Version française

 

English version

 

Update: 24/06/2017

 

 

Brussels Chess Club

 

 

http://www.cultuurcentrumbrussel.be/sites/www.cultuurcentrumbrussel.be/files/styles/lightbox_large/public/logo/JL-Candelaershuys-11.JPG?itok=0qJYZqXc

 

 

Een schaakclub die èn serieus èn gezellig is… !

 

De Brussels Chess Club (BCC) ontvangt schaakliefhebbers, van overal, van alle leeftijden, van alle niveaus, van beginneling tot meester, alle maandagen vanaf 18u (begin partijen om 19u) in haar lokaal in het Candelaershuys, aan de Brugmanlaan 433 in 1180 Ukkel (zie beeld hierboven).

In augustus beginnen de partijen om 18u40 en wordt ook op donderdagen gespeeld.

Vakantie in de maand juli.

 

De club biedt het hele jaar door een ruime schaakkeuze: deelnemen aan een van de talrijke door de KBSB of FIDE gehomologeerde toernooien met lange partijen (1u30 + 30 s / zet en per speler), ofwel ene rapidtoernooi in augustus (25 min per speler / partij, 3 partijen / avond), ofwel vrije partijen spelen en analyseren, ofwel op een relaxte manier partijen observeren.

 

Een officiële scheidsrechter is altijd aanwezig tijdens onze toernooien.

 

Een goed gevulde bar staat ter beschikking tegen democratische prijzen.

 

Elk toernooi eindigt met een gratis drink en een blitztoernooi dat verschillende vormen kan aannemen (klassiek, FIDE gehomologeerd, per thema of zelfs fantaisistisch).

 

Regelmatig worden boekenbeurzen georganiseerd waarop zowel verkocht als gekocht kan worden.

 

Deelname aan de gehomologeerde toernooien op maandagen kost 2,50 € (voordeelformules mogelijk) ; de jaarlijkse bijdrage bedraagt 60 € (30 € voor wie jonger is dan 20 jaar). De bijdrage kan later worden betaald en hoeft niet als u lid bent van een andere Belgische of buitenlandse club.

 

De Brussel Chess Club brengt talrijke ploegen in stelling voor Nationale Interclubs (NIC) en dit elf zondagen per jaar.

 

Regelmatig worden ook themavonden georganiseerd waarbij een aan schaken gerelateerd probleem aan de orde komt, zoals de nieuwe FIDE regels of een ander theoretisch aspect van het schaakspel

 

Tijdens het schooljaar organiseert de club ook lessen voor jongeren (van 6 tot 16 jaar) op woensdagen om 14u tot 15u voor beginners en van 15u tot 17u voor gevorderden, evenals op zaterdag van 10u tot12u voor iedereen.

De lessen worden door ervaren schakers gegeven aan de hand van de wereldwijd bekende Nederlandse stappenmethode. Ze zijn bijzonder begaan met de evolutie van hun pupillen.

Dit gaat door in de Sportzaal, Sint-Jobplein 20 te 1180 Ukkel. Inschrijven kan vanaf de laatste woensdag en/of zaterdag in september van het werkingsjaar (ongeveer 70 € per jaar).

 

 

Lessen voor volwassenen kunnen op aanvraag worden georganiseerd.

 

De jaarlijkse Algemene Vergadering van de club grijpt plaats in de maand juni en wordt traditioneel gevolgd door ene reuzebarbecue in onze tuin!

 

Op onze webpagina vind je alle andere informatie inclusief de resultaten en klassementen van de aan de gang zijnde toernooien, aankondigingen en de archieven.

 

 

***

 

Voor alle bijkomende inlichtingen, neem contact op met:

Piet Van de Craen, Voorzitter, op 0475-320709

Pierre Kolp, Jeugdafgevaardigde, op 0476-393795

Sergio Zamparo, Toernooileider, op 0496-214673

 

 

cid:DFBE92FAF5ED45A08A19D0EFA55C46C1@PhilippeJassem