Site: Agenda | Wegbeschrijving | Contact |

VOLKSMUZIEK

Als je het musiceren wil beleven vanuit je buik tot in je tenen moet je bij onze Volksmuziekafdeling zijn!

Lees meer »

De volksmuziek in ons Atelier voor Muziek staat garant voor een flinke dosis speelplezier onder een vakkundige leiding. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Via Vlaamse, Waalse, Ierse en Slavische contreien leer je de culturele muzikale wereld speels ontdekken in onze volksmuziek-afdelingen.

De typische instrumenten die worden aangeleerd zijn:

Van bij de aanvang wordt er gewerkt aan techniek en speelstijl met de bedoeling om zo vlug mogelijk te kunnen aansluiten met de samenspelsessies. Hier worden meerstemmige melodieën uitgewerkt voor alle aanwezige instrumenten. Ook gevorderden van de instrumentenafdeling zijn welkom zoals viool-dwarsfluit -blokfluiten -cello -contrabas-gitaar-mandoline-enz. om in de samenspelvorm nog méér kennis en vaardigheid uit je instrument te halen en zelfs een eigen bewerking te leren maken of te componeren. Alle typische versieringen en karakteristieken die eigen zijn aan de volksmuziek worden op elk instrument spelenderwijs aangeleerd.

Volksmuziek Ensemble JOP

Gevorderden zijn welkom in ons samenspel ensemble met viool, dwarsfluit, cello, contrabas, gitaar, mandoline enzovoort om zo nog meer kennis en vaardigheid uit je instrument te halen. Je leert zelfs een eigen bewerking te maken of iets te componeren.

Vlaamse doedelzak Boudron Ensemble

Alle vlaamse doedelzakken in G kunnen vanaf nu musiceren in samenspelvorm. Alle facetten van samenspelen komen aan bod: samen starten, kort stoppen zijn enkel een begin. Er zal ook aandacht besteed worden aan meerstemmig spelen en versieringen. Met bourrees, polka´s, walsen, mazurka´s wordt een degelijk repertoire opgebouwd in een ongedwongen sfeer zodat iedereen de lat hoger kan leren leggen.