PERSMEDEDELING

van DOEL 2020,  21 maart 2007

 

Doelenaars reageren met ongeloof op plannen van Peeters (CD&V)

Doel 2020 dreigt met eigen kiescampagne tegen CD&V

 

Doel 2020 reageert met ongeloof op het voorstel van CD&V-minister Kris Peeters. Die wil op de ministerraad van aanstaande vrijdag voorstellen om geen huizen meer te verhuren in Doel en leegstaande huizen systematisch af te breken. In totaal gaat het om 120 huizen waarvan de meerderheid in perfecte staat verkeert en direct bewoonbaar is.

Voor het actiecomité getuigen de uitspraken van Peeters van een lichtzinnigheid die men niet voor mogelijk acht. Zonder ook maar één argument te (kunnen) geven pleit de CD&V minister voor de vernietiging van het meest unieke dorp in de streek. Tientallen bewoonbare huizen die zonder meer worden afgebroken op een moment dat de woningnood in de regio nooit zo groot was! En dat terwijl de groei van het aantal containers in de Antwerpse haven een heel stuk onder de verwachtingen blijft, het Deurganckdok tot een onbeheersbaar mobiliteitsprobleem leidt rond Antwerpen en niemand vragende partij is voor een nieuw dok.

Volgens Peeters zou met de afbraak kunnen gestart worden in augustus van dit jaar. Cynischer kan moeilijk. Dat is uitgerekend de periode dat duizenden mensen deelnemen aan de jaarlijkse Scheldewijdingsfeesten te Doel.

Het is zonder meer bespottelijk te moeten vaststellen dat de CD&V campagne voert met het begrip “respect” terwijl haar ministers en haar vertegenwoordigers in alle betrokken besturen er juist alles aan doen de mensen van Doel te negeren en hun dorp van de kaart te vegen.

Als de plannen van Peeters(CD&V) doorgaan zal Doel 2020 niets onverlet laten om dit de volgende maanden duidelijk te maken.

Met dank voor opname,

Jan Creve

Tel. 03/773.28.33

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten]