Hot Air Ballooning : Ballonvaarten bvba

Verras iemand met een uniek geschenk...  Doe eens een ballonvaart cadeau ...

 

Start
Vaart
Reservatie
Piloot
Ballon

 

Ballooning Directory

Link Partner

Balloon Forum

 

De ballonvaart begint met het zoeken naar een geschikte plaats om op te stijgen. Daarvoor is een droog terrein van ca 50m op 50m vereist. De opstijgplaats kan eventueel door de passagiers zelf worden gekozen. Zelf kennen wij in de regio enkele plaatsen van waar we eventueel kunnen opstijgen.
Eens een goede plaats is gevonden, kan met het uitvouwen van de ballon en het opbouwen van de mand begonnen worden.

Met behulp van een ventilator wordt de ballon gevuld met koude lucht, zodat de ballon zijn vorm krijgt. 
Deze lucht wordt dan met de brander verhit,  waardoor de ballon zijn draagvermogen krijgt.

Zodra de ballon rechtop staat kunnen de passagiers instappen. De ballon wordt losgemaakt van de volgwagen, zodat de ballon kan opstijgen.

Nadat vrienden en familie zijn uitgewuifd en de eerste emoties van het opstijgen zijn verwerkt, kan van de eigenlijke vaart worden genoten. Vrienden en familie rijden achter de volgwagen of proberen op hun eentje de ballon te volgen.

De vaart zelf duurt tussen één - en anderhalf uur. Naargelang de wens van de passagiers kan op verschillende hoogtes worden gevaren. Dit vanaf enkele meters boven de grond tot maximaal 3000 voet (ca 1000m).
 

Naarmate het einde van de vlucht nadert wordt door de piloot uitgekeken naar een geschikt landingsveld. Net voor de landing geeft de piloot nog enkele instructies betreffende de veiligste houding bij het landen. Gelieve deze dan ook stipt op te volgen.

Na de landing wordt de ballon terug ingepakt en de mand afgebroken. De passagiers krijgen hun luchtwaardigheidsattest, waarna met vrienden en familie op de goede afloop wordt geklonken.

Start ] [ Vaart ] Reservatie ] Piloot ] Ballon ]

 

Vaar jij ook mee ?  Voor verdere inlichtingen, bel vrijblijvend Johan Meyns op 051/702928 of  GSM nummer 0477/941276