf vlogen, de vragen waren wel ietske pittiger dan gewoonlijk, zo bleek. Op zaterdag, 5 oktober, werd de hele dag in de keuken gewerkt door de KWB-koks om het restaurant voor te bereiden, en in de zaal ging 's avonds de comedy-avond door, georganiseerd door de chiroleiding, en daar trokken zo'n twintigtal KWB'ers naartoe. Pech voor wie er niet bij was, want het werd een zeer leuke avond. Vooral met Jeroen Leenders lachten we ons een kriek. Op zondag, 6 oktober, opende het restaurant met KWB achter de kookpotten.  Alle lekkerbekken die daar nadien buitenkwamen, spraken in superlatieven: amaai, lekker dat dat daar was! En toen... bleven we nog wat plakken om deze voorlopig laatste Herfstfeesten in het huidige concept af te sluiten. Over hoe het in de toekomst verder moet, daar moet nog flink over nagedacht worden...
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

22 SEPTEMBER 2019: STADSWANDELING MET JOS SMOS
Onder een stralende zon verzamelden we op zondag, 22 september, met een dertigtal liefhebbers op de Grote Markt om te vertrekken voor een stadswandeling onder leiding van Jos Smos. Vanaf het eerste moment was er ambiance: alles was in 't plat Aantwaarps te doen, heel wat Aantwaarpse liekes passeerden de revue, en heel de weg waren er bonnetjes te verdienen door als eerste het juiste antwoord te geven op allerlei vragen. Zo zouden we op 't einde te weten kunnen komen wie van ons de authentiekste Aantwaarpenér was. We waren op voorhand verwittigd dat het bij momenten wel pikant zou worden, dus we waren paraat. En wil je de aandacht trekken in de binnenstad, ga dan met Jos Smos op pad! We passeerden zelfs een terras waar iedereen spontaan begon mee te zingen. Plezant! We konden heel wat bijleren, en zelfs wie dacht al serieus wat van de stad en het dialect te weten, kon nog regelmatig wat kennis bijschaven. Tot slot belandden we in het bovenzaaltje van den Bengel, waar nog punten konden bijverdiend worden met een echte Aantwaarpse quiz. En onze meest authentieke Aantwaarpenér bleek uiteindelijk... onze voorzitter Frank himself te zijn! Proficiat! We sloten af met een ferme pint (of iets anders), en daarna nog eentje om Rudi te vieren die zich aan 't voorbereiden was om een paar dagen later op tram 6 te stappen. Ook proficiat! Een keitoffe activiteit was dit, met dank aan Annelies voor de voorzet, en aan allen die er niet bij waren: je hebt wat gemist! Zeg dat wij het gezegd hebben!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

19 SEPTEMBER 2019: DONDERDAG TROEF!
Een nieuwe editie van 'Donderdag Troef!': de tiende al ondertussen!  Een tiental KWB'ers waren erbij, er werd vooral gekaart, gebabbeld, en... pinten gepakt uiteraard!

opsommingsteken

13-14 SEPTEMBER 2019: PLANTJESWEEKEND
Voor de tiende keer al stond KWB Sint-Rochus aan de Colruyt paraat om 600 potjes azalea's aan de man (en de vrouw) te brengen. De verkopers deden hard hun best en de verkoop ging vrij vlot. De rospotten die bij de plantjes stonden, brachten een flink extraatje op voor het goede doel. Op zaterdagnamiddag kwam iemand van de organisatie langs om een hart onder de riem te steken en om alle KWB'ers die hebben meegeholpen, voor of achter de schermen, heel heel hard te bedanken!!!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

23 AUGUSTUS-1 SEPTEMBER 2019: KAMPEERWEEK IN SINT-PIETERS VOEREN
Voor de 32ste keer pakten we onze biezen en de rest om te gaan kamperen: dit jaar op kampterrein De Drink in Sint-Pieters Voeren. Was het goed? Ja, heel goed! Was het warm? Ja, heel warm! Hebben we ervan genoten? Ge moogt gerust zijn, zowel de volwassenen als de kinderen. En dat er weer meer jongeren en kinderen bij waren, was bijzonder tof! De KampeerWeekBende die dit jaar voor een groot deel uit grote families bestond, maakte er een tien dagen durend feest van. Het was wel een rustig feest, want wie zich graag te pletter zweette, moest bij ons zijn. Een uitgebreide terugblik vind je in het september-raakje...
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

11 AUGUSTUS 2019: FIETSEN IN HET LAND VAN PLAYSANTIËN 2
Nadat we het vorige luik van het fietsdrieluik aan ons voorbij hadden laten gaan wegens snertweer, was het op zondag 11 augustus wél deftig fietsweer. Echt veel KWB-volk verscheen er niet aan de start, maar we waren toch met vijf liefhebbers die het helemaal zagen zitten. De rit begon in Emblem, we passeerden heel wat plekjes waar we nog nooit eerder waren. Een mooie tocht was het van een goeie 40 km, met een vijftal proevertjes-stops, en één middagpauze-stop even weg van het parcours. Omdat we met een kleine groep waren, fietsten we flink door, ook al om de grote massa voor te blijven. Rond half drie waren we weer aan af. Een geslaagde rit!

opsommingsteken

10 AUGUSTUS 2019: MATERIAALCONTROLE EN VERGADERING KAMPEERDERS
Op zaterdag, 10 augustus, verzamelden de kampeerders in de tuin van Jurgen en Annelies voor de controle van het kampeermateriaal. Dat was rapper klaar dan anders, want omdat er geen tenten meegingen, moesten die ook niet opengezet worden. Aansluitend werden de nodige afspraken gemaakt en tenslotte was er de BBQ om al wat kampeerweekstemming te geraken. Het voorspelde stormachtige weer viel al bij al nog mee, al was er wel wat meer wind dan gemiddeld... Heel veel dank aan Annelies en Jurgen voor al het voorbereidende werk en vooral ook voor de formidabele gastvrijheid!

opsommingsteken

8 AUGUSTUS 2019: DONDERDAG TROEF!
Een weekje eerder deze maand wegens moederdag op de derde donderdag, zakten een vijftiental KWB'ers af naar Familia voor een nieuwe 'Donderdag Troef!' Er werd gespeeld dat de stukken eraf vlogen, terwijl ook een aantal liefhebbers een babbeltje sloegen op het terras.  In elk geval: gezelligheid troef!

opsommingsteken

20 JULI 2019: FIETSTOCHT OMGEVING WESTERLO-AVERBODE
Regen, hagel, onweer: dat was voorspeld voor 20 juli. Waarschijnlijk de reden waarom we maar met vier aan de start verschenen. Zonde voor wie er niet bij was, want het werd een prachtige tocht met ideaal fietsweer.  Niet te warm, niet te koud, een volop in de natuur!  De enige regenvlaag, die dan nog niet heel lang duurde, hebben we gezien vanachter het glas in de taverne waar we op dat moment zaten.  We hebben dus geen meter in de regen gefietst!  Heel veel dank aan Frank en Anneke die de tocht hadden georganiseerd, voor de schitterende dag, en wie er niet bij was... heeft iets moois gemist!

opsommingsteken

18 JULI 2019: DONDERDAG TROEF!
Een achttal KWB'ers waren erbij op de vakantie-editie van 'Donderdag Troef!' Er werd gekaart, geboggeld en gebabbeld, en zoals altijd werd het een plezante avond, die eindigde op 19 juli...

opsommingsteken

14 JULI 2019: FIETSEN IN HET LAND VAN PLAYSANTIËN 1
Negen liefhebbers stonden klaar op zondag, 14 juli, voor een mooie fietstocht met vertrekpunt de molen in Westmalle. Net toen we vertrokken, stopte het met regenen, en het bleef verder de hele dag droog. Af en toe stopten we aan de proevertjes, en toen we weer aan af waren, hadden we 53 km op de teller. Hebben we ons geamuseerd? Zeker weten!

opsommingsteken

5 JULI 2019: MINIGOLF
Op vrijdag, 5 juli, verzamelden acht KWB-minigolfers en één supporter aan het minigolfterrein in het Ter Rivierenhof. Iedereen deed goed zijn/haar best, bij de één met al meer resultaat als bij de ander, want een portie geluk speelde uiteraard ook wel een rol. En Frank werd uiteindelijk kampioen van de dag! Het was in elk geval heel plezant, en deze zonnige avond werd afgesloten op het terras van het kasteel. Een zeer geslaagde activiteit, daar was iedereen het over eens!  Met dank aan Kris voor de organisatie.

opsommingsteken

23 JUNI 2019: BEZOEK AAN DE PLANTENTUIN VAN MEISE
Op een stralende zondagochtend verzamelden dertien KWB'ers om een dagje door te brengen in de plantentuin van Meise. Eddy en René die behoorlijk wat van bomen, planten en bloemen kennen, gidsten ons doorheen deze prachtige tuin die voor de meesten een ontdekking was wegens daar nog nooit geweest. Het werd een mooie en leerrijke dag, het werd wel steeds warmer en warmer intussen, maar gelukkig was er heel wat schaduw om in te wandelen. We kwamen veel te weten en zagen hele mooie plekjes: een zeer geslaagde activiteit, met veel dank aan onze 'gidsen'!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

20 JUNI 2019: DONDERDAG TROEF!
Zo'n dozijn KWB'ers waren erbij op donderdag, 20 juni, om de lente af te sluiten met een nieuwe 'Donderdag Troef!' Er werd gespeeld en gebabbeld, en plezant... was het in ieder geval!

opsommingsteken

29 MEI-2 JUNI 2019: HEMELVAARTWEEKEND IN SLUIS
Met twintig KWB'ers vertrokken we op woensdag, 29 mei, voor een Hemelvaartweekend in het Nederlandse Sluis. Grete, jarig vandaag, en Guy hadden alles perfect geregeld met camping De Meidoorn, waar we plaats hadden ons 'kamp' op te slaan met alle tenten en caravans bij elkaar. Ook de nieuwe shelter van Johan en Rita was erbij, wat prima was. Aperitief aan een nieuwe tent, en dan naar de shelter voor een perfect eerste avondmaal, met afzakker nadien. Op donderdag trokken we met z'n allen naar Sluis. Prima weertje, eerst wat shoppen en terrassen, en nadat we met z'n allen een terras hadden ingepalmd en daar een tijdje verwijld hadden, trokken we naar het Bizarium, een bizar museum met vooral uitvindingen die later al of niet gediend hadden. Fantasie in overvloed daar. 's Avonds barbecue, weeral prima in orde. Op vrijdag was Diana de jarige.  Er werd gefietst richting Breskens, ook enkele auto's trokken die richting uit. Vooral de whiskyproeverij onder leiding van Eddy was een zeer toffe en boeiende activiteit nadien. We proefden een heel aantal topwhisky's en -whiskey's. Zaterdag hadden de liefhebbers een afspraak met een gids in het Zwin. Veel enthousiasme nadien bij de deelnemers. De jeugd organiseerde een spannend tornooi waarbij geprobeerd moest worden een bal omhoog of omlaag te tennissen. Voor het laatste avondmaal trokken we naar een prima restaurant in de buurt. Ondertussen vielen er heel het weekend lang pluizen uit de bomen op en rond de camping, het leken wel sneeuwbuien. Zondag was het dan inpakken en vertrekken: naar allerlei richtingen. Een geslaagd weekend is verhuisd naar het rijk der mooie KWB-herinneringen. En de pluizen: die vinden we nog regelmatig overal tussen...
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

19 MEI 2019: SAHARAWANDELING IN LOMMEL
Voor zondag, 19 mei, stond de wandeling in Lommel geprogrammeerd. De omgeving: prachtig.  Het weer: ondanks de negatieve voorspellingen over regen, donder en bliksem was dat ideaal om te wandelen, echt warm zelfs!  Aantal deelnemers: nul. Helaas. Het team dat de wandeling had voorbereid, heeft dan een tijd wachten maar zelf nog een wandeling gemaakt... Wat een weerman op TV al niet kan verknoeien. Volgende keer beter...

opsommingsteken

16 MEI 2019: DONDERDAG TROEF!
Het werd een avondje 'Donderdag Troef!' anders dan anders op donderdag, 16 mei. Meer volk dan anders in Familia wegens een voetbalmatch op TV. De eerste KWB'ers die binnensijpelden, zetten zich aan een tafel en er ontspon zich een gezellige babbel. Toen er meer volk binnenkwam, werden er nog stoelen bijgezet, en zo werd het deze keer een gezellige 'kletsjkesavond' in plaats van een 'spelletjesavond', want niemand had nog echt zin om spelletjes uit te pakken. Een geslaagde avond werd het in elk geval!

opsommingsteken

4 MEI 2019: BEZOEK AAN DE SERRES VAN LAKEN
Op zaterdag, 4 mei, spraken we af met gids Paul om de serres van Laken te bezoeken. Wat we niet vooraf konden weten, was dat er net die dag gi-gan-tisch veel volk zou zijn. Parkeren was lang niet evident, maar we geraakten met onze ploeg met 24 KWB'ers + gids wat later dan gepland en na enig aanschuiven toch wel binnen. Paul leerde ons een en ander over de gebouwen en de tuinen aan het koninklijk paleis, dat was leerrijk en al een mooie wandeling op zich. Er was niet veel goeds voorspeld wat het weer betreft, maar dat viel uiteindelijk nog mee. Eens binnen in de serres konden we zelf genieten van de prachtige bloemen en planten. Héél mooi en absoluut de moeite waard, het vele volk namen we er wel bij...
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

22 APRIL 2019: PAASONTBIJT
Op een zomers zonnige paasmaandag, 22 april, verzamelden 126 lekkerbekken in een mooi versierde zaal voor het alombekende en niet te versmaden KWB-paasontbijt. Al van de dagen ervoor en ook de ochtend zelf nog was er heel wat volk in de weer geweest om alles voor te bereiden, en het werd dan ook een lekker en vooral bijzonder gezellig evenement. Iedereen liet zich de lekkere pistolets, de perfect zachtgekookte eitjes en/of ander beleg, en een heerlijk stuk taart als dessert goed smaken. Héél veel dank aan alle helpers die tijdens het ontbijt en bij de opruim spontaan de handen uit de mouwen staken. Op het einde was het drie keer met de ogen knipperen en alle sporen waren gewist: KWB Sint-Rochus op zijn best!  Heel veel paasontbijters bleven nog tot laat in de namiddag nakaarten in Familia, een tof einde van een zeer geslaagde paasontbijt-editie!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

18 APRIL 2019: DONDERDAG TROEF!
Op Witte Donderdag, 18 april, verzamelden liefst 20 liefhebbers om een avondje spelplezier te beleven. Rond half tien kwamen daar nog een drietal 'kletsjers' bij, dus volk genoeg op deze 'Donderdag Troef'!  Een hele gezellige avond werd het, en er werd nog lang nagebabbeld: het was al lang Goede Vrijdag toen de laatsten huiswaarts keerden...

opsommingsteken

14 APRIL 2019: BLOESEMFIETSTOCHT
En nog een blitzactiviteit op zondag, 14 april: fietsen tussen de bloesems in Groot-Gelmen en omstreken, niet zover van Sint-Truiden. Met veel waren we niet echt: drie KWB'ers en twee niet-KWB'ers. Gezellig was het wel.  Frisjes ook, maar we kregen het toch warm genoeg van 't trappen. Het gaat daar namelijk flink bergop en bergaf in die buurt, en er waren zelfs serieuze kuitenbijterkes bij.  Bloesems en mooie landschapjes waren er in elk geval, de mooiste zagen we naar 't einde toe. Een tof terras en een dinertje in een heus kasteel sloten deze geslaagde namiddag af.

opsommingsteken

29 MAART 2019: TONEEL: 'ROALD DAHL-FANTASTISCHE VERTELLINGEN'
Een blitzactiviteit was er op vrijdag, 29 maart: samen naar toneel van AT voor 'Roald Dahl-Fantastische vertellingen'. Met de zes aanwezige KWB'ers werden we, net zoals de rest van het publiek, rond een tafel gezet, rond een podium dat in het midden van de zaal stond. Hoe het was?  Laat ons zeggen: heel apart. Waar het over ging? Da's een beetje moeilijk om na te vertellen. Er werden een drietal verhalen voorgelezen, terwijl op het podium de spelers deze uitbeeldden, met tussenin een pauze waarin taart werd uitgedeeld aan het publiek. Een speciale avond werd het, met AT anders dan anders...

opsommingsteken

23 MAART 2019: LASERSHOOTING
Op zaterdag, 23 maart, was het dan - in uitgesteld relais - toch zover: de lasershooting in Kasterlee. 22 liefhebbers stonden netjes op tijd paraat om de strijd aan te gaan. Na een korte uitleg over wat mag en niet mag, bepaalde het lot de eerste ploegverdeling en begon de pret. Na twintig minuten waren we wel blij dat de eerste sessie was afgelopen, we konden ons zweet afkuisen en iets drinken. Vervolgens konden we overgaan tot de tweede sessie: de familie Van der Avort tegen de rest. Weer twintig minuten later konden we opnieuw het zweet te lijf gaan en bijkomen bij een drankje en een hotdog. Tenslotte het laatste spel: de vrouwen, met steun van Jurgen, tegen de rest.  Niet iedereen heeft een perfect zicht in het donker kwamen we te weten, en niet iedereen is er helemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar... plezant was 't in elk geval! Er wie er gewonnen heeft? Joost... mag het weten! Bedankt, Raf, voor de organisatie van deze toffe avond!

opsommingsteken

21 MAART 2019: DONDERDAG TROEF!
De lente werd goed ingezet met een nieuwe 'Donderdag Troef!' Een elftal liefhebbers waren erbij. Er werd wat gewonnen, er werd wat verloren, maar gezellig was 't in elk geval!

opsommingsteken

1 MAART 2019: TONEEL 'OUDE KOEIEN AAN DE COSTA DEL SOL'
Met 13 liefhebbers trokken we op vrijdag, 1 maart, naar zaal Kaleidoscoop in Mortsel om naar 'Oude koeien aan de Costa del Sol' van Paljas producties te gaan kijken. Een heel ontspannend avondje werd dat: verstand op nul en het was flink lachen geblazen in een bomvolle zaal. Spitsvondigheden, oneliners en regelmatig een stukje muziek volgden elkaar in sneltempo op. Dit was genieten!  Deze geslaagde avond werd tenslotte waardig afgerond in Familia. Met dank aan Rudi voor de organisatie!

opsommingsteken

22 FEBRUARI 2019: BOWLING
Veel volk was erbij op vrijdag, 22 februari, om mee de bowlingballen richting kegels te werpen. Met enkele supporters erbij waren we met een dertigtal. Verdeeld over vijf banen gaf iedereen het beste van zichzelf, soms met meer soms met minder resultaat, maar plezant was 't alleszins wel voor iedereen. En ja hoor, 't is gebeurd: de trofeeën verhuizen!  Bij de dames bleek Margo de strafste, en bij de  heren werd Luc de kampioen. Proficiat allebei, en ook aan alle anderen voor de inspanning en om er een toffe avond van te maken! Met dank aan de winnaars 2018 voor de prima organisatie van deze avond!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

21 FEBRUARI 2019: DONDERDAG TROEF!
Zeventien liefhebbers zakten af naar Familia op donderdag, 21 februari, voor een nieuwe 'Donderdag troef!'. Een gezellige drukte was het, en er werd gespeeld en plezier gemaakt 'dat de stukken eraf vlogen'.
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

8 FEBRUARI 2019: QUIZ BIJ KWB RANST
Liefst 98 ploegen zaten er in de zaal van de quiz bij KWB Ranst op vrijdag, 8 februari. Drie daarvan werden bemand (en bevrouwd) door onze KWB'ers. Wij streden moedig maar winnen tegen zo'n massa was toch wat hoog gegrepen: we eindigden allemaal ergens in de middenmoot. Maar 't was een toffe quiz van een plezant niveau, en iedereen heeft zich goed geamuseerd. Dat is uiteindelijk 't voornaamste, en volgend jaar gaan we zeker terug meedoen!

opsommingsteken

2 FEBRUARI 2019: KAAS EN WIJNAVOND
't Is al een hele traditie, de jaarlijkse KWB kaas en wijnavond in 't voorjaar! Veel lekkerbekken, ook van buiten KWB, vragen al lang op voorhand naar de datum om hem zeker niet te missen. En zo waren er op zaterdag, 2 februari, 98 liefhebbers om mee te helpen 24 kg kaas, 55 stokbroden, heel wat liters wijn, en als dessert koffie en cake weg te werken. Niet helemáál gelukt, maar 't scheelde toch niet veel. Alleman deed flink zijn of haar best, en 't was gemogen blijkbaar!  Iedereen aan wie we vroegen 'ben je hier nog graag?', antwoordde in ieder geval volmondig 'ja!' Er was dan ook werk van gemaakt: heel veel dank daarom aan alle medewerkers, dank zij wie het weer een echt feest werd.  Ook veel dank aan alle spontane vrijwillige handen die 's namiddags hielpen alles klaar te zetten, en na afloop mee aan de afwas gingen of de zaal mee opruimden zodat het op vrij korte tijd leek alsof er niks gebeurd was. Op en top KWB Sint-Rochus, en zo kon iedereen die dat wilde nadien nog lang nakaarten in 't café van Familia...
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

20 JANUARI 2019: STARTDAG MET DE VERENIGINGEN VAN SINT-ROCHUS
Op zondag, 20 januari, begon de dag met een mooie viering in de kerk: de vlaggen van de verenigingen hingen vooraan, van die verenigingen was er ook meer volk aanwezig dan anders, het koor gaf het beste van zichzelf... Op het einde was er een korte receptie achteraan in de kerk, nadien trok er heel wat volk richting Familia voor het etentje.  Zo'n 120 lekkerbekken schoven aan en het was dan ook dik in orde, KWB en 't koor hadden namelijk de handen in elkaar geslagen.  't Was superlekker allemaal, en de eters werden in de watten gelegd door een prima bediening. Vooral héél veel dank aan alle medewerkers voor en achter de schermen!!!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

17 JANUARI 2019: DONDERDAG TROEF!
Voor de tweede keer kwamen de liefhebbers van een spelletje of een babbeltje samen in Familia voor een nieuwe 'Donderdag troef!'. Met elf waren we, wat minder dan de eerste keer, maar dat doet er niet toe: als 't maar plezant is!

opsommingsteken

13 JANUARI 2019: STREETARTWANDELING
Vrolijk weer was het niet echt op zondag, 13 januari, maar toch verzamelden een zestal liefhebbers om streetart te gaan bewonderen in Berchem. De hele streetartwandeling is veel te lang voor een namiddag, maar we deden het stuk binnen de Singel wat op zich zeker de moeite waard is. We begonnen in het station van Berchem, en toen we daarna de straat op trokken, bleef het zowaar droog tot bijna aan 't einde. Zo kwamen we op plekjes waar je doorgaans niet passeert, en we konden heel wat ware kunstwerken bewonderen. We sloten af met een drink bij 'De Wattman', einde van een toffe en gezellige namiddag.
Om de foto's te bekijken: klik HIER .

opsommingsteken

4 JANUARI 2019: KWB-WINTERBORREL
Het splinternieuwe jaar 2019 is meteen goed ingezet met de KWB-winterborrel op vrijdag, 4 januari. Bijna vijftig liefhebbers daagden op en maakten er samen een hele gezellige avond van. Er werden heel wat jeneverkes achterover gedrukt maar ook de glühwein, de chocomelk, de erwtensoep, en vooral het 'KWBke' vielen erg in de smaak. Héél veel dank aan de ploeg die voor de aankopen zorgde, alles klaarzette en de toog bemande! Na de opruim werd nog tot in de vroege uurtjes nagekaart in 't café van Familia...  En daarmee is dan het startschot gegeven voor een nieuw denderend KWB-jaar vol toffe activiteiten!
Om de foto's te bekijken: klik HIER .