Baarle-1000-plus Quiz

Welkom op de pagina's van
de Baarle 1000 Plus (+) Quiz

Jaarlijks de spannendste en
gezelligste avond voor
het Baarlese verenigingslevenInleiding

Op deze pagina's vindt u informatie over de Baarle 1000 Plus (+) Quiz. Deze quiz werd in 1993 in het leven geroepen door Ed Ragas als opvolger van de eenmalige quiz die de Stichting Jeugdwerk Baarle organiseerde in het feestjaar 1992 bij het 1000-jarig bestaan van Baarle. Ed bracht de quiz aanvankelijk onder bij de Heemkundekring, maar sinds de breuk met deze kring in december 1999 wordt de quiz zelfstandig georganiseerd.

De Baarle 1000 Plus (+) Quiz wordt al vanaf het begin gepresenteerd door ras-quizmaster Ben Wentink. De vragen worden door een vast team samengesteld. Hoewel het team enkele mutaties onderging, bestaat de vaste kern nog steeds uit: Joke Wentink, Lisette Gulickx, Nicole Ragas-Joosen en Ed Ragas. De eindredaktie van de vragen is in de hand van Ed Ragas. De jury die de antwoorden van de teams controleert bestaat behalve het kernteam uit een wisselend aantal helpers. In de afgelopen jaren werd het kernteam geholpen door Bep Marcus, Gerry van der Kolk, Chris van Oerle, Mieke Becqué, Ria Laurijssen, Lia van Gils en Wil Godschalk.

De Quiz zelf heeft in de loop der jaren ook een gedaantewisseling ondergaan. De eerste drie quizen werden nog gespeeld door teams van drie personen en er werd nog gewerkt met drukknoppen. Met ingang van de Baarle 1000+4 Quiz wordt er gewerkt met parate-kennisvragen en zogenaamde doe-vragen. De quiz oogt daardoor wat rustiger, maar voor de deelnemende teams is het flink aanpoten, want binnen het tijdsbestek van de vragen die quizmaster Ben Wentink op de deelnemende teams afvuurt, moeten ook de doe-vragen worden opgelost.

De deelnemende teams van verenigingen, personeelsverenigingen en buurt- of familieverenigingen bestaan elk uit acht deelnemers. Deze teams strijden om de Baarle 1000 Plus Wisseltrofee. Daarnaast zijn er voor de eerste drie teams van de jaarlijkse quiz herinneringsbekers.

Tot 2001 was er één wisseltrofee definitief door een deelnemend team gewonnen omdat zij de trofee drie keer achtereen wonnen. Dat was het team van de Stichting Jeugdwerk Baarle dat in 1997 de Baarle 1000 Plus quiz voor de derde achtereenvolgende keer won. Het Jeugdwerk heeft anno 2001 een opvolger gekregen in Badmintonvereniging Smash. Zij wist op 9 november 2001, tijdens de Baarle 1000+9, quiz voor de derde opeenvolgende keer de wisseltrofee te winnen. Die trofee krijgt nu een definitieve plaats in hun eigen prijzenkast.
Voor 2002 is een nieuwe wisseltrofee beschikbaar gesteld door C1000 De Hek te Baarle-Nassau. Na een spannende avond quizzen mocht het team van De Regenboog de gloednieuwe C1000 Wisseltrofee mee naar huis nemen. Om de tweede en derde plaats moest nog gestreden worden door de teams van Pers.Vereniging van Drukkerij de Jong en debutant de groep Guko. De ervaren rotten van drukkerij de Jong eisten uiteindelijk de tweede plaats op. De derde plaats voor debutant Guko mag beslist een opvallend resultaat genoemd worden. De lantaarn ging deze keer naar hekkesluiter het Handbooggilde Vrede en Eendracht uit Castelre.

We beginnen in 2005 weer met veel enthousiasme aan de volgende quiz, de Baarle 1000+13 Quiz.


Baarle 1000 + Quiz
meer dan een quiz
Het is vooral Gezellig!


Over Ons | Site Map | |

Latest update: 8.4.2006