Button                                                  

 

10 tips
van kusbarbaar tot tongtovenaar

Er wordt zoveel gepraat over tongkussen, Frans kussen, smossen of hoe je het ook noemen wil. Toch zijn er maar weinig mensen die echt goed kunnen kussen. Ik ben één van hen en speciaal voor jullie zal ik enkele tips op een rijtje zetten. Het volgen van deze tips zal je omtoveren van kusbarbaar tot een echte tongtovenaar. Gelieve deze tien tips toe te passen op wakkere, levende mensen.


Tip 1: hygiëne
Begin met alle lichaamsdelen die in de kus betrokken zullen geraken grondig met zeep te reinigen. Poets tanden en scheer eventueel overtollige beharing weg (oppassen met de neus). Parfum en dergelijke zijn aangeraden voor een nog beter resultaat. Spoel wel voldoende, een zeepsmaak kan de kus onherroepelijk tot een eind brengen (net zoveel als een vuilnisbakkenadem).

Tip 2: opwarmen
Talrijk zijn zij die 'koud' aan het kussen begonnen zijn en die voor de rest van die week enkel de letter 'O' eruit kregen. Opwarmen doe je het best door met je tong de binnenkant van je lippen te volgen. Op deze manier zijn beide attributen startklaar. Je kunt ook even aan je lievelingshuisdier laten zien hoe mensen elkaar lekjes geven. Resultaat is identiek, doch gevaarlijk voor ademaroma.

Tip 3: locatie
Kies een plaats die gegarandeerd rustig en romantisch is, zoals een park tijdens zonsondergang. Vermijd drukke en luidruchtige plaatsen, want deze stimuleren hoofdpijn, wat verdere stadia van het tongkussen kan onderbreken...

Tip 4: hoe beginnen?
Je kan gaan voor de korte, maar bondig flitskus, of voor de lang en uitgewerkte ik-heb-toch-niks-beters-te-doen-kus. Je keuze zal afhangen van elkanders tongspierontwikkeling, zin en van het uur dat je ouders terug thuis komen.

Tip 5: timing
Communicatie en instinct zijn van essentieel belang voor een écht goede kus. Een discrete opmerking hier en daar kan het perfecte moment van de kus garanderen. Vergeet wel niet dat oneliners als "Wilt ge mijn tong proeven?" of "Zeg eens ah!" meestal ineffectief zijn.

Tip 6: houding
Een comfortabele houding is al halfweg in de richting van een leuke ervaring. Bedden, zetels of gewoon rechtstaand zijn aanraders. Probeer niet onmiddellijk acrobatische standjes uit zonder eerst ervaring op te hebben gedaan, je bent je tong rapper kwijt dan je denkt.

Tip 7: ingrediënten
Voor gevorderden kan tongen een saaie bedoening worden. Blaas weer leven in je kus door met smaken en kleuren te spelen. Koffie en melk, bijvoorbeeld. Voor de liefhebbers van look: negeer deze tip, aub!

Tip 8: speekselcontrole
Een tongkus is uiteraard een vochtige aangelegenheid. Speeksel zorgt er namelijk voor dat alles gesmeerd loopt. Slik eventueel het overtollig speeksel door om verdrinkingsdood te vermijden. Gelieve tijdens het kussen het gekregen speeksel niet terug te blazen. Zeer onprettig gevoel!

Tip 9: ademhaling
Ademen doe je door de neus! Gebruik geen andere holtes.

Tip 10: wat na de kus?
Vaak voelen beide zich ongemakkelijk na het kussen, omdat vreemde gevoelens zich van hen meester hebben gemaakt. Let op de lichaamstaal van de gekuste om het effect van de kus te zien. Indien deze spontaan begint te braken, herlees tip 1 meermaals.

Ook al zijn er duizend en één manieren om iemand te kussen, een tongkus blijft de meest intieme en opwindende kus. Hij is meestal voorloper van andere intieme interacties, deze kus moet serieus genomen worden. Kussen doe je immers met twee en beide willen er een goed gevoel aan overhouden. Denk dan ook een beetje aan wat de ander graag heeft, je zal het ruimschoots terugkrijgen. Enjoy!