Emigranten Verhelst uit Tielt

Toen ik met het emigrantendossier van de familie Verhelst uit Hulste/Kachtem bezig was, werd mijn aandacht erop gevestigd dat er ook in mijn eigen familie een emigrant was.

klik  op de foto om deze te vergroten

Het gaat om een oom van ons vader, die in 1924 naar Detroit emigreerde, en 10 jaar later terugkwam. Zijn zoon André kwam in 1928 over, doch bleef daar. Het emigrantenverhaal van “nonkel Emiel”, een “tijdelijke” emigrant, intrigeerde mij ten zeerste. Ik heb het voor het eerst ten volle gehoord van een nicht van mijn vader, Bertha Verhelst (1906-1994), toen ze mij enthousiast vertelde over het wel en wee van de familie Verhelst.

Het heeft wel heel wat moeite gekost, maar nu hebben we een zicht op deze emigratie. De expertise over dit onderwerp, die opgebouwd werd tijdens het onderzoek naar die andere familie Verhelst, kon hier toegepast worden, ttz:

Combineren van elementen uit

Gaf het gewenste resultaat.

Met een zekere fierheid publiceren we nu een tekst over Emiel en André Verhelst.

Klik hier om dit bestand down te laden:

Als je in de regel hiervoor op het woordje "hier" klikt met

Technische opmerking: om deze tekst te kunnen lezen is een programma nodig, adobe reader, dat vrij down te laden is van www.adobe.com. Als u daar problemen mee hebt, raadpleeg de dichtstbijgelegen computerbolleboos.

Reacties op deze publicatie.

4690 Beaconsfield, Detroit in 1928 en 2007

terug naar het overzicht van genealogische projecten.


laatst gewijzigd op 23/06/14 door Jan Verhelst