PERSMEDEDELING

van Doel 2020,  14 augustus 2008

 

Afbraakwerken in Doel (opnieuw) in complete chaos stilgelegd


De afbraakwerken in Doel liggen weer stil. Deze morgen waren de afbraakwerken opnieuw gestart. Toen actievoerders op de daken klommen startten de kranen hun werk elders in het dorp. Daarop gevolgd door andere actievoerders die ook die daken bezetten.

Als gevolg van beschuldigingen van de aannemer werden er ook Doelenaars opgeleid door de politie. Volgens de aannemer zouden zij verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van het asbestboek, een document dat noodzakelijk is om de sloop te kunnen verderzetten. Er werden in het dorp huiszoekingen verricht maar er werd niets gevonden.

Doel 2020 maakt zich intussen boos op burgemeester Van de Vijver. Die werd verschillende malen opgebeld met de vraag zich op het terrein te komen vergewissen van de compleet chaotische en onveilige situatie. Niet alleen werden lukraak uitgekozen huizen opzettelijk vernield maar reden kranen en containerwagens over en weer in bewoonde straten tussen spelende kinderen. Voor de burgemeester was er echter niets aan de hand en is alles wat er gebeurt “beslist beleid”. 

De manier waarop de Doelenaars momenteel worden aangepakt is pure horror. Doel lijkt wel in staat van beleg. Met de overheid in een rol die lijkt gecopiëerd uit de donkerste periodes van onze geschiedenis. 

Doel 2020 is niet van plan het hierbij te laten. Volgens Daan Schalck van de Maatschappij Linkeroever zal er vanaf nu (onaangekondigd) worden afgebroken waar en wanneer het uitkomt. Doel 2020 zal bijgevolg (onaangekondigd) actie voeren waar en wanneer het uitkomt.

Anderzijds ijvert de bewonersvereniging voor een politieke oplossing van het probleem. In die zin vraagt zij aan de Vlaamse parlementsleden om tussen te komen en er voor te pleiten dat alle afbraakwerken worden opgeschort en er opnieuw dialoog komt met de bewoners.

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten][Krantenartikels 2008]