Geert Claessens (°10/01/1964)

Als zeventienjarige behaalde hij in 1981 als leerling van Monique Vigneron de eerste prijs in de Nationale Muziekwedstrijd voor de Jeugd van het Gemeentekrediet.

In mei 1982 werd hij laureaat van de Kiwanis-wedstrijd in Aalst.

In juni 1984 behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel zijn eerste prijs in de gitaarklas van de heer Sundermann met grote onderscheiding.
Verder behaalde hij er ook de eerste prijs kamermuziek met grote onderscheiding in de klas van de heer Van Lysebeth.
Voor zijn vertolking van de Belgische muziek werd hij bekroond met de eerste prijs in de Willem Pelemans-wedstrijd.

In september 1985 won hij de Internationale Gitaarwedstrijd in Mettman (Duitsland).
In januari 1988 was hij tweede in de Internationale Gitaarwedstrijd "Andres Segovia" in Granada.

In datzelfde jaar behaalde hij het Hoger Diploma kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel met onderscheiding. In 1989 behaalde hij er tevens het Hoger Diploma gitaar met grote onderscheiding.

In september 1992 kwam zijn eerste CD uit. Samen met gitarist Stefaan Baert maakte hij zijn eigen bewerkingen van bekende popsongs. Een aantal van deze nummers waren regelmatig te horen op de BRTN-radio's.

Op 3 oktober 1992 behaalde Geert Claessens de tweede prijs in de Derde Internationale Gitaarwedstrijd "Printemps de la Guitare 1992" van Brussel/Walcourt.
Hij werd er tevens bekroond met de prijs voor de beste vertolking van het Belgisch plichtwerk (Sabam-prijs). Deze wedstrijd kent dezelfde appreciatie als de Koningin Elisabeth wedstrijd voor piano en viool.

Op 23 april 1993 werd hem de eerste prijs (Prix Emilio Pujol) toegekend met éénparigheid van stemmen op het 15e Internationale Gitaarconcours te Carpentras (Frankrijk).

Geert Claessens behaalde in november 1993 de derde prijs op de wereldbefaamde Gitaarwedstrijd in Vina del Mar (Chili).
In Mexico-City werd Geert op 6 maart 1994 eerste laureaat van de Vierjaarlijkse Internationale Gitaarwedstrijd Manuel M. Ponce.

Hij gaf talrijke concerten in Frankrijk, Polen, de Filippijnen, Spanje, Duitsland, Griekenland, Chili,Costa Rica en Mexico.

Sinds 1986 geeft Geert les aan de muziekacademies van Oud-Heverlee en Tienen.

 

 

-START-