cover van Babel
cover van Vijftien Wilde Zomers cover van Bevroren Kamers cover van Rode Sneeuw cover van Midzomernachtzee cover van Het Nachtland cover van Vederland
Droom niet meer

Ook op facebook vind je info over de schrijver Jan De Leeuw en zijn boeken. Heb je zelf een boek van Jan De Leeuw gelezen? Laat dan weten wat je ervan vond!

Nieuws

Eisvogelsommer coverVan Vijftien Wilde Zomers is er een vertaling in het Duits verschenen, bij Gerstenberg Verlag: Eisvogelsommer. Daar hoort ook een interview bij (in het Duits).

 

Een jury van 29 lezers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vond Vijftien Wilde Zomers één van de zeven beste kinderjeugdboeken van april 2016 (uitzending van 02.04.2016 van nationale radiozender Deutschlandfunk).

In april kreeg het boek bovendien de LUCHS Preis van het Duitse weekblad Die Zeit.

 

In zijn recensie van 7 april in die Zeit schrijft Christoph Rieger:

"We mogen ons gelukkig prijzen dat met "Eisvogelsommer" opnieuw een boek van de auteur in het Duits vertaald werd. De Leeuw schrijft immers kunstzinnig proza: poëtisch, helder beschreven en vol met stemmige beelden. Op onopvallende wijze wordt de lezer op een spoor gezet, dat dan schijnbaar uit het oog verdwijnt, om later opnieuw op te duiken, waarbij de verschillende lagen van tijd en realiteit zich steeds verder in elkaar verstrengelen. Stap voor stap wordt duidelijk wat er echt gebeurd is -- vroeger en nu. Er staat geen woord of zin te veel. Steeds opnieuw, en dat niet alleen in grootvaders fantastische verhalen, verplaatst De Leeuw de gebeurtenissen naar de sprookjesachtige wereld van het magisch realisme en laat hij ze zweven tussen werkelijkheid, droom en fantasie."

 

cover van het boek "Babel"In oktober 2015 verscheen het nieuwe jeugdboek Babel bij uitgeverij De Eenhoorn.


"Op de kop af vijf jaar tussen het neerschrijven van de eerste ideeën en het afgewerkt product. Oké, ik zat toen middenin het vorige boek en zit nu middenin het volgende (hoop ik) maar dan nog is vijf jaar bijna obsceen lang. In al die tijd is het boek er, helaas, alleen maar actueler op geworden. En als ik zie hoe De Eenhoorn het heeft vormgegeven, dan ben ik een tevreden man."

 

 

web design:
Gaby De Meulemeester