PERSMEDEDELING

van DOEL 2020, 4 apr 2000

 Doel 2020
Onder bescherming van Ere-Senator Ferdinand De Bondt, Prof Em. Karel Van Isacker en filmcineast Frank Van Passel

Persmededeling: Ondanks terugtrekking bouwvergunningsaanvraag gaan onteigeningen voor Deurganckdok en opspuitingen Arenbergpolder gewoon door.

Doel 2020 stapt opnieuw naar Raad Van State

Ondanks de aankondiging alle nog lopende dossiers i.v.m. het Deurganckdok op te schorten gaan de onteigeningscommissarissen in het gebied Doel 3 (Arenbergpolder en Doelpolder) gewoon door met onteigeningen alsof er niets aan de hand is. Dat is voor Doel 2020 onaanvaardbaar.

Het onteigeningsbesluit Doel 3 werd door Johan Sauwens ondertekend op dezelfde dag als de Raad Van State besliste om de bouwvergunning voor het Deurganckdok te schorsen. Deze schorsing leidde er toe dat Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen ook de bouwaanvraag voor de baggerwerken in het Deurganckdok terugtrok. Daardoor wordt het onteigeningsbesluit zonder voorwerp maar dat belet de onteigeningscommissarissen niet gewoon door te gaan alsof er niets aan de hand is.

Doel 2020 vindt dat dit van weinig respect getuigt van de kant van Johan Sauwens voor de beslissing van zijn collega Van Mechelen. De samenhang in het beleid vraagt dat ook het onteigeningsbesluit wordt teruggetrokken.

Doel 2020 van zijn kant heeft intussen zijn steun uitgesproken aan de getroffen landbouwers en gaf haar advocaten opdracht een nieuwe procedure voor te bereiden om het onteigeningsbesluit door de Raad Van State te laten schorsen en vernietigen.

Met dank voor opname,

Namens Doel 2020,

Jan Creve, Tel. 03/773.28.33.

Ferdinand De Bondt, Tel. 03/777.57.77.

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten]