De STEG-centrale

CREG | Electrabel | Elia | Siemens | SPE | Mineco | WVEM

Waar vind men STEG-centrales

Men vindt STEG centrales voornamelijk op plaatsen waar de energieproductie beperkt is. Zo zorgt men er voor dat de transportkosten voor energie naar die regio beperkt worden.

STEG-centrales vind men ook terug op bedrijventerreinen die nog uitbreidingsmogelijkheden hebben. Zo trekt men tevens grote bedrijven aan naar dat bedrijventerrein

 

STEG-centrale Herdersbrug.

In West-Vlaanderen wordt gemiddeld 1/10 van de totale hoeveelheid opgewekte energie van ons land verbruikt. In onze provincie verbruiken we veel elektriciteit en toch was de productie van energie in onze streken echter beperkt. De producenten van de elektriciteit (Electrabel) hebben dan besloten om ook in onze regio meerbepaald in Brugge een project op te starten. Ze hebben getwijfeld hoe ze dat project zouden aanpakken, ze zochten een manier van energie opwekking met het hoogste rendement, dus zoveel mogelijk energie opwekken met zo weinig mogelijk grondstoffen. Daarenboven moest de manier van energie opwekking ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Wanneer ze alle voorwaarden bij elkaar hebben gelegd zijn ze tot het besluit gekomen dat een STEG-centrale aan de meeste van deze voorwaarden voldoet. Door deze centrale te plaatsen in een regio waar heel veel energie verbruikt wordt, bespaar je aan de ene zijde de hoge transportkosten, en staan we ook zelf in voor onze energie. Waarom ze deze centrale nu in West-Vlaanderen hebben gebouwd weten we nu al, maar waarom precies in de regio Brugge? Wel het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij logisch te verklaren, de producenten van energie geloven erin dat het industrieterrein rond de centrale nog zal uitbreiden, zodat er nog meer grote fabrieken worden gebouwd. Wanneer er meer fabrieken worden gebouwd hebben we ook meer energie nodig, dat is vrij logisch. Trouwens, als sommige bedrijven eraan twijfelen om een fabriek te bouwen in Brugge een goed initiatief is of niet, kan men ook hen overtuigen om daar te bouwen, want een elektriciteitscentrale in de omgeving van je fabriek biedt natuurlijk heel wat voordelen. Dus nu weten we waarom ze deze bepaalde centrales op een bepaalde plaats lokaliseren, omdat het vaak in de buurt is van een groot bedrijventerrein.

 Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
© 2006 http://www.steg.be | Over ons | Contact Us.