CASTELLUM

                    Vereniging voor lokale geschiedenis van

                          Kalken en Laarne

 

U hebt belangstelling voor het recente en verre verleden van Uw eigen gemeente en streek ? U leest graag over geschiedenis, heemkunde, volkskunde, archeologie, architectuur, ... ?    

De vereniging voor lokale geschiedenis van Kalken en Laarne geeft driemaandelijks het tijdschrift Castellum uit. Redactieleden en gastschrijvers leveren gevarieerde en wetenschappelijk verantwoorde bijdragen  over merkwaardige figuren, gebouwen, oorlogsfeiten, genealogie, de leefwereld van onze voorouders, enz.

Het bestuur organiseert regelmatig interessante voordrachten en geleide bezoeken in verband met Kalken en Laarne en het Land van Dendermonde in het algemeen.

Castellum is aanwezig op de 18e Ontmoetingsdag van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, die doorgaat te Kalken op 20 oktober 2002.

http://www.vvfovl.yucom.be

Een bibliotheek, bestaande uit honderden boeken, tijdschriften, foto's en andere documenten over ons studiegebied, staat ter beschikking van alle leden.

De organisatie is vertegenwoordigd in de volgende adviesraden van de gemeente Laarne: de Cultuurraad, de Raad van Toerisme en het Beheersorgaan van de Bibliotheek.

Wij  werken regelmatig samen met andere culturele organisaties in BelgiŽ, en zijn aangesloten bij het Verbond van Heemkunde in Oost-Vlaanderen.

http://user.online.be/~odb001572

 

Graag verwelkomen wij U als lid : 

(rekening Castellum 393-0430850-65) 

gewoon lid: Ä 10  /  steunend lid: Ä 16

erelid: Ä 25  /  beschermend lid: Ä 50.

 

Dank voor Uw interesse ,

het Bestuur.

 

Deze website werd gecreŽerd op 5 september 2001.

Hij werd het laatst aangepast op 10 mei 2002.

Hit Counter