Welkom op mijn Nixie pagina

Op deze pagina bied ik mijn nixie materiaal te koop aan.Het is niet mijn bedoeling om er geld mee te verdienen, enkel om zelf ook goedkoop aan prachtige nixies te komen aan een mooie prijs. Daarom koop ik deze in “grote” hoeveelheden aan via biedingssites zoals ebay.Waardoor ik zelf natuurlijk ook profiteer van een mooie prijs .Zelf verzamel ik nixies van allerlei types dus eventueel ruilen kan ook . De prijs is wat ik er ook voor betaald heb, dus bieden heeft geen zin . Door de grote aantallen (soms meer dan 100 stuks)kan ik goedkoop kopen en worden de verzend kosten veel kleiner per stuk .Maar omdat ik natuurlijk zelf geen 100 nixies van 1 type nodig heb , verkoop ik er hier een aantal die ik over heb . Voor verzendig worden ze eerst grondig geinspecteerd daardoor kan ik 100% garanderen dat deze werken . De verzending gebeurt in origenele verpakking die in een stevig doosje van de post schok vrij wordt verpakt. Dit wordt natuurlijk door gerekend maar is de reeele prijs van de post. De aantallen die ik op geef zijn natuurlijk niet zeker telkens ze de deur uit gaan pas ik deze zo vlug mogelijk aan . Maar om zeker te zijn mail me dan eventjes met je intresse dan reserveer ik ze voor jou ,let wel als ik na 10 werkdagen geen centjes heb ontvangen (of je toont aan dat het onderweg is) vervalt de reservatie.Betalen kan via paypal (is makkelijkst en snelst) of overschrijving op een rekeningnummer (belgië ,wel eerst mailtje hé)

email: tof(at)scarlet(punt)be

Wat kan ik op U dit moment aanbieden :


IN-4

Prijs per stuk :8,00 €

Dit is een zeer mooi lampje van goede kwaliteit .Cirkel vormig met een diameter van 31 millimeter .Iets duurdere lamp en niet zo veel te vinden .De tekening is misleidend ze zijn perfect rond maar in tekening staat het onderaanzicht ovaal getekend.

Van deze nixies heb ik er nog 12 die verkocht mogen worden.

Boven ,zij en onder aanzicht.


IN-12A

Prijs per stuk :4,50€

Prachtig lampje voor mee te beginnen .Mooie vorm , en stevige voet .De cijfers zijn ongeveer 18 millimeter hoog en lichten strak op.De A versie heeft geen decimaal puntje .Ideaal om eens mee te beginnen experimenteren niet te duur in aankoop en een betrekkelijk stevig huisje.

Van dit type heb ik er nog een 30 tal die weg mogen.IN-12B

Prijs per stuk : 4,50 €

Idem als de IN-12A maar dan met puntje links onderaan.Het decimale puntje is niet zichtbaar op de foto.

Van dit type heb ik er zo'n 35 tal liggen die ik over heb.IN-14

Prijs per stuk :7 €

Deze lamp heeft lange aansluitingen en zowel onder aan rechts als onder aan links een decimaal puntje. Onderaan de lamp is het glas bevestigd aan een soort bakeliet ring waar dan de aansluit draden uitkomen waardoor deze ook zonder voet kan gemoteerd worden ondanks het toch een redelijk hoge lamp is +-50mm .De cijfers zijn ongeveer 17 mm hoog.

Van deze nixies heb ik er maar 4 meer op dit moment.IN-16

Prijs per stuk : 4,0 €

Deze lamp heeft lange aansluitingen en zowel onder aan rechts als onder aan links een decimaal puntje .Onderaan de lamp is het glas bevestigd aan een soort bakeliet ring waar dan de aansluit draden uitkomen waardoor deze ook zonder voet kan gemoteerd worden ondanks het toch een redelijk hoge lamp is +-45mm .De cijfers zijn ongeveer 13 mm hoog.

Deze lampjes heb ik er nog een 100 tal over.IN-17

Prijs per stuk : 7,30 €

Dit is een echt top buisje. Deze heeft een echte 5 zoals de IN-16 waardoor deze echt prachtig is heeft een mooie vorm als de IN-12 en een zeer helder glas wat een prachtig buisje maakt.De lange aansluit draden en de kunstof ring maken het ook nog eens af om een eenvoudige , doch profesionele montage te maken. De hoohte van de cijfers is 9mm

Van deze heb ik er nog een 30 tal over die verkocht mogen worden.

Boven ,zij en onder aanzicht.


Prijs per stuk : 0,30 €

Neon lampje voor punten tussen de uur en minuten en seconden. Een echte datasheet heb ik hier niet van. Maar dit neon lampje heeft een diameter van +- 6mm en een lengte van ongeveer 12 mm. .De draden zijn ongeveer 35 mm.Deze heb ik gekocht in Hong-Kong per 100 stuks voor 30 € .Dus een goede prijs dacht ik zo . ;-)


Deze lampen hebben een stroom nodig van ongeveer 25 mA.

Prijs per stuk : 0,10 €

Heb er 200 gekocht , ook in Hong Kong .De prijs is er dan ook naar 10 cent per stuk is niet veel .

Hier heb je de link van een datasheet.

Deze transitor kun in combinatie met de 4028N gebruikt worden om nixies aan te sturen .en om de neon punten aan te sturen.En om de anoden van de nixies aan te sturen .
Prijs per stuk 0,12€

Iets meer dan de MPSA92 maar toch nog steeds scherp in prijs.

Hier heb je de link naar de datasheet.

Deze transitor kun in combinatie met de 4028N gebruikt worden om nixies aan te sturen .en om de neon punten aan te sturen.En om de anoden van de nixies aan te sturen .Klik hier voor grotere afbeelding

Dit is het schema wat ik heb getekend om mijn nixies te voeden .Hier heb ik een PCB van gemaakt .Dit is regelbaar tussen 110-250 Volt.


K155

Dit IC is niet echt goedkoop geweest maar ik had er nodig en kon er niet goedkoper aan komen .Blijkbaar worden ze zeldzaam want de laatste tijd zijn ze duurder aan het worden. Toch kun je dit soms nog vinden voor een prijsje (2€)maar ik heb moeten meer geven er voor .

Prijs per stuk :3,90 €

Nu heb ik er nog 25 maar zal deze zeker niet allemaal weg doen als ik niet aan andere kom .

Dit IC is de russische vervanger van 74141 en de 7441 en is pin compactibel met dit IC.De meeste klokken worden met deze gemaakt.

Soms word ook ge bruikt gemaakt van een 4028N en 10 MPSA42 transitoren wat dan identiek is aan dit IC.ATTINY2313 20PU-ND

Voorlopig lever ik deze nog niet , eerst nog de bijpassende PCB perfectioneren .De prijs zal 5€ duurder zijn dan een nieuw (leeg) IC .Dit dekt dan een beetje mijn kosten zoals verzending naar mij toe en proggen etc...

Dit is een AVR Microcontroller met 2kb geheugen aan boord ideaal om een klok mee te maken .Je kunt deze enkel meebestellen als je besteld .Je krijgt dan het schema mee om met dit voorgeprogrameerd IC een klok te maken .

Setje onderdelen nixie voeding


Het is ook nog de bedoeling om hier een nixie voeding te koop aan te bieden als set op basis van een 555 met alle onderdelen met en zonder PCB maar voorlopig nog aan uitkijken om PCB te laten maken.Ook hier is het niet mijn bedoeling om te verdienen dus zal ook een kleine bedrage (3€) aanrekenen op de materialen Op deze manier kan ik zelf ook de dure verzending van digkey delen door meerdere personen.