PERSMEDEDELING

van DOEL 2020 16 april 2001

 

Doelse kogge moet weer naar Doel komen!

Op 18 april a.s. heeft op het kabinet Sauwens een onderhoud plaats over de toekomst van de Doelse kogge. Daar bestond afgelopen dagen heel wat getouwtrek rond tussen Antwerpen en Waaslandse overheden.
Voor Doel 2020 hoort de kogge thuis in een nog te bouwen bezoekerscentrum in Doel waar ook de andere bodemvondsten uit het L.O. havengebied een onderkomen kunnen krijgen.
Doel zou op die manier een enorme toeristische impuls kunnen krijgen.


Voor Doel 2020 is het Duidelijk dat de Wase overheden, en de gemeente Beveren in het bijzonder, van de huidige situatie gebruik moeten maken om Doel nieuwe impulsen te geven.
Nu de werken aan het Deurganckdok voor maanden, misschien zelfs voor jaren, stil liggen, en men er ook in havenkringen van uit gaat dat er nooit nog een tweede containergetijdendok komt, is er niets meer dat maatregelen ten gunste van Doel belet.

De financiering van zo'n project kan evenmin een probleem zijn.  Met de gigantische winsten die de haven en de bedrijven op L.O. maken is de investering in een historisch bezoekerscentrum met Europese allure een peulschil.

Doel 2020 is ervan overtuigd dat met de localisering van de kogge in Doel, Doel opnieuw een schitterende toekomst wacht en het dorp nog meer een toeristische topper kan worden.
Doel 2020 vraagt dan ook van de Wase politici en al diegenen die oprecht bekommerd zijn om Doel dat zij de nodige politieke moed aan de dag leggen en mee zouden ijveren voor een terugkeer van de kogge naar Doel.

Met dank voor opname

Namens Doel 2020
Eresenator Ferdinand de Bondt 03/777.5.777
Jan Creve 03/773.58.33

 

[Home page][Overzicht Doel Blijft][Jaaroverzichten]