Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

juli 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

juli 2003

31 juli 2003:
Choreografiedag bij Festivaria

Vanavond was het al choreografie op het Festivaria-speelplateau. In totaal een honderdtal kinderen, de meesten van een acrogymgroep uit Eeklo, pasten dat wat ze in de oefenzaal hadden geleerd aan het echte speelplateau aan. Lees er hier meer over.

 

31 juli 2003:

Beker van de Denderstreek: Erpe-Erondegem - Berlare: 2-1
De reservenploeg van SK Berlare verloor nipt de eerste wedstrijd voor de beker van de Denderstreek. Meer hierover is te vinden op de site van de ploeg.

 

31 juli 2003:

Waterfeesten naderen
Wat kermisattracties, hier en daar een affiche, een tent aan een horecazaak, een groot infobord en een afbakening met boeien in het meer duiden er op dat het Donkmeer zich opmaakt voor de Waterfeesten van dit weekeinde.

 

31 juli 2003:
Ray of Hope

In het Knacknummer van deze week is adoptie het hoofdonderwerp. Ray of Hope uit Berlare krijgt daarbij heel wat aandacht. De kans is groot dat deze organisatie, volgens het artikel Vlaanderens grootste adoptiedienst, in september haar vergunning verliest, onder meer omdat enkele adoptieouders een proces aanspanden tegen Ray of Hope en tegen Kind en Gezin (omdat deze niet eerder inging tegen Ray of Hope).

 

30 juli 2003:
Uit het politieverslag

Snelheidsduivels gesnapt
De politie maakte vandaag de resultaten bekend van de snelheidscontroles die met een radarvoertuig op dinsdag 15-7 en tijdens het ganse weekend van de Nationale Feestdag zijn gehouden. Tijdens deze 4 dagen werden in totaal 366 bestuurders geverbaliseerd wegens overdreven snelheid: 212 overtredingen in Berlare en 154 in Zele. Bij de overtreders waren opvallend veel motorrijders. Volgens de politie kan dit te wijten zijn aan de controles tijdens een weekeinde.
De grootste overtreders werden betrapt in Berlare: 101 km/uur in de Nieuwstraat, 118 km/uur in de Emiel Hertecantlaan (bebouwde kom dus slechts 50km/uur maximaal toegelaten), en een motorrijder aan 204 km/uur in de Blauwhofdreef (waar maximum 90 km/uur is toegelaten) !

De betrapte snelheidsduivels staat een zware boete te wachten, waarschijnlijk gepaard met een rijverbod. 
De politie belooft deze snelheidscontroles, die een onderdeel zijn van het lokale Actieplan Verkeershandhaving, in de toekomst nog regelmatig te houden.

 

29 juli 2003:
Nieuws van Koen D'Heer (Mooiste Boer-finalist)

Koenraad D'Heer, kandidaat voor de wedstrijd van Mooiste Boer van Vlaanderen, zet op vrijdag 1 augustus (van 7 tot 10 uur) samen met de 14 andere overgebleven kandidaten een creatieve boerenmarkt op langs de E17, aan de parking voor afrit Gent-West. Hij rekent er op dat inwoners uit de Donkgemeenten, op weg naar de kust, even bij hem stoppen voor een gezond ontbijt. Lees er hier meer over.

 

28 juli 2003:
Stroming-nieuwsbrief

Wie regelmatiger op de hoogte wil blijven van de activiteiten in cultuurcentrum Stroming, kan zich gratis abonneren op de nieuwsbrief. Dit kan door een mailtje naar cultuur@berlare.be.

 

28 juli 2003:

Festivaria-repetities (met aanpassing na repetitie)
Vanavond startten op het podium aan het A.Nelenpad de repetities voor de Festivaria-productie "The King and I". Het wordt een korte maar intense repetitieperiode: bijna elke avond en ook tijdens de weekeinden. Deze week zijn enkel de hoofdpersonages aan de beurt, vanaf volgende maandag worden ook de figuranten verwacht. Meer over de productie proberen we hier te verzamelen.

 

28 juli 2003:
Uit het politieverslag
Ongeval met motor
Gisterenavond omstreeks 22.15 uur kwam  een motorrijder in Berlare ter hoogte van de Scheldebrug in aanrijding met twee personenauto’s. De motorrijder, Patrick D.C. (40 jaar) uit Schoonaarde, raakte bij een inhaalmaneuver de wagens bestuurd door Willy V.D.S. (55 jaar) uit Aalst en Fernand V. (63 jaar) uit Berlare. De 100-dienst bracht de gewonde motorrijder naar de kliniek in Dendermonde. Er was geen levensgevaar. In een van de aangereden auto’s raakte een vrouw in shock, waarvoor ze door de hulpdiensten werd behandeld.
Poging tot inbraak
Aan de Daelvenne in Berlare probeerde een man, gekleed in het zwart en met een bivakmuts, tijdens de nacht van 26 op 27 juli een huis binnen te breken. De bewoners betrapten hem hierbij. Een zoekactie met meerdere politieploegen, onder andere uit de naburige politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen, leverde geen resultaat op.

 

23 juli 2003:
Kort nieuws

Gisteren meldde Het Laatste Nieuws dat op de Nieuwdonkvijver het lijk is gevonden van de man uit Dendermonde van wie men een maand geleden vermoedde dat hij bij een kayaktocht op het meer was verdronken. - De kerk van Berlare ziet er na de 'kuisbeurt' helemaal nieuw uit. Elke zondag zijn er geleide bezoeken mogelijk. Aan de Bareldonkkapel zijn intussen ook restauratiewerken gestart. - Het provinciaal- en gemeentelijk infokantoor aan het Donkmeer is nu alle dagen bemand. Wel zal nog wat meer nodig zijn dan enkele wegwijzers en één vlag om de toeristen aan te geven dat het bestaat ... - Via Kanaal 3 leerden we dat het echtpaar Garré-Jacobs uit Overmere maandag was uitgenodigd voor het parkfeest bij koning Albert.

 

21 juli  2003:

Nog nieuwssprokkels (met de hulp van enkele vaste lezers)

Gisteren zou Berlare de eerste clochards hebben mogen ontvangen: onder de Scheldebrug sliepen vier mannen in een kartonnen doos. Achteraf gingen ze in een café moed indrinken ... -  Erger is dat vorige week naar verluidt enkele kindergraven werden beschadigd. De vandalen stalen er verschillende knielende engeltjes. - En ook dit: gisteren werd een blinde de toegang geweigerd tot enkele restaurants aan het Donkmeer, omdat hij een (geleide)hond bij zich had ...  - Wat over sport: SK Berlare heeft het belang van een eigen website duidelijk begrepen en investeerde alvast in een eigen domeinnaam voor de site die al sinds vorig seizoen bestaat: www.skberlare.be. Als de ploeg zo goed speelt als de wijze waarop de site vorig seizoen is uitgewerkt, dan maken ze zeker kans op de titel. Wie al wil weten wie de aanwinsten en vertrekkers zijn, kan daar terecht.

 

15 juli 2003:
Wat nieuws uit de 'brandende' Donkgemeenten

Het is warm, er is veel volk aan het Donkmeer en op Nieuwdonk, auto's rijden over (!!!) het nieuw aangelegde grasplein op het Beukenplein in Berlare (waar gaat de kermis komen ?), de speelpleinwerking heeft blijkbaar veel succes, het blijft zoeken naar een nieuwe pastoor voor Berlare, waar blijft het nieuws van vroegere bewoners uit de Donkgemeenten die nu in het buitenland wonen, Karel De Gucht rust blijkbaar uit van de regeringsvorming, de gemeenteraad komt in juli ook niet samen, het is bijna Sint-Annakermis in Berlare, de Slotfeesten in Uitbergen waren vorig weekeinde, en de Waterfeesten het weekeinde nadien, de repetities voor 'The King and I' zouden volgende week beginnen, heb jij geen nieuws te melden ? 

12 juli 2003:
102-jarige Clarisse overleden

Uit goed ingelichte bron vernamen we dat Clarisse Vanhaevermaet gisteren is gestorven. Op 20 augustus zou ze 103 worden. De begrafenis is op donderdag 17 juli om 11 uur (andere bronnen zeggen dat het op zaterdag 19 juli is ?).

 

8 juli 2003:
Vandalisme aan station in Schoonaarde

Vele pendelaars die met de fiets naar het station in Schoonaarde rijden, vonden vanavond hun fiets terug met platte banden, afgetrokken rem- of lichtleidingen of zelfs erger. Wie dit heeft gedaan is niet geweten. Aan het station worden nog regelmatig fietsen gestolen, ondanks het vastleggen met zelfs meerdere sloten. 

 

7 juli 2003 (want na middernacht)
11 juliviering toont muzikale kwaliteiten in de Donkgemeenten

Het werd een vier uur durende 11 juliviering met een opeenvolging van verschillende muziekstijlen, poezie en vertelkunst. Was de motivatie van wellicht de meeste aanwezigen niet in de eerste plaats Vlaanderen te vieren, dan kregen de deelnemers alvast de kans om meer zelfbewustzijn te creëren. En dat is wellicht zeker zo belangrijk als bijdrage om (jonge) Vlamingen kansen te bieden op een goede toekomst. Lees hier het verslag.

 

6 juli 2003:
Daarom hang ik mijn leeuwenvlag uit

De column van deze week geeft aan waarom het nodig blijft om een leeuwenvlag uit te hangen op 11 juli. Reageren mag !!!

 

5 juli 2003:
Tijdschrift Heemkundige Kring

Het jongste nummer van het tijdschrift heeft het vooral over Het Volkshuis, het lokaal van de socialistische partij en verenigingen, en schetst zo ook de evolutie van het socialisme in de gemeente. Verder staan er verhalen in over de voetkrabbers in Berlare, de pastoors in de Sint-Martinuskerk, de opeisingen tijdens WO1 en de reuzen. Spijtiggenoeg vergeet men in het boekje, en dit al voor de tweede keer, om Zeuntje, de reus van de plaatselijke Rode-Kruisafdeling, te vermelden. Deze is nochtans de enige Rode-Kruisreus in Vlaanderen, voor zover er elders een bestaat. 

5 juli 2003:
Feesten in Berlare

Met de opendeurdagen van de brandweer (zaterdag en zondag) en het Feest van de Vlaamse Gemeenschap (zondag vanaf 18 uur) is er kans genoeg om te feesten dit weekeinde. Lees ook de column van deze week over de 11-juliviering. 

 

5 juli 2003:
Kort nieuwsoverzicht

Een greep uit de gebeurtenissen van de voorbije week:

bullet

De werken aan Kerkstraat en kerkplein in Overmere zijn (bijna) klaar: de plechtige opening is voorzien voor 14 augustus, als start van de kermis.

bullet

De steigers aan de Sint-Martinuskerk zullen er nog een tijdje staan: zowel de kant langs de parking als die langs de straat wordt volledig gezandstraald en waar nodig hersteld. Voor de mensen van de kerkfabriek betekent dit heel wat kuiswerk want heel wat stof vliegt naar binnen. Of er tegen het einde van de werken ook een nieuwe pastoor zal zijn, is heel twijfelachtig. Naar verluidt hebben al enkele kandidaten afgezegd.

bullet

VLD-voorzitter De Gucht was deze week even afwezig bij regeringsonderhandelingen. Naar verluidt was hij zijn stem kwijt. Wat ook de reden is waarom het gesprek nog niet heeft plaatsgevonden. Wie een vraag heeft, kan die dus nog altijd stellen.

bullet

Het Nieuwsblad bracht het verhaal van Luc Van der Meeren, een inwoner uit Overmere, die door een ziekte blind werd en met de steun van de Snorrenclub uit Antwerpen, waar hij lid van is, een blindengeleidehond krijgt. Hij mag binnenkort met de hond naar Koksijde voor een opleiding.

1 juli 2003:
Programma Waterfeesten

Het programma van de Waterfeesten (1-3 augustus) vind je beknopt op deze bladzijde of uitgebreider op de VVV-site. Enkel nog voor de Radio Donnashow op zaterdagavond moeten nog toegangskaarten worden gekocht. VVV-Donkmeer meldt verder dat het jonge bestuursleden kan gebruiken. Misschien een aanleiding om (eindelijk) het hele toerismebeleid te herdenken ?

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.