Steven De Baecke (° Gent,1969) kreeg zijn eerste fluitlessen in de
Muziekacademie te Ledeberg.

Hij vervolgde zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven, in de afdeling muziekhumaniora, later in de richting (laureaat instrument).

In 1991 behaalde hij er het laureaatsdiploma bij Roland Vanden Berghe. Hij bekwam tevens een eerste prijs harmonie en kamermuziek in de klas van Marcel Lequeux en Paul De Klerck.

Aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Brussel behaalde hij in 1995 het hoger diploma fluit  in de klas van Carlos Bruneel.  

In Amsterdam legde hij zich toe op moderne fluittechnieken en improvisatie bij Wil Offermans.

Hij nam deel aan meerdere masterclasses bij internationaal-gerenommeerde fluitisten zoals Gaby Van Riet, Emmanuel Pahud, Aurčle Nicolet, Peter-Lukas Graf, Trevor Wye en William Bennet.

Als fluitist verleende Steven De Baecke regelmatig zijn medewerking aan het orkest van de Vlaamse Opera. Steven was gedurende drie jaar (1998-2001) verbonden aan the Belle epoque Orchestra.

In kamermuziekverband vormt hij vaste ensembles met  piano, gitaar en harp.

Steven De Baecke concerteert regelmatig in België en gaf daarnaast concerten in Nederland, Frankrijk, Spanje en Japan.

Sinds 1991 geeft hij les in de academie voor Muziek en Woord van Eeklo ( afdeling Zomergem en Waarschoot ) en in de Gemeentelijke Muziekacademie van Oud-Heverlee.

Hij schreef enkele studiemethodes voor student-fluitisten waaronder "Spelenderwijs met de fluit" uitgegeven bij Euprint, Heverlee.


-START-