PERSMEDEDELING

van Doel 2020,  26 juli 2007

 

Doel 2020 reageert boos op Burgemeester van de Vijver - Actiegroep start eigen onderzoek

 

Volgens burgemeester Van de Vijver zouden de foto’s die eerder verspreid zijn en waarbij ambtenaren van het Vlaams Gewest deuren lieten openbreken door een aannemer mogelijk in scène gezet zijn. Van de Vijver wil daarom “de foto’s laten onderzoeken”.

Met dat soort van uitspraak bewijst de burgemeester van Beveren opnieuw dat hij amper op de hoogte is van wat er in zijn deelgemeente Doel gebeurt. Het openbreken van huizen in opdracht van verschillende overheden of nutsmaatschapijen is er schering en inslag. Het werd bovendien ook al door de ‘Werkgroep leefbaar Doel’ die regelmatig samenzit met de burgervader, meegedeeld aan de burgemeester.

Voor Doel 2020 is het onaanvaardbaar dat overheden zich bedienen van bandietenstreken om huizen binnen te komen. Als de overheid op rechtmatige wijze eigenaar is geworden van een pand dan beschikt zij over de sleutels van dit huis en kan zij dit huis op normale wijze betreden. In het andere geval is er duidelijk één en ander niet in de haak. Want hoe kan het dat men een huis heeft aangekocht waarvan men de sleutels niet bezit? Dat men dan maar zoals de eerste beste roversbende zijn toevlucht neemt tot het breekijzer en gespierde knapen om deuren in te trappen is compleet onaanvaardbaar.

Burgemeester Van de Vijver zou in plaats van de foto’s te laten onderzoeken beter nagaan hoe hij een einde kan maken aan dit soort van wanpraktijken waarbij huizen die in perfecte staat verkeren nodeloos worden gevandaliseerd.

Per slot van rekening is het zijn taak om de rust en de orde te handhaven in de gemeente. Dus ook in Doel.

Doel 2020 is alleszins bereid de burgemeester te helpen bij de identificatie van de personen op betreffende foto’s. Naar wij hopen zal dit leiden tot de gepaste maatregelen.

Namens Doel 2020,

Jan Creve tel. 0472/55.61.44

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten]