HOME de tuin kruidentuin vijvers waterlelies Foto 2005 - 2006 wandeling door tuin Winter foto 2005 links

 

Kruidentuin

Als herboriste gaat mijn interesse meer en meer uit naar het gebruik van de kruiden en hun toepassingen. Aan ge´nteresseerden geef ik graag mijn kennis door.

In het kader van Open Tuinen ben ik dan ook bereid groepen te ontvangen voor een rondleiding tussen de kruiden (van 15 mei tot 15 oktober). Voor meer uitleg hier omtrent contacteer me gerust.

In de kruidentuin met geneeskrachtige planten werden de kruiden aangeplant volgens hun eigenschappen : kruiden voor de spijsvertering en de lever / voor het zenuwstelsel / voor de luchtwegen en de weerstand / voor de huid / voor het hart en bloedsomloop. Verspreid over de tuin staan er ongeveer een 100-tal kruiden.

Al duizenden jaren worden planten als geneeskrachtige kruiden gebruikt. Maar ook met kruiden moet men goed opletten. Heel wat planten lijken erg op elkaar en kunnen zo soms verward worden met andere giftige soorten.

 

Op deze foto zie je o.a. zeer giftige  planten waarmee je zeker niet zelf mag experimenteren.

Vingerhoedskruid en monnikskap.

 

 

 

 

 

 

 

Enkele foto's van geneeskrachtige kruiden

      

                duizendblad - Achillea millefolium                   longkruid - Pulmonaria officinalis

 

                                 

moerasspirea - Filipendula ulmaria                          valeriaan - Valeriana officinalis

                                            

Dichter bij het huis bevindt zich de kruidentuin met de keukenkruiden. Maar keukenkruiden zijn meestal ook geneeskrachtige kruiden. Denken we maar aan de salie; dit kruid werkt spijsverteringbevorderend bij vette gerechten en zo zijn er nog vele andere..    

Voor inlichtingen over de verschillende kruiden kunt u me steeds mailen.

lijst van de kruiden in de tuin