PERSMEDEDELING

van Doel 2020,  09 oktober 2008

 

Doel bestaat niet meer volgens gemeente Beveren 

Haven van Antwerpen bevestigt groei ondanks crisis


Op initiatief van de afdeling NVA-Beveren vond gisterenavond in Beveren een debat plaats over de toekomst van de Antwerpse Haven. 

Daarbij kruisten Chris Coeck, adviseur bij het onderzoeksdepartement van de Antwerpse havenautoriteiten, Peter Deckers, CD&V- schepen van Beveren voor o.a. ruimtelijke ordening en linkeroever en Jan Peumans, Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA de degens.

Voor Doel 2020 vallen daarbij vooral de uitspraken van Peter Deckers en Chris Coecke te noteren. Voor een publiek van enkele tientallen aanwezigen verkondigde Deckers, notabene schepene van de gemeente Beveren, dat voor hem “het dorp Doel niet meer bestaat”. Toen daarop gereageerd werd door mensen die nog in Doel wonen reageerde de schepene met een “ja, maar niet lang meer”. 

Doel 2020 stelt de vraag of de schepene Deckers zich eigenlijk wel bewust is van zijn verantwoordelijkheden? En wiens belangen de man als schepene van ruimtelijke ordening in Beveren eigenlijk dient? 
Die van het havenbonzen of die van de bewoners van de gemeente Beveren? 

De uitspraak van Chris Coecke zorgde zowaar voor nog meer consternatie. Volgens de man zal ook met de huidige financiële crisis de Antwerpse haven blijven groeien. Namelijk 2,5%, tot na de komma juist. Allemaal in de sterren geschreven en dus onbetwistbaar.

We onthouden ons dan ook van verdere commentaar…

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten][Krantenartikels 2008]