PERSMEDEDELING

van DOEL 2020, jul. 2001


Antwerpse haven blijft blunderen

Verrebroekdok werd gegraven terwijl onteigeningen nog altijd moeten plaatsvinden!

Uit een artikel in De Wase Koerier van morgen, donderdag 2 augustus, blijkt dat de onteigeningen voor het Verrebroekdok, dat intussen werd gegraven, nog altijd niet rond zijn!

Vorige zomer was er reeds heel wat opschudding in de Wase polderdorpen toen in opdracht van de Administratie Waterwegen en Zeewezen (AWZ) met de aanleg van de ringweg rond het Verrebroekdok werd gestart en de bulldozers zich gewoon door de bebouwde akkers groeven. En dat terwijl de onteigeningsprocedure nog moest gestart worden. Enkele maanden later was het weer raak toen aan de rand van het natuurgebied De Putten, eveneens in opdracht van AWZ, illegale ontbossingswerken en reliŽfWijzigingen plaatsvonden. Na klachten werden in beide gevallen de werken trouwens stilgelegd.

Op basis van documenten van het Wase Polderbestuur die De Wase Koerier kon inkijken blijkt nu dat daar waar het Verrebroekdok uitgegraven is de onteigeningen voor een straat van meer dan 1,5krn zelfs nog moeten opstarten!

Voor Doel 2020 bewijst dit andermaal met welke driestheid en welk misprijzen voor alle rechtsregels de havenbestuurders en Vlaamse administratie te werk gaan. Dat met deze werkwijze, die blijkbaar meer regel is dan uitzondering voor de havenwerken op Linkeroever, de blunders zich opstapelen kan dan ook moeilijk verbazen. Doel 2020 dringt er op aan dat er van hogerhand eindelijk eens paal en perk wordt gesteld aan deze misbruiken en individuele burgers niet telkens naar de rechtbank dienen te stappen om het algemeen belang te verdedigen.

Met dank voor opname
Namens Doel 2020

Jan Creve, Tel. 03/773.28.33.

U kan ook De Wase Koerier contacteren: Tel. 03/773.40.51

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten]